Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğum için evde bakım maaşı alabilir miyiz?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Kalem Ufukalp OturanBoğa
Merhaba , Asgari ücret gelirimiz var yüzde 98 engelim var birde bakım aylığı alıyoruz oğlum da yüzde 90 engelli engelli maaşı alabilir miyiz ? Yada oğlum için bakım aylığı alabilir miyiz ?
Benim için alınan bakım aylığı gelirden sayılıyor mu ?
Yani gelirimiz , Asgari ücret + Bakım Aylığımı ?
Birde eşim bana baktığı için bakıcı maaşı alıyor oğlumada bakıcı olabilir mi ?
Hanede 4 kişiyiz , Ben eşim 2 tane oğlum

Sabır92

1 kişi aynı anda 2 kişinin bakıcısı olup ebm alabilir
sizin için alınan ebm 2022 nın gelır hesabında gelire dahil edilir
oğlunuza 2022 bağlatamazsınız çünkü aü 2324 + ebm 1460 :3784 / 4 :946 gelır sınırını geçıosunuz. ev sizinmi kirada mı ıkamet edıonuz
oğlunuza ebm bglanabilir gelir şartınız tutuo ama ebm için gereklı olan tam bagımlı raporu varsa rapor yoksa gelır tutsada ebm baglanmaz

-mka

Oğlumun raporuda %99
Ebm yi alabiliriz doğrumu evet evimiz kira

Sabır92
Rapor oranı %100 de olsa tam bağımlı/ağır engelli işaretli değilse o rapor ile evde bakım aylığı alınamaz. -mka da o yüzden bunu sormuş rapor oranını değil.

Ufukalp

Abi evet çocuk olduğu için çözger raporu ve ağır engelli işaretli yani ökgv
Şimdi bakım aylığı baglatabiliyoruz doğrumu anladım ? Engelli aylığıbenim bakım aylığından dolayı olmayacak mı

Sabır92
Çocuğunuz için evde bakım aylığı alabilirsiniz. Evde bakım aylığında kişi başı gelir sınırı 1.402 TL, sizin geliriniz bunun çok altında.
Ayrıca; aynı hanede yaşayan iki bakıma muhtaç ağır engelli olduğunda ikinci bakıma muhtaç engelli 2 kişi olarak hesaplanır.
Yani hanede 4 kişisiniz ama gelir toplamınız 5 e bölünür.

Ufukalp

Çok teşekkür ederim abi , verdiğin bilgiler için peki engelli maaşı alamayız mı?

Sabır92
Engelli aylığı için gelir sınırı aşılıyor, yukarıda -mka da demiş engelli aylığı mümkün görünmüyor.

Anladım tekrar teşekkür ederim hayırlı akşamlar

Sabır92
kira sorma sebebim 2022 de emsal kira bedeli gelirden düşülüp avantaj sagladıgı içindi ama buna gerek yok çünkü gereklı raporunuz varmıs ebm için ebm 2022 nin yaklasık 2 katı daha fazla mıktarı.yeniden virüs sebebiyle kısıtlama dısarı çıkma yasagı baslamadan bi an önce mısal yarın gedip ebm için basvuru edın

-mka

Bugun başvuruyu yaptık eve ziyarete geleceklermiş umarım biranönce gelirler.

Evde Bakım Parasını kesmeye çalışıyorlar!?

Kalem Ufukalp OturanBoğa -mka

2016dan beri kendi adıma bakım aylığı alıyoruz oğlum da engelli olduğu için kendisi içinde bakım aylığına başvurduk
Şimdi buraya kadar sıkıntı yok
Biz evde 4 kişi yaşıyoruz Ben eşim 2 oğlum
Memur dediki anne baban sizin daire de yaşıyor tarihçeli nufus dökümü döktüler evet 2014den bu yana bizim dairede gözüküyolar
Ama sıkıntı şurda ben 2016 kendi adıma bakım aylığına başvurduğumda annem babam kayıtı yoktu 3 sefer denetime geldiler yine böyle bir şey yoktu ama şimdi diyolarki 2014 bu yana senin yanındalar baba anne emekli ne yapacaz kafam döndü - 2016da bana nasıl bağladılar o zaman madem anne baba yanımda geliri zaten geçmiş olmamız lazım

Sabır92

nasıl bagladıklarını anlamıs değilim o konuada haklısnız ama resmıyette adreslerı sızde görundugu için onların gelirleride hesaplamaya dahik edılır. bu durumda 4+ 1 siz 2 de anne baba 7 kişi görünürsünüz 7 x 1402 : 9814 sizin eve alınan ve alınacak olan ebmler hariç giren gelir bu mıktarı (9814) geçmıcek yoksa baglanmaz.aü 2324 tl
9814- 2324 :7490 nerden emeklıler 3500 er lira e maaşı alıo görunuolar.
not:bazı memurlar bılmıo belkıde sizi anne babayı katıp 7 kişi hesap etmelerı gerekırken 6 kişi hesap ettıler o yuzden gelıre takıldınız.onlara hesaplamayı nasıl ettıklerını sorun.

-mka

Şimdi Gelirleri tek tek söyleyeyim
Baba emekli 2400 TL
Anne emekli 2600 TL
Ben Çalışan 2300 TL
Eşim ev Hanımı
2 tanede oğlum var
Annemle babam bizimle ikamet etmiyor hatta 2016 yılında da bana bakım aylığı bağlandıgında da gözükmedi 3 defa denetime geldiler yine gözükmedi
Bugun 2014den beri ikamet ediyolar dediler baktık ki tuhaf şekilde evet bizimle gözüküyor
Şimdi sizce durum ne olacak ? Anne baba da yanımızda değil üstelik geçmişe dönük inceleme yapacağız dediler

Sabır92

size 2020 yılı için eskıden dolayı ceza kesılse bile verdıgnız gelirlere göre gelir şartınız çok rahat tutuo başvuru halınde ebm baglanır.2014 yılından beri aynı adreste ısenız anne ve babanzın sizle yasayıp yasamadıgnı komşularınız rahat bilirler yaşamadılarsa komşuları şahıt gösterın.öyle durumlar var kı aynı hanede kaldıgı halde kalmıomus gibi adresını baska yere aldıırp engelli maaşı alanlar var bunlar komşu ıhbarı yada eve gelerek yapılan kontrollerde ortaya çıkan.sizinkı ise kalmadıgı halde kalıo görunuomus.

-mka

Şimdi aylığım kesilir mi ? Oğlum için bakım parası bağlanırmı ?
2016 - 2020 arası geçmişe dönük ödeme istenir mi ? İstenirse ne kadar bi rakam olur ? Ve bu ödemeyi ödememek için ne yapabilirim ? Sonuçta ortada büyük bi yanlışlık var

Sabır92
maaşınız kesılmez oğlunuzada baglanır.olakı kesıldı yenıden hem siz hem oğlunuz için başvuru edersınızve baglanır verdıgın bilgiye göre şartların tutuo
yanlıslık olduguna dair ititraz dilekçesi yazarsınız

Üst Alt