Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışanı ilçe dışına göndermeleri mümkün mü?

lordert

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
20
İyi günler ben özel sektörde onlıne markette engelli statüsünde çalışıyorum işe 8 ay önce girdim işe girerken bana en yakın markette çalıştırdıklarını söylemişti engellileri beni işe alan ik çalışanı bende gebze de oturdugum için gebze deki şubesinde işe basladım şimdi beni çayırovaya alacagını söyledi müdür (hem bizim magazaya bakıyor hem çayırovaya bakıyor bu müdür) bana sordu gidebilirmisin çayırovaya hayır gidemem dedim ona ragmen çayırovaya alacagını söyledi ben ise gitmek istemiyorum çayırovaya sizce gönderebilirmi beni

Ülke normal değil gönderir.
Engelli memuru soruşturma sebebiyle gönderdiler mahkeme bile laf etmedi

Kardeşim,
657 de sürgün diye bir ceza yok bu bir
İkinci olarak disiplin soruşturmasında disiplin cezası alıyorsun.
Hizmet gereği 1000 km öteye tedbiren tayin ediliyorsun.
Üçüncü olarak mahkeme idari yönden atamaları denetler dava açarsın bakar.
Ve engelli personel isteği dışında yer değiştirilemez (kanun maddesinde)
Şart yok madde açık.
Dört her disiplin soruşturması geçiren ceza alan idari yönden sürülmesi doğru mu olmuş oluyor.
Beş adli tarafta açılan dava yok suçlamalar subuta ermemiş ve işle alakası olmayan şeylerden memura hadi ceza verdin bir de alt ceza anlamına gelecek sürgünü neden verirsin hukuki olarak mahkemeler buna dur demeyecek mi?

Ayrıca kurumun memura karşı yaptığı her disiplin soruşturması normal tarafsız mı yapılıyor sanıyorsun engelilikten bağımsız.
Adam maliyeden gelir uzmanı sosyal medyadan paylaşım yaptığı içerden birisi şikayet etti soruşturma açıldı kınama aldı.
Şikayetçilerle aynı yerde diye hizmet gereği (657 de yazar hizmet aksamasın tedbir olarak) sürdün tayin ettin mahkemeye gitmeyecek mi memur adamlarla kavga etsen de ilçeye başka şubeye göndermek varken ebesinin nikahına göndermek ne kadar hukuki hakkaniyetli.
O zaman memuru sevmeyen idari sorumlular tepeden bağlayıp sürgün mekanizmasını açar herkes kafasını mı eğecek o zaman
Ya da işlemlerde(kasa)usulsüzlük var diye soruşturma açıldı ağır cezada yargılanıyor aynı yerde kalması sorun diyip sürdün.500 km öteye adamın cezası bu mu önlem almak istiyorsan başka birimde o işle çalıştırma parasal olmayan yer birimine ver.
Adamın düzenini neden bozuyorsun
Kurumların takdir yetkisi vardır ama sınırsız değildir bursda da idari mahkemeler devreye girer.
Her memur her yönetici mükemmel uyumla mı çalışıyor hiç sorun olmuyor mu ama idareler güçlerini böle kullanıyor.
Şahsım özelinde watsapp durum paylaşımı yapmadığım şeyleri ss alarak ki başkası senin adını resmini telini şoplayarak kayıt alıp yapabiliecek ortam varken bunu da soruşturma savunmasında söylüyorken kademe ve kınama alıyorsun üstüne 1000 km öteye sürülüyorsun yd istiyorsun red veriliyor.
Siberden kişi tespiti yapılamıyor dememize engel perosneln isteği dışında yer değiştirelemeyeciğine dair ibare kanun maddesi açık adli taraftan şimdilik soruşturmaya yer olmadığına dair karar çıkmışken(itiraz edildi akepe adı geçtiği için cb ye hakaret olabilir diye) alt ceza gözdağı niyetine sürülmüşken( şikayetçiler sorun yaşanmasın) onların uydurduğu hadi uydurmamış olayım ben yapmış olayım ben paylaşırım şikayet edilirim sen davanı açarsın kurum olarak disiplin soruşturmanı yaparsın cezalar verilir ben itiraz ederim mahkeme bakar karar verir .Tedbir diye tayin o da bir uca
itiraz etmeyecek miyiz.
Hüküm yok dava yok ama sürgün yemeye mahkeme ne yapsın ha idare mahkemesiyse idare bölgeyse bölge danıştaysa Danıştay hepsini yapacağız.

Sana göre disiplin cezası alan her memur sürülmeli mi?

yanlis anlama olmus ben mahkeme de istedigin sonucu alamadigini sanmistim. tabi ki hakkini savunmalisin.

Ayrıca bir suç olduysa bu sürgün mü olmak zorunda?

Çalıştıgım firmanın deposu ümraniye'de bulunmaktaydı sonra gebze'ye taşındı..Birkaç ay gidip geldim sonra firma sizler istanbul'da işkur'da kayıtlıymıssınız sizi kocaelinde çalıştıramayız diyerek tekrar Ümraniyedeki genel merkezde işe başlattı..

Adaletli davranmış.
Bizde işle alakası olmayan durumda aynı müdürlükte bile olmayan kişler şikayet etti diye idari yönden sorun diye tayin diyip 1000 km öteye sürgün.
Adlide dosya açılmadı açılsa suçlanacak mıyız beraat mı oluruz belli değil amaç göz dağı ki ben engelliyim esas kararını bekliyoruz dava açılalı 4 ay bitti 3 5 ay içinde ana karar çıkar
Soruşturma desen eksik müfettiş savunma alamaz ifade alır bütün işlemleri müfettiş yaptı ceza disiplin amiri karar yazısında gm vardı o kadar zorlarına gidiyor herhalde valla garip

Üst Alt