Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğu olan anneye erken emeklilik hakkında sorularım var..?

oğlum

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
Bugüne kadar oğlumun tedavi, eğitim gibi işleri ile uğraşmaktan devletin sunduğu imkanlardan ancak haberdar oluyoruz.Engelli çocuğu olan anneye erken emeklilik oluyormuş.Bununla ilgili bazı sorularım var;

1-Oğlumun raporu ile nasıl başvuracağım?Bilgisi olan var mı?
2-Oğlum 4 yaşında 7.ayından itibaren her sene yenilediğimiz raporları var.geçmişe yönelik işletebilirmiyim?ve primleri alabilirmiyim?

çok teşekkürler

tekrar merhaba.ben başvurumu yaptım ama oğlumun %98 engelli raporunu sgk kabul etmedi.malul emeklilik için ayrı bir rapor alınıyormuş.ve bu raporu almamız istendi.bu raporun engelli raporundan ne farkı var?bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?tşk

Bir farkı yok, kurum kendi sevki ile rapor alınsın isteniyor o kadar! Aslında tanısı belli işte verin kararı, olmaz!

engelli annelerine erken emeklilik

1980 doğumluyum. İşe giriş tarihim 25/09/2002.Devlet memuruyum.%80 özürlü çocuğum var. Çocuğun doğum tarihi 02/01/2009. Benim ücret almadan emekli olmam için hangi tarihe kadar çalışmam gerekir? En kısa sürede nasıl emekli olabilirim? Borçlanarak emeklilik hakkı kazanabilir miyim?
5 yıl erken emeklilikten bahsediliyor. Bu sadece yaş haddinden mi düşülmekte yoksa 25 yıllık ücretsiz emeklilik süresindende indiriliyor mu? Lütfen bu konuda uzman bir arkadaş cevaplarsa sevinirim.

Önce doğum borçlanması yapın.

Ondan sonra çocuğunuzun malul durumda olduğunun tespiti için kurumunuzdan sevk alıp hastaneye gidin. Oradan verilecek maluliyet raporu ile birlikte sigorta müdürlüğüne giderek emeklilik hesabınızı yaptırın.

ÇOk kabaca, 1 ekim 2008 tarihi itibarı ile emekliliğinize kaç günlük süre ve kaç günlük hizmet süresi varsa, oradan % 25 avantajlı olacak şekilde hesaplanacak emekliliğiniz.

Üst Alt