Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğu olan anneye erken emeklilik hakkında..?

techno

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Kardeşimin %51 zihinsel engelli raporu var. Annem için erken emeklilik hakkında bilgi almak istiyorum.
Annemin;
2005 yılında sigorta girişi var.
2009 yılından beri bağkur yatırıyor.
1972 doğumlu (43 yaşında)
2160 primi var ödeme devam ediyor.
Eğer SGK'ya kardeşimin raporuyla beraber başvuru yaparsak annem kaç yaşında erken emekli olabilir ve başka ne gibi hakları vardır ?
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı geceler.

Bende merak ediyorum böyle bi hakkı oluyor mu annelerin. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Öncelikle şuradaki şart olmalı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nin-surekli-bakimina-muhtac-olma-halleri.html

Bu haktan yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvurmalısınız. Sizi hastaneye sevk ederler. Alınacak rapor sgk tarafından değerlendirilir ve karar verilir.

Eğer karar olumlu olursa, çok kabaca şöyle hesaplayaiblirsiniz: 1 ekim 2008 itibarı ile normalde ne zaman ve ne kadar primle emekli olacaksa anne, bu hakkı elde ettiğinde süreden % 25 geri gelecek, primden de % 25 avantajlı olacak.

sayın Oturanboğa peki özürlü çocuğu olan annenin kendisi de özürlü ise nasıl olacak.

Yani kendi özürlü ve vergi indirimi var diyelim. Emeklilik şartlarıda 18 yıl 4080 gün. ve 2008 yılından sonra 1500 gün prim ödemesi var.
Özürlü çocuğundan dolayıda 4/1 oranında indirim yapılıyor mu?

Kalem
Kalem hanım bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?..
Engelli çocuğu olan anneler ne kadar prim öder ve kaç yaşında emekli olur.? Teşekkürler
Çocuk öncesi 226 günlük primim var çocuk 6 yaşında.. gerekli bilgiler varsa yazabilirim..

Üst Alt