Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğu olan ailelerde neden yük daha çok annenin üzerinde!?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

kimse dünyaya gelirken ailesini seçme gibi bir lüksü olmadığı gibi,ailelerinde çocuk konusunda böyle bir tercihi söz konusu degil.doğanın kanunu denir ya. toplumun en küçük birimi aile 2 kişinin karar verip evlenmesiyle kurulmuş olur. herşey bazen istenilenin dışında gelişebilir.
neyse konuya girmek istiyorum.özel çocugu olan ailelerde genelde tüm yük annelerde oluyor. bunu geçen gün hastanede bir anneden dinlediğim şeylerden etkilenerek yazmak istedim. bir çocuk meydana gelirken anne bunu tek başına yapmıyor ama bunu nedense tek başına tüm yük verilerek yapmaya çalışıyor bazı babalar. istisnalar olabilir. ama geneli böyle sanırım.
anneye göre özel çocukda olsa, normal çocukda olsa onun parçasıdır.bu böyledir.yaradılışa göre evet kız evladı içerisinde o anne şevkati Allah tarafından içine konarak doğarmış. yani kız evladının bu yaradılışında olan bişey. ama herşey burada bitmiyor bunu babaların anlamaları lazım. bunun vebali ve yükü çok ağırdır. bu dünya için yaşanmamalı diye düşünüyorum.
benim kasettiğim babaları bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.
ve tekrar şu sözümü yineliyorum .onların ailelerini seçme hakları yok.içimizdeki insanlık ölmesin.... biraz da olsa olsun. insanız sonuçda. hayvanlardan bizi ayıran ve bizi özel kılanda bu özelliğimiz degil midir?

hayat müşterek deniliyorsa!bir kere daha düşünün derim.herşey karşılıklı..

saygılar.

Aslında buda kabullenmekle ilgili nedense babalar bu konuda biraz annelere nazaran kabulenme korkusu yaşıyorlar bence tüm neden bu biliyoruz ki onlarda çocukları için elinden geleni yapmak ister ama bazen düşünüyorumda bizler tüm günü çocuklarımıza daha yakınız babalar çalışıyor ayrıca biz anneler çocuklarımız ile ilgili birbirimizle konuşabiliyoruz ama babalar bunu yapamıyorlar aslında onlarda arkadaşları ile bu paylaşımı yaşamış olsalar kabullenmekte adım atmış olacaklar neyse ne diyelim yine biliyoruz ki onlarda çocuklarını seviyor ....bu arada her babayı da aynı kefeye koymamamız gerektiğini düşünüyorum birçok baba modeli biliyorum ki dileğim her babanın aynı duyarlılığı göstermesi...

''içimizdeki insanlık ölmesin.'' ....zaten sorun bu...

ayrılmalarda ama aslan kesiliyorlar.anneden önce kendilerinde öncelik istiyorlar.

ben toplumun aile fertlerine ayrı ayrı rol biçmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.babaya bicilen rol sabah çıkar işe gider,akşam olur eve gelir stersten çatık kaşla bi kaç saat hesap yapar tekrar yatar sabah olur işe gider. yani bu döngü hep böyle devam eder.

öyle ki baba bile görevine o kadar kendini kaptırmış ki sevinci sevgisi göstermez sadece görevi para kazanmadır çünkü.diğer manevi görevlerde hep anneye kalmıştır.zavallı annelerimizde ah demeden tüm sıkıntılarımızı ceker.

o yüzden cocuklardan bütün şarkılar anneye boşuna değil

Evladının sağlığı için makamı geride bırakmak...

agri valisi mehmet cetin in kizi beyzanin konusma bozuklugu icin en iyi terapinin eskisehirde oldugunu ogrenip terapi surecinde kizinin yaninda olmak icin makami valilik gibi yuksek bi yerden istifa edip ciftcilige donmesini
kizi adina yaptiginin bir erkek icin buyuk fedakarlik oldugunu takdir ediyor ayakta alkisliyorum

anneler cok fedakardir da makam koltuk birakip fedakarlik yapan erkekler
sizler ne dersiniz arkadaslar paylasmak istedim

anneler için ondanmı olsa gerek çok degerli cenletlik derler anneler kendilerini düşünmez herşeyden önce çocukları gelir annelik içgüdüsü çok farklıdır tabiki anneden anneyede fark vardır çocuklar için degişmez engelli veya saglıklı çocuk herzaman yanında olurlar hastalıklarında saglıklarında ateşide olsa uyumaz gerekirse sabaha kadar bekler açık çası onlar için yapmıcak şeyleri yoktur babalar öyle degil biraz karektermi desem yapısındanmı yoksa vurdum duymazlıkmı desem rahatlardır aslında herşekilde paylaşmaları gerek çogu böyledir herşeyden önce bence çocukları gelmesi gerek vardır tabikide anneler gibi binde bitane çıkar babalarında düşkünü olan haklarını yemiyelim :)

Üst Alt