Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışanın personel yetersizliğinden ilçede görevlendirilmesi..?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar dün personel yetersizliğinden dolayı müdürüm beni il dışında bir ilçeye yollamak istedi bende "bu benim görevim mi?" diye sorduğumda biraz gerilerek "evet görevin" dedi. tamam dedim (aslında tartışırdım ancak ilçe işime geliyor günlük 2-3 saat çalışıp eve geçiyorsun yolda max 1 saat sürer). Neyse anlaştık felanda benim bilfiğim kadarıyla engelliler şehir dışında görevlendirilemiyor diye biliyorum. ilerde başka sorunlar oluşursa elimde koz olsun diye planlıyorum. Devlet işlerinde alttan aldıkça tepenize çıkarlar biliyorsunuz :) bu görevi işime geldiği için kabul ettim yoksa benim görevim felan değil yani.

Fikirlerinizi merak ediyorum

Personel yetersizliği ya da farklı durumda olabilir neden olmasın? Tartışabilirdim derken, neyi tartışırdınız mesela? Bu benim görevim mi diyerek, müdürle samimiyetiniz ne kadar? Neyi koz olarak kullana bilirsiniz mesela? işinize gelen tarafları hesaplamışsınız bize burada bi fikir beyanı çıkabilir mi bende bunu merak ettim.

Şimdi işine geliyor olabilir...
Madem orada 2-3 saatlik bir iş var.... (Az iş ) neden personel gönderildi....
Neden siz...
bu konu sizi rahatsız ediyor sa ? Dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz yada bu konu sizi rahatsız etmiyor sa buraya bu konuyu yazarak kafanızı karıştırmaktan başka bir şey yapmaz

Engelli Memurların il dışına gitmeme gibi bir hakları var mı ?

İl dışına gittik 1-2 kere sonra bize yapıştı görev hayır araçta vermiyorlar. hergün 50 km yol gidiyorum arabayla gitsem benzin parasını karşılamıyorlar mecbur otobüsle gidiyorum oda 1.5 saat gidiş 1.5 geliş 3 saat yolda geçiyor. Artık isyan moduna geçiyorum! böyle bir hakkımız var mı dilekçe vereceğim.

İlk başta işine geliyordu kabul ettiniz sonra baktı işinize gelmedi dilekçe vereceğim diyorsunuz. Baştan kabul etmeseydiniz ya. Neyse ver bakalım. Ne olacak sonucu bakalım. Haklı iken haksız duruma düşersen şaşırmam. :) Madem zor neden baştan kabul ettin derlerse ne yapacaksınız. Kabul etmeden önce öncesini sonrasını düşünseniz iyi olurdu.

druid

50 km çok fazla bir yol, sağlıklı insan bile etkilenir. ( Sağlık hem ekonomik) Diye düşünüyorum

Yanlış anlama ama sizde insanı şaşırtıyorsunuz.!!! 50 km yol gidecen gelcen, yok orada iş yok, yok rahatmiş , sizde ilkin çıkarınız olduğunu düşünüp işinize gelmiş sizde de hata yok değil...

Olan olmuş artık bu saatten sonra acizade önerim;
Hiç kimseyle tartışmadan saygı ve kurallar çerçevesinde özelikle amirinle güzel bir şekilde derdini anlat olmadı ...

Sendikalarla görüş ( özelikle sendika avukatınla), olmadı, hukukçu ( avukat ) bir arkadaşta yada bu olay başına gelen senin durumunda birinde yardım al... yasanın verdiği haktan hakkını aramak....

Normal de; Eleman eksikte olsa birisinin gitmesi gerekiyor sa ; personel arasında ilkin gönüllü aranır , Gönüllü çıkmayınca personel arasında sırasıyla gidilir. Sorun siz ilkin kabul edip gönüllü olunca sıraya gerek kalmamış. ( Mesai yada nöbet ücreti de öyle önce gönüllüler , gönüllü olmayınca sırayla )

İyi günler.

Son düzenleme:
Alman

burda işgüzarlık yaptığımı ima etmişin ama ben problem olmasın diye kabul ettim hemde işime geldi. mesela sen her işde çıkarını düşünmüyormusun ? bu lafa takılmışınız onca şeyde neyse

Yanlış yaptığın birşeyi problem çıkmasın, çıkarım için yaptım dersen sürekli benzer sorunlarla karşılaşırsınız.

Hiç unutma iş hayatında mümkün olduğunca yer değişikliği çok zora kalmadan yada araştırma yapmadan yapıldığında herkes senin durumuna düşer.

Başkalarına laf atma, insanlar seni ciddiye alıp birşeyler yazmış...

Sen sorununa odaklan... İnşallah çözülür. Çözülmeyecek bir sorun değil...

Üst Alt