Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışanlara neden kar tatili verilmiyor!?

mxa

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engellilere artık kar tatili verilmiyor mu? Geçen ay verilmedi. Önceki yıllarda kolaylıkla verilirdi. Şimdi neden verilmiyor anlamıyorum.

Resmen kenara itildik, benim ev ile servise bindiğim nokta arasında 1 kilometre var, artık düşe kalka gidecez. Geçen ay iki kez düştüm ama ciddi bişey olmadı :(

mxa ; o kadar fazla kar yağdığını düşünmüyorum, ayrıca kar tatillerini açıklarken okulları tatil ettiklerini açıklıyorlardı. Okullar tatil olunca otomatikman engelli çalışanlara da tatil veriliyordu ayrıyetten bir karar alınmıyordu. Şimdi ise okullar zaten uzaktan eğitim olduğu ve riskli grupta olan engelli çalışanlar da uzaktan çalışma veya idari izin vs. geçtiği için diğer engelli çalışanların sayısı bir hayli düştü o yüzden bize özel bir karar zor alınır diye düşünüyorum.

mxa
[FONT=Roboto]
EĞİTİM-ÖĞRETİME ARA VERİLMESİ VE İDARİ İZİN
[/FONT]
[FONT=Roboto]
BASIN AÇIKLAMASI (2021-28-14.02.2021-Saat 18.00)
[/FONT]
[FONT=Roboto]Kıymetli Hemşehrilerim,[/FONT][FONT=Roboto]Güzel bir kış günündeyiz.[/FONT][FONT=Roboto]Özlemle beklediğimiz kar nihayet geldi. Dün akşam saatlerinden beri İstanbul'da başlayan kar yağışı şehrimizi beyaza bürüdü. Hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz.[/FONT][FONT=Roboto]Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığımız bilgiler doğrultusunda; pazartesi ve salı günleri de yoğun kar yağışı ve fırtına bekliyoruz.[/FONT][FONT=Roboto]Malumunuz olduğu üzere: 15 Şubat 2021 Pazartesi gününden itibaren;[/FONT][FONT=Roboto] Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında ilçe hıfzıssıhha kurullarının alacağı kararlar doğrultusunda;[/FONT][FONT=Roboto] Tüm bağımsız resmî anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün, yüz yüze eğitim yapılması kararlaştırılmıştı.[/FONT][FONT=Roboto]Buna göre İstanbul'da Adalar, Arnavutköy, Çatalca, Eyüpsultan, Pendik ve Silivri ilçelerimizin hıfzıssıhha kurullarının almış olduğu kararlar gereğince ilk/orta ve imam hatip ortaokulu olmak üzere toplam 73 okulumuzda 4.961 öğrencimizin 15 Şubat 2021 itibariyle yüz yüze eğitime başlaması kararlaştırılmıştı.[/FONT][FONT=Roboto]Son aldığımız meteoroloji verilerine göre; hemşehrilerimizin ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara verilmiştir.[/FONT][FONT=Roboto]Kıymetli İstanbullular,[/FONT][FONT=Roboto]Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engellilerimiz, kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır.[/FONT][FONT=Roboto]Olumsuz hava şartları nedeniyle ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri 24 saat görev başında olacak. Sizlerden, özellikle ulaşımda oluşabilecek tehlikelere karşı son derece dikkatli ve tedbirli olmanızı bekliyoruz.[/FONT][FONT=Roboto]Saygılarımla,[/FONT]
[FONT=Roboto]Ali YERLİKAYA[/FONT][FONT=Roboto] İstanbul Valisi[/FONT]

İlimizde okullara kar tatili verildi ama engelliler hakkında bir şey denmedi!?

Arkadaşlar valilik ilimizde okulları pazartesi taril yaptı.ama valilik açıklamasında engellilere ve hamiller hakkında birşey yazmamışlar. Acaba bizede otomatik tatil olurmu.

Engelliye kar tatili hakkında.

İstanbul valililiğinin dün sitesinden yazı yayınlamasına karşın çalıştığım kurum yazı gelmediği gerekçesi ile işlem yapmaya başlamış.Böyle bir hakkı var mı ? Yayınlanan yazıda zaten açık bir şekilde belirtilmiş 'Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler talimata gerek kalmadan belirtilen izin süresince idari izinlidir diye.

ertackaracan
Yazılı savunma isterlerse dilekçenize istanbul valisinin yazısını ekleyin verin aynı dilekçeyide istanbul valiliğine gönderin o zaman valilik o kuruma(kamu kurumu ise)sorar siz valiliği iplemiyor musunuz diye .

Başımdaki amirimede o şekilde söyledim hatta yazıyı gönderdim bana diyor sen valiliktemi çalışıyorsun :)

ertackaracan
Benim eski müdür de bana izin vermemişti valilikten banane demişti bende tamam sorun değil ama bu konuyu bir valiliği arıyarak bir sorayım valilik ne diyorsa onu uygulayayım dedim yanında valiliği aradım tutuştu hemen eve git dedi bende daha vali ile senin bu tutumunu konuşacaktım dedim(eski müdür ile bir birimizi hiç sevmezdik)o emekli olana kadar bana bir daha günaydın bile demedi:D

Ben PTT'de çalışıyorum engelli olarak onlarda işte yazı gelmedi diyorlar bende söyledim yazıya gerek yok istanbul valiliği duyuru yayınlamış diye,yazı gelmesi lazım dedi.Günlük paramı falan kesicekmiş galiba şirket ile konuşmuş artık bizde ona göre bir dilekçe yazarız.

bir komedide kamu kurumu/özel sektör ayrımı. sanki özel sektörde çalışanlar farklı bir şekilde gidiyor işe ve farklı hava şartlarında yaşıyorlar, bu durumdaki ayrımcılık kaldırılmalı artık. (ben kendim için söylemiyorum zaten evden çalışıyordum)

Özel sektörde çalışanın canı cehenneme demek isteniyor...

Kamuda okullar valilik tarafindan tatil edildiginde zaten engelliler de engelli genelgesine istinaden ayrica bir aciklamaya gerek olmaksizin idari izinli sayilir diye biliyorum
Istanbul ve Kocaeli illerinde iki gün icin okullara kar tarili verildi. Ayrıca engelliler ve hamilelerin de idari izin sayilmasi diye ibare eklenmis. Ben hali hazırda kronik hastalik.sebebiyle idari izinliyim.ve evden çalışıyorum ama ise giden kronik olmayan engelliler bu açıklanan idari izin kapsamina giriyor.

Üst Alt