Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışanım. İstersem nöbet tutabilir miyim?

Ozz

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar iş değiştirmek istiyorum ve bugün bir görüşme yaptım olumlu geçti fakat bana engelli personel kadrosunda olduğum için nöbet tutamayacağımı kanunen sıkıntı yaşayacaklarını söylediler.Ben şuan çalıştığım hastanede zaten nöbet tutuyorum çalıştığım yer çok kurumsal bir firma ben nöbet tutmak istiyorum benim için sorun teşkil etmiyor.Benden istedikleri resmi bir yazı kanun veya yönetmelik olabilir ve çok önemli benim içinde en kısa sürede bu yazıyı göndermem gerekiyor acil yardımlarınızı bekliyorum.

Süreğen hastalık raporum var
Sağlıkçıyım

Teşekkürler

Bende Belediyede çalışıyorum ama Nöbet derken Mesai falan mı kastettiniz? Ben mesaiye kalıyorum yada cumartesi pazar mesaiye kalıyorum ve herhangi bir sıkıntı olmuyor.

normalde engelli vatandaş gece vardiyasında çalıştırılamaz nöbet tutamaz diye biliyorum

Kardesim nöbet tutması zorunlu değildir.tutmak isterse de kimse tutamazsın diyemez..

Nöbet olarak şöyle mesai değil normal çalışma süresini dolduruyoruz fakat tamamlamak için ve hastanelerin 24 saat açık olması nedeniyle hafta bir saat 18:00 - 08:00 arası çalışmamız gerekiyor.Nöbete gitmeden önce ve nöbet sonrası izinli oluyoruz.Benim bildiğim herhangi bir çalışma engeli yoksa ve doktor raporuyla nöbet tutmasında sıkıntı yoktur ve kişi kendi rızasıyla zorla nöbet tutmuyorsa çalışır diye biliyorum.Ama bana insan kaynakları şöyle dedi nöbet kesinlikle tutamazsınız kanunen yasak ama böyle bir kanun mevcut değil resmi olarak çalışabilir yazısı kanun veya yönetmelik görmek istiyorlar.Bende bu işi kaçırmak istemiyorum kabul edildim şuan çalıştığım yerde ayda 9 nöbet tutmaktayım ve 24 saat olarak gerçekten çok yorucu oluyor sıkıldım artık yeterince açıklayıcı olmuştur umarım sıkıntım.Eğer bildiğiniz kanun veya resmi bir düzenleme varsa paylaşırsanız sevinirim bir günüm kaldı şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleme:
aynı bizde de ufukalp ın yazdığı gibi gece vardiyası ve resmi tatillerde çalışmak isteyenler bir dilekçe yazıyor idari işlere veriyor sıkıntı yok

isteği dışında nöbet verilmez engelliye istediği taktirde tutar

Teşekkür ederim arkadaşlar yardımcı olduğunuz için hepinize hayatta başarı ve mutluluklar dilerim

Bu yazı için çok teşekkür ederım , bana cook yardımcı oldu

Üst Alt