Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Çalışan brüt maaş mı alır?

bushid0

Yeni Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar.
Konu başlığında belirttiğim gibi engelli çalışan brüt maaş alır mı?
bir muhasebeciden duymuştum bir dilekçe ile brüt maaşı vermek zorundalarmış fakat internette bu gibi bir dilekçe bulamadım.
herhangi bir bilgisi olan var mı?
teşekkürler.

internetten engelli vergi indirimi diye aratırsanız detaylı bilgiye ulaşırsınız.Kısaca e[FONT=Verdana]ngelli indirim oranının maaşa yansıması tutarın ilk aşamada 0.15 ile çarpılması esasına dayanır. Yani yayınlanan indirim oranının %15’i esas alınır. [/FONT]

Yanlış anlama yada eksik bilgilnedirme var sanırım.

Siz bir dilekçe ilen Bürüt maaşınızı almak istiyorsunuz. Fakat üzülerek belirtmeliyimki böyle bir durum söz konusu değil. Engelli çalışna için Vergi indirimi mevcut. Rahatsızlığınız yada rahatsızlıklarınızın derecesi Ankara dan %40 olarak onaylanırsa vergi indirimi elde edersiniz fakat gene üzülerek söylüyorum bu bile bürüt maaşınızı tamamını almanıza yetmez.

Bunun amacı gelir verginizde cüzzi bir miktar düşme, istenilen şartları yerine getirdiğinizde yaş beklemeden emekli ola bilmedir.

Üst Alt