Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğu olan memurun mesai saatlerine dair düzenleme..?

buker2142

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkese günaydın sitede yeniyim ve birşey danışmak istiyorum.benim 4 yaşında çocuğum var epilepsi hastası ve hastaneden özürlü raporu verildi özür oranı yüzde 60 ama hafif özürlü die geçior ve rapor süresi 1 yıl.ben devlet memuruyum ve bu raporla görev düzenlememi yaptırabilirmiyim.genelge şu şekilde:Kamu çalışanlarının kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireyinin bakıma muhtaç olduğunun ilgili mevzuatına göre alınmış geçerli özürlü sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi kaydıyla bu durumdaki personele; özürlü aile ferdinin günlük bakımı için izin kullanımında gerekli kolaylık sağlanacak ve personel mesai saatleri dışındaki nöbet görevinden ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır.

çocuğumun raporunda hafif özürlü yazıor genede bu haktan yararlanabilirmiyim acaba eğer benle aynı durumda olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi teşekkürederim.

Uygulama nasıl oluyor bilmiyorum ama, benim algım, bu hakkın "ağır özürlü" çocuklara dair olduğu yönünde. Raporda "ağır özürlü" ibaresi yoksa sanmıyorum...

Üst Alt