Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğa daha mı çok miras bırakırsınız?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar üç çocuğunuz olsa
Bi tanesi engelli olsa
3 tane de daireniz olsa

Eşit mi bölersiniz yoksa engelli olana fazla mı vermeye çalışırsınız

Adalet yani hukuk eşit bölüyor şuan ya peki vicdan sizce nasıl olmalı?

Ben de merak ediyorum bunu,

bir akrabamız var babası 80 yaşında felçli yani%100 engelli.
oğlu da %90 engelli bunlara anne bakar.
Felcli babanın 4 oğlu daha var evli işinde gücündeler.
Babanin 3 katli evi ve tarlasi var.
O 4 oglu evi mutahite verebilirlermi?engelliden habersiz miras paylaşımında bulunurlar mı?
Ne gibi önlemler alması gerekir?bu engelli oglunun.

Engelli oglunun vasisi mahkeme yoluyla
annesidir.engelli oglu lise mezunu akilli ve konuskan.yuruyemez.

Engelli babanin suan vasisi yoktur.
Gecenlerde kardeslerden birisi,indirimli araba icin noterden babaya vasi olmak istemis.bunun icin imza toplar diger oglu kabul etmemis,imza atmamis.
Engelli oglununda haberi yok daha.

Baba sağlamken engelli oğlunun uzerine baska yerden ev almış önce.
baba hayatta felçli şimdi.
Bu yüzden diğer oğulları Baba evini müteahhide verirse engelli oğluna hak vermeyeceklerini söyler,, aralarında karar alırlar
doğru mu adaletce yazar mı bu?
herkes konuya cevap versin Teşekkür ederim

bir babanın engelli olan çocuguna diger çocuklarından daha fazla miras bırakması kadar dogal bir şey yoktur,sonuçta engelli,iş bulma,çalışma,hayat kurması diger çocuklarına göre daha sıkıntılıdır.bana göre normal olan budur.bunun yadırganacak bir mesele oldugunu düşünmüyorum.kaldıki bir baba bütün çocuklarınada miras bırakmak zorunda degildir.

hayatta olduğum sürece fark gösterebilirim fakat mevzu miras olunca ve ben aradan çıkınca eşit bölünmesinden yana olurum. diğer kardeşlerin de engelli olmayacağının garantisi mi var? burada diğer kardeşlerin aynı ilgiyi göstermesini vicdan muhasebesi yapmalarını isterim fakat buna ben müdahale etmem. bunu bir baba olarak yaparım.
engelli bir birey olarak ise muhtaçlık durumu çok önemli. bekara karı boşamak kolay derler.
iş vicdan da biter nihayetinde. mahşer günü tek tek hesaba çağırılırken başın dik olsun istiyorsan önce sebeplerini belirle ve yap gerekeni. Allah kalpten geçeni bilendir, sığın ona korkma...

Bence tsrahman yanlış düşünüyorsun hayattayken daha fark gösteririm diyosun ben ölünce iş değişir diyosun

Bu şu demek gözüm görmedikden sonra kulağım duymadıkdan sonra ne olursa olsun demek!

Unutma diğer çocukların sağlıklı ama engelli çocugun hep bakıma muhtaç güce muhtaç

Engelliler için güç , ekonomik özgürlükten geçer bunu sakın unutmayın

para sıkıntısı olmasın bari elbette daha çok bırakılmalı saglıklı her zaman parayı kazanabilir

Diğer kardeşlerin engelli kardeşleriyle ilişkisi önemli. Eğer aralarında kuvvetli bir bağ varsa zaten aralarında para-pul konusu olmaz hepsi birbirine yardım eder. Zaten kardeşlik demek de bu değil mi?

Miras hukukunda kardeşlere eşit pay verilir. engelli-sağlıklı ayrımı yoktur. Miras bırakan isterse sağlığında vasiyet bırakarak mallarını paylaştırabilir. Ama bu vasiyetten memnun olmayacak diğer varislerinde dava açma hakkı vardır.

Eşit adaletlice davranmak en güzeli. Her sağlam bir engelli adayıdır !

Eşitlik her zaman adalet değildir.fakat engelin ne olduğuna göre değişir.bir de eşit olmayınca ne olacak?2 daireyi engelliye,kalan daireyi de diğerlerine siz ikiniz paylaşın mı diyecek.kardeşler razıysa olur ama değilse husumet çıkar.kardeşlerin yerini de mal,mülk tutmaz.bazen paranın işe yaramadığı durumlar vardır.

Neden boş boş konuşuyorsunuz adaletlece paylaşımı (Nisa suresi) yapmış zaten.

Engelinden dolayı ebeveynler ve toplum dışladığında eşit fırsat sağlanmadiginda istediğimiz eşitlik ve adaleti miras paylaşımı söz konusu olduğunda da sergilemeliyiz bence. ..

Bende bir engelli olarak eşit davranılmasını isterim hoş bizde eşitlikte yok herşey erkek kardeşe verilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Eşit bölüşülür; ama gel gör bizimkiler öyle değil. O kadar istekte bulundum, umursamadılar. Sonra bu genç delikanlı neden yalnız yaşıyor diyorlar.

Oysaki eşit davranmaları yeterli. Miras konusunda engel dolayısıyla fazla istemem. Her şey eşit olsun. Ölümlü dünya. Kefenin cebi yok. Kardeşlerin sağlığı, geliri iyiyse engelliye daha fazla miras bırakılabilir. Bu ataya bağlı. Tam tersi durumları kötüyse eşit bırakılmalı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Üst Alt