Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalıştırmayan işyerlerine kesilen ceza miktarı

Ben de bunu anlayamıyorum, asgari ücret bile versen bir engelliye(hiç bir vasfı olmayan için diyorum), "sadece otur şurda" desen vereceğin maaş bile 2.211 TL'den daha azdır. Yeni düzenleme ile asgari ücretin iş verene maliyeti sanırım 1900 TL civarında, fark ise 300 TL iş verene kâr + İş verene engelli personel çalıştırdığı için ek teşvik var. Bunlara rağmen bu insanlar niye bu cezayı ödemeye razı geliyorlar, anlayan varsa öne çıksın!
Engelli personel çalıştırınca, kişi evine ekmek götürecek, kendine güveni gelecek, istihdam artacak ve ekonomiye, çok az da olsa, etkisi olacak. Cezayı ödeyince kime faydası var?
Ya ben çok detay düşünüp, avantajlı olan bir durum için kafa yoruyorum, ya da benim bilmediğim, arka planda çeşitli oyunların, hesapların döndüğü bambaşka bir yapı var...
Allah herkese vicdan nasip etsin, başka da sözüm yok.

Yapılan çalışmalara rağmen, engelli işçi çalıştırma yükümlülüğüne uymayan kamu ve özel sektör iş verenine, çalıştırmadığı her engelli işçi ve her ay için 2 bin 211 lira idari ceza uygulandığını ifade eden Soylu, 2015 yılı ekim ayı sonu itibariyle, engelli işçi açığından dolayı özel sektör işverenlerinden 221 milyon 320 bin lira idari cezanın tahsil edildiğini vurguladı.

Anlaşılmayacak durum yok, bu tahsil edilen miktar olması gerekenin yanında devede kulak, her ay ödemiyorlar ki.
Adam asılsız, erişilemeyecek ilanlarla işkuru oyalıyor, alacağım ilanım yayında başvuran yok diyor, başvurana olmadık şartlar koşuyor.
Süre çok aşılınca bir defa ödeyip aynı oyalama taktiği sil baştan uygulanıyor.
Bir kısım büyük firma ise engellilerin vitrinlerini bozduğu düşüncesiyle ceza ödemeyi yeğliyor.
Denetim mekanizması ve cezalar caydırıcı olmalı.

Ufuk bey yorumlarınızda haklısınız. Cezalar caydırıcı deyil.
şuan çalıştığım işyerinde çalısan sayısı 250 civarı çalısan engelli sayısı 2 kişi
engelli kapsamında başvuranları biz sizi arayacağız deyip gönderiyorlar. Şirketin 4 engelli açığı var işçi alacaklarınıda sanmıyorum. bu konuda isim vermeden şikayet edebileceğimiz kurum telefonu epostası varsa şikayet edebilirim..

orcun
Nereye şikayet edeceksiniz ki ?..
Bu konunun muhatabı İşkur ve zaten o ard niyetli işverenleri idare eden de İşkur.
Çıkar anlaşmalarını bozmak çok zordur çok.

Bu cezalari zaten odemiyolarki bi cok kurumsal sirkette calistim ise hic gelmeyen maasta almayan bi suru engelli vardi.

Engelliler kendilerini üç kuruş sigorta primi karşılığında kullandırdıkça bu düzen bizleri sömürmeye devam eder.

Aynen oyle oda tesvikli prim vergiden dusuyor vs derken isverene kar bile ama engellilerede cok gormuyorum asgari 3600 gun isteniyor varmi burda deliksiz 3600 gun calisan kac kisi cikar is bulamadigi icin o 3600 gun doldurmak zulm oluyor

erdalakbay
Gerçekten çalışamayacak durumda olanlara bir şey diyemiyorum ama işe gitmeden sigortası yatan hatta maaş alan işitme engelli biliyorum. Genelde derneklere firmalardan böyle talepler gelebiliyor ve maaşlı ise dernek yöneticileri kendileri paslaşıyorlar.
Engelliyi sömürüden koruması gerekenler sömürüye çanak tutuyor.
Ben 19 yıl çalışıp emekli oldum ve 5,5 yıl da emekli olarak çalıştım.
Ancak başka bir rahatsızlığım çıkıp bir dizi ameliyat geçirince bıraktım çalışmayı. 1,5 yıldır boşum sadece.

Herkesi engeli sen ben gibi degilki neleri var adam iskurun yollarini asindirdi 2 yildir gidiyor issiz gss primi cikiyordu ben kendim buldum dogrusunu soylemek gerekirse simdi sagliktan yararlaniyor. Sirket bide 300 tl haslik veriyor. 2022 maasi gibi emekliligide bu sene 10 uncu ay pismanmiyim hayir.

Erdal kardeşim, en başta gerçekten çalışamayacak durumda olanları tenzih ettim zaten yazıya başlarken.
Ancak iyi durumda olup da kendini kullandıranlar engellilerin işsiz kalmasının en büyük sebebidir.
Ben zaten emekliyim ve artık çalışmayacağım da, ancak konu sen ben değil, engelliler. Tuzu kuru olan kenara çekilirse sorunlar aşılmaz. Bu düzen güçsüzü sömürmeye devam eder.

Bence konu ne sen ne de ben ,hatta engelli engelsiz de değil. Bizi bizden eden insanlıktan çıkaran hayat. Dün akşam bir programda duydum zaman makinesi yapılsa geçmişe mi geleceğe mi gitmek istersiniz diye, programda geleceği tercih ettiler ama ne yalan söyleyeyim ben geçmişi tercih etmiştim.Eskiden zat ın birine sormuşlar vekil maaşları ne olsun diye alınan cevap ise öğretmen maaşlarını geçmesin olmuş. Eğer hala o söze göre gidiliyor ise öğretmenler 25.000-30.000 gibi rakamlar alıyor :) .Forumu hemen hemen her gün takip ederim ve yeni emekli olan arkadaşlara bağlanan maaşlara hayretle izlemekteyim. TV ye çıkıp 1200-1300 den aşağı maaş yok de sonra 700-800 maaş bağlansın 2008 den sonralarını hiç düşünemiyorum bile Allah kolaylık versin.

İŞKUR ilanları ne yazık ki kazık atanlardan başka bir haltı yok, ben BİMER e yazmıştım sonuç ise ;
BİMER Valiliğe, Valilik İŞKUR a, İŞKUR da bana
SONUÇ = Hala aynı kişiler adam arıyor ve İŞKUR daki memur gülüyor.
Küçük bir il seçilip ilanlar takip edilse neler çıkıyor neler :) engeli olmayan engelli bile arayanlar var.

burda yazan tüm arkadaşlar bu işin kötü kısımlarını görmüş yazan herkese teşekkürler bu devlet düzeni değişmediği sürece bu nacizanelik durumu engellilerin ve emeklillerin mağduriyeti ile gider durur
kurumlara cumhurbaşkanı tayyip geliyor diyince herşeyi düzeltiyorlar anında yaşanan aksaklıklar bile anında unutturuyorlar gibi aklıma geliyor birine yaranmak için yada korkmak için düzenleme yapmak yerine işleyişin düzgün işlemesini sağlamak lazım
türkiyede engelliler ve emekliller son olarakta maaşları 1300 tlye çıkan asgari ücretliler kullanılan mağdur olarak en çok bu kesimler yaşamaktadır ben bu hükümetten ümitliydim ama buda 1300tl zam ardından vermeden geri alınca demekki yukardan bizim gördüklerimizi gören yok
yapacak bişeyde yok gibi çaresiz kalıyor insan dava sen ben davası olsaydı kendini kurtaran buraya uğramazdı zaten bende kendimi idare eden hastalardan olarak çok çaresizlikler yaşadım mesele sen ben değil mesele yaşanan olayların düzelmesidir mağduriyetlerin önüne geçmek meselesidir

Evet işkur fazla önemsemiyor 1 yılda 1 defa geldiler calışan sayısı alıp gidiyorlar
ben bimer e yazmayı düşünüyorm. işkurun ilgisizliğinden de bahsetmek istiyorum..
işyerinde duyulursa şuttt güle güle.. işden çıkarsam yada çıkarılırsam kesinlikle yazacağım..

Üst Alt