Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışanın vergi indirimi başvurusunda süreç nasıl ilerliyor?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 6 aydır kurumsal bir şirkette çalışıyorum. Bir market reklam olmasın ismini vermiyim.

%40'lık raporum var. %40-%59 arasına 3.dereceden vergi indirimi oluyormuş. Yani belli bir miktar maaştan kesilmeyecek.
İşyerinden orada çalıştığıma dair bir belge alıp vergi dairesine başvuru yapacakmışım.

Daha öncede başvuru yapan var mı süreç nasıl işliyor karar hemen çıkıyor mu?

En önemliside %40 raporum olmasına RAĞMEN olumsuz cevap gelme söz konusu olabilir mi?

muharremmer

raporunuz yeni tarihli. Raporunuzla ve işyerinden alacağınız dilekçe ile bağlı olduğunuz vergi dairesine başvurun. Raporunuz ankara maliye yüksek sağlık kurulunda değerlendirilecek ve bir hata yoksa aynen onaylanacaktır.

Özgür bey benim rapor yüzde 46 süresiz onaylandı 7 kasimda.e tebligat gelmesi uzun sürüyormuş 30 kasima kadar müracat yapabilirsek aralık ayında maas işler ekran çıktısı o tarihe kadar düşerse müracat yapabilirmiyim yada vergi dairesine gitsem bişey degisirmi.ayrıca size çok teşekkür ediyorum bu süreçte bana çok aydınlatıcı fikirler verdiniz.sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum

@ruzgar34

merhaba

benim tebligat ile eviss görüntüsü aynı anda oldu.yani tebligat gelmeden evisste göremezsiniz.aralık maaşına yetişemezsin. benim 23/08 de onaylandı ankaradan gönderildi. vergi dairesinede gittim hiç değilse eylül sonu başvurayim ekim maaşım işlesin diye sizin gibi; bir sonuç çıkmadı.sgk da vergi indirim yazısını görmeden işlemlere başlamıyor.çünkü ankara yazısına istinaden gerçek vergi indirim yazısını istanbul vergi dairesi hazırlayıp gönderiyor.

6 ekimde hem tebligat hemde eviss görüntüsünü aldım. 9 ekimde başvurdum. maaş 1 kasımda işlemeye başladı. 1 ay oldu hala e devlette çıkmadı. takip ediyorum vergi indirimi teyidindeymiş. anlamıyorum. madem teyid alıp yazışma yapacaklar neden başvuruda vergi indirimi yazısını istiyorlar.

senin tebligatın aralık ortalarını bulur. ocakta işlemeye başlar. şubatta veya martta ilk maaşını alırsın diye düşünüyorum.çünkü birde sgk işi var. 2 ay kadar sürüyor dediler.

Engelli Çalışan Vergi İndirimi Başvurusu

Arkadaşlar bu hafta başvuruyorum nasipse zaten bir işte çalışıyorum

raporu vb.. belgeleri götürücem rapor yeni alalı 3 ay oluyo.

Yanlız aklıma takıldı başvurudan-sonuç sürecine götürecek olduğum raporu tekrar incelenmesi için
herhangi bir sağlık kurumuna gönderiyorlar mı?

Birde oranı değiştirirler düşürürler filan başımıza iş almayalım.
2017 tarihli SÜREKLİ ibaresi olan engelli kadrosunda çalışmak için talep ettiğim %40lık bir raporum var.

Hak etmiş olduğum haklardan da olmayayım yani diye düşündüm.
Tekrar bir elden geçiyor mu yani rapor? Öyleyse hiç risk almıcam.

Biliyorsunuz bir hekimin %50verdiğini diğeri %40-30'a düşürebiliyor. (Bu yüzden bunu soruyorum)

ozgurmeric74

peki bu [FONT=sans-serif] ankara maliye yüksek sağlık kurulunun raporun oranını oynama gibi bir durumu olabilir mi? Misal raporun oranını düşürme ihtimali var mı alıncaya kadar engellimizi anlatmakta dilimizde tüy bitti sonunda gerekli oranı alabildim.

[/FONT]
Kazanılmış haktan olur muyuz? Yani bir hekimin mavi dediğine diğer hekim mavi ama biraz açık mavi gibi diyebilir mi?

Ben hak ettim özrüm ayan beyan ortada ama aynı hastalığa %25 verende oldu %40 verende.

Ankara'da bir daha esastan değerlendirme durumu söz konusuysa hiç girmicem vergi indirimi olayına.

Sadece vergi indirimi ile alakalı değerlendirme olacaksa başvuracağım.

Forumda da konu açtım net cevap veren olmadı daha.

muharremmer

Ankara'da bulunan çok bilmişler oturdukları yerden kalem oynatmayı pek bir severler. Oranları düşürdüklerine daha önce de şahit olmuştuk. Eğer oranınızı düşürürlerse önce idari başvuru yapıp sonra dava açabilirsiniz. Eğer düşürürlerse bunu mutlaka yapınız zira vergi avantajından ziyade erken emeklilik için mutlaka lazım.

Aslında düşürme gibi bir yetkileri yok. Onlar hastanenin hatalı kararlarını düzeltiyorlar.(sözde)

sizin düşürülme gibi bir durumunuz olursa ilk iş il sağlığa itiraz etmek. Onlar sizi başka bir hastaneye sevk edecekler.aynı oran çıkarsa tekrar ankaraya yollarsınız. Yok farklı bir oran çıkarsa bu sefer son olarak hakem hastanesine sevk edileceksiniz.

Onların verdiği oran geçerli olacaktır. Hakem hastanesinin verdiği oranıda aynen ankara düşürürse son olarak dava yoluna gidiceksiniz.o zaman kazanırsınız. Ama şimdiden dava yolunu izlerseniz,yukarıda yazdığım işleri size mahkeme soracaktır. Hakem hastanesine gittinizmi diye. O zaman davayı kazanma şansınız düşer. Emekli olmanız için vergi indirimi almanız şart. Bunu unutmayın. Biraz uğraşacaksınız.

ozgurmeric74

cevabınız için teşekkürler istediğim cevap buydu bugün biriyle görüştüm SİGORTA GÜNÜNÜ TAMAMLAMADAN kesinlikle başvurma dedi eldekinden de olabilirsin dedi.

Mevcut sigorta günün tamamla yani emeklilik için hangisi gerekiyorsa 7000-10000 gün neyse ondan sonra tamamlamışken başvur dedi benim toplasan 1300 küsur gün ediyor başvuru için acele etmeye gerek yok.

EKPSS var önümüzde riske atmıca. Velhasıl Vazcaydım. Şimdilik. :)

merhaba

bencede şimdiden vergi indirimi müracaatı size bir şey kazandırmaz 3.dereceden vergi indirimi alırsanız 31,50 tl maaşa yansır. zaten şimdide vergi indirimi alsanız, emeklilikte sizden tekrar rapor ve vergi indirimi isterler (hakları olmasada)

Selam arkadaşlar. Ben de Ankilozan Spondilit hastasıyım. Ayrıca FMF rahatsızlığım da var. Şişli Etfal Hastanesi Romatoloji bölümünde kontrol altındayım. 4 ayda bir gidiyorum. Voltaren ve kolşisin kullanıyorum. Ağrılarım çok.

Benim size sormak istediğim bir konu var. Rahatsızlığımdan dolayı vergi indiriminden yararlanmak istiyorum. Forumda aşama aşama ne yapılacağını bulmuştum fakat şimdi bulamıyorum. Romatolojiye 4 ay sonrasına randevum var. Gidince doktora ne diyeceğim? Vergi indiriminden faydalanmak mı istiyorum diyeceğim? Açıklayıcı bir link verecek olan var mı?

Teşekkür ederim.

morbeyaz

Vergi indirimi içim çalıştığınız işyerinden yazı alıp vergi dairesine vergi indirimi müracaatı yapmalısınız. Vergi dairesi sizi hastaneye sevk edecek ve heyete gireceksiniz. Sonucu hastane Ankara'da Maliye'ye gönderecek ve oradan da işyerinize bildirim yapılacak. %40 ve üzeri rapor alırsanız vergi indirimden yararlanabilirsiniz. Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz

Teşekkür ederim hozgul. Peki yüzde 40 çıkarsa emeklilik durumu olur mu? 4200 gün primim var.

morbeyaz

Aşağıdaki tabloya göre kendi durumunuzu değerlendirebilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim.

Sigorta başlangıcım 1998 yılı. Prim dolmuş fakat işe de yeni girdim. 15 gün oldu. Bir süre çalıştıktan sonra evrakları tamamlayıp işlemleri başlatacağım.

Sevk edecekleri hastaneyi seçme hakkımız var mı?

Vergi indirimi

Hastahanede %44 oranlı raporu aldım ben işyerinden ne gibi belgeler alacam birde işyerinin bağlı olduğu vergi dairesine mi başvuracam

Üst Alt