Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalıştırmanın işverene faydası nedir?

wise53

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
1
s.a öncelikle.. birçok yerde okudum ama tam olarak anlayamadım şimdi ben işyerinde engelli sınıfında çalışsam aylık net 1500 tl maaş alsam sigortamı asgari ücretten yatırma durumu olur mu ? olursa devlet bu sigortanın ne kadarını öder 1200 tl sini mi öder ? öyle ise işeverenin çalıştırması mantıklı çalıştırmasa 2095 tl aylık cezası var ama dediğim gibi değilse çalıştırmasının ona faydası nedir anlamış değilim lütfen sürekli şu maddeleri okuyun demeyin rakam üzerinden örnek verirseniz güzel olur hatta verdiğim rakama göre olursa daha güzel olur..

İşveren bedevaya ceza parası vermektense calistiririm benim isimi görür hemde daha düşük maaş veririm der hangisi mantıklı ceza odemekmi calistirmakmi

işveren 50+ işçi çalıştırıyorsa %3 oranında engelli çalıştırmak zorunda yoksa ceza yiyor normal çalışanına 300 ssk primi ödüyorsa engelli için 100tl ödüyor diye biliyorum hemde cezadan yırtıyor

benim durum şöyle idi benim çalışma durumum olmayacak düşük miktarda çalışıyor gösterme durumu iş yerini bırakıyorum kpss hazırlık için yoksa diğer türlü zaten işverenin işine gelir o ayrı

Maaşınız ne kadar olursa olsun engelli çalışan için işveren prim teşviki asgari ücret üzerinden sigorta priminin işveren payı kadardır.

cevaplar için teşekkürler sonunda buldum merak ettiğim şeyi

Üst Alt