Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğu olan annelerin erken emekliliği hakkında?

elif betül

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
engelli çocuğu olan annelerin erken emekliliği.kanun 2008 de çıktı 2008 den önce sigortalı olanlar için mesela benim sigorta başlangıcı 2002 yaşı geriye çeker mi ?bilgisi olan varsa yardımcı olun lütfen.

elif betül geri çekilmesi durumu söz konusu olmadığı için emeklilik sürenizi etkilemez.

elif betül

HAyır, sigorta başlangıcını geri çekmez. 1 ekim 2008'den sonra emeklilik için kaç gün ve prime ihtiyacınız varsa, onları 1/4 oranında destekler. Yani 100 yatırırsınız 125 sayılır, 10 sene kalmışsa normalde 7,5 olur.

( 1 Ekim 2008 tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, prim ödeme gün sayıları toplamına eklenir ve eklenen bu süreler emeklilik yaş hadlerinden de indirilir.) madde yaşıda geri çeker gibi geliyor bana hocam ..askerlik borçlanması gibi hak tanımıyor mu bize. 860 gün pirim kazandım.2002 sigorta başlangıcım 2008 den sonra 860 gün kazandım bu kazanmış olduğum günleri yaştan düşmeyecek mi ?sigorta başlangıcımı 1999 yapmaz mı .. teşekkürler

elif betül,
Sigorta başlangıçınızı geri çekmez 2008 den sonra ödediğiniz 860 gün prime ek olarak 206 gün daha alırsınız 1066 gün prim yapar. Emeklilik tarihiniz de diyelim ki 01/01/2025, bu tarihden 206 gün geri çeker her prim ödemenizde emeklilik tarihiniz geri çekilir.

selam ilker bey, benim kısmi emeklilikhakkım,normalde 60 yaşında gösteriyor. 2008 den sonra 9 sene prim ödedim 860 gün eklendi primlerime.bu kazandığım primler benim emekli olma yaşımı 58 yaşa indirir mi ben öyle anladım doğrumu? officer

Üst Alt