Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalıştıran iş yerlerinin avantajları nelerdir?

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
merhaba arkadaşlar
bir iş yeri engelli çalıştırınca wergi indiriminden yararlanıyormuş doğru mu?
doğruysa ne kadarlık bir indirim?
we engelli çalıştıran işyerlerinin başka hangi hakları olduğunu bildiğiniz kadarıyla buraya yazarmısınız

Engelli çalıştıran işyeri,engelliler için tespit edilen vergi oranı kadar vergi indiriminden faydalandığı için azda olsa avantajlı.Ayrıca gerek kamuda, gerekse özel işyerinde çalıştırılan bir kısmının SSK'sı devlet tarafından ödendiği için,işveren için 2.bir avantaj.

teşekkür ederim verdiğiniz cevaplardan dolayı

şöyle bişey duymuştum,üniversiteden bir arkadaş bitane iş yerinde çalışmadığı halde iş yeri bunu çalışıyor gibi gösteriyomuş ve her ay 200 tl ödüyomuş,bu yüzden açtım konuyu, eğer işveren böyle bişey yapmışsa vergiden felan belki indirim uygulanıyor diye merak ettim

50 ve üzerinde personele sahip işyerleri kanunen %3 oranında sakat statüsünde personel çalıştırmak zorundalar. Zorunlu oldukları halde çalıştırmazlarsa, çalıştırmadıkları her bir sakat personel için ayda 1500 tl civarında ceza öderler.
İşte bu cezayı ödememek için daha az maliyetli olan sigorta primi yatırma ve küçük bir maaş ödeme yoluna gidiyorlar...

Üst Alt