Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğumun askerlik işlemlerine dair sorularım var..?

ugurci

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
oglum 19 yasına yaklasıyor ve askerlik işlemleri baslayacak.
daha önceden deneyimi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

ilk yoklama için oturdugumuz yer mi yoksa baglı bulundugumuz yer askerlik subesine mi basvuruluyor ve ilk muayenede saglık kuruluna sevk oluyor mu.

ayrıca askerlik işlemınin iptali için elimizde bulunan devamlı saglık kurulu raporları mı yoksa askeri hastaneden alınacak saglık raporları mı esas alınıyor.
eger askeri hastaneden rapor zorunlulugu varsa tüm poliklinik muayeneleri mi yapılacak yoksa sadece özür ile ilgili bransın muayenesi yeterli mi oluyor.

bir de kan tahlili ve röntgen gibi asla cocugumuza yaptıramayacagımız işlemler sart mı kosuluyor.

Malum asker mantıgı ile sivildeki işlemler farklılık arzediyor.

Merhaba,
Benim Başından geçenleri kısaca yazıyım .
Yoklama evrakları geldiğinde evraklarla birlikte kuruma gittim ve raporlarımı göstermeme rağmen bu raporların bir hükmü olmadığını söylediler ve beni tam teşekküllü askeri hastaneye sevk ettiler aynı prosedürler ilk poliklinik sonra heyet ondan sonra sen askerliğe elveriş sin deyip çürüğe ayırdılar.

Size yakın olan bir askerlik şubesine gitmeniz yeterli. Orda yabancı iller içinde kısımlar var oraya başvuru yapabilirsiniz. Sizi tam teşekküllü askeri bir hastaneye sevk ediyorlar. Heyete giriyosunuz. Askerliğe elverişli yada değildir diye rapor veriyorlar.

askerlik
yoklamasından önce bulunduğunuz yerdeki askerlik şubesine uğrayın. bu şubelerde işlem 2 saatte çözülebiliyor hastaneden şubeye muayeneye gelen doktorla vasıtası ile. benim kardeşim 1 saatte halletmişti. ama bu muayeneleri kaçırırsanız sizi askeri hastaneye sevk ediyolar. orda da heyete giriyosunuz.

Siz yine de giderken elinizde bulunan tüm rapor ve test sonuçlarını yanınızda götürün. İşleri kolaylaştıracaktır...

Üst Alt