Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuk adına kredi ile araç alabilir miyiz?

erkan1525

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
6 Yaşındaki engelli oğlum adına ÖTV inriminden yararlanarak sıfır araç almak istiyoruz. Bayiler kredi kullanamayacağımızı söyledi. Bankalarda benzer şeyler söylüyor. Ama kuvettürk kredi verebileceğini söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Taşıt kredisi kullanabilir miyiz?

Şimdi beyfendi 6 yaşında ki bir çocuğa araç almanız imkansız krediyi siz çekecekseniz (araç kredisi) aracın sizin üzerinize olması gerekiyor keza siz çocuk üzerine almak istiyorsunuz. 18 yaşından küçüklere bu işlem uygulanamaz

+ ÖTV'siz tutar üzerinden bazı bankalar, Engelli araçları için kredi verir. Her banka kredi vermeyebilir.

18 yaş altı, çocuk adına kredi ile ÖTV'siz araç alımı ve vasi atanması!?

Merhaba arkadaşlar.
Bununla ilgili forumda birçok konu açılmış, sonunda fark edebildim forumda bu tür hukuki konularda çok tecrübeli olan veya bizzat hukukçu olan değerli kişiler de var. Ancak benim gibi biri için tam anlaşılır olmadığından veya yeterli özenle araştırmadığım için bazı sıkıntılar yaşadım hem konuyu toparlamak adına hemde benim gibi birine faydası olur diye yazayım dedim.

18 Yaşından küçük oğlum var %95 raporlu.
Araç alabilmem için bursadaki bazı bayiler vasi kararı gerektiğini bazıları da gerekmediğini söyledi.
Gerekli olduğunu söyleyenlerde kendinden o kadar emin konuştu ki tamam dedim demek ki cahillik bende.

Ayrıca kredi için bankayla görüştüm. Birçok banka ve bayi kredi vermenin mümkün olmadığını söyledi. Ama kuveyttürk bankası verebileceklerini hatta aynı durumdaki bazı kişilere verdiklerini söyledi ve oda çok iddialı ve kendinden emindi, birde vasi kararı istedi.

Bunlar bu kadar iddialı konuşunca gittim mahkemeye başvurdum. Vasi için ayrıca sağlık raporu istediler, onunla da bayağı uğraştım tam bir gün boyunca hastanede oradan buraya imza ve muayene koşturdum.
Bunun için birde polis araştırma yapıyor. Beni aradılar rica ettim onlarda hızlıca evrakları tamamlayıp gönderdi. Eğer yanlış anlamadıysam bu süreçler normalde 1-3 aylık uzun süreçler. yerine göre değişir. Ben 3. hafta mahkemeye çıktım.

Ve büyük sürpriz özetle hakim, çocuk anne ve babasının velayeti altında olduğundan vasi kararı verilmesine gerek yoktur diye karar verdi. Biraz kızdım. avukatın yolunu tuttum. Sağolsun bana iyice anlattı...

18 Yaşından küçük olanlar için vasi kararı gerekmez, benim gibi yapıp başvursanız da alamazsınız...
!!! En önemlisi de avukat velayet hakkı vasilik haklarını da zaten kapsar ve vasilikten daha iyi dedi. Çünkü vasi olsanız bile almak için satmak için ve birçok şey için gidip hakim kararı almanız gerek.

Benim karşılaştığım iddialı birileriyle karşılaşırsanız örnek dava sonuçları gösterebilirsiniz. Hatta isteyene benim kararı yollayabilirim.

Kredi içinde iddia ve ısrarla olmaz diyenler var ama zaten kredisiz alamayacağım için, bu hafta ona da başvuracağım. Birde bankacı beyfendi ısrarlı ve iddialı bir şekilde buna hukuki bir engel olmadığını, doğru yöntemlerle mümkün olduğunu belitti.

Başvurunun sonucunu da konuya eklerim.

Son olarak şunu da belirteyim, krediye kesinlikle karşıyım, anlaşılması için bu kelimeyi kullandım. Kuveyttürk bir katılım bankasıdır, kredi değil araç finansmanı vermekte ve kar payı almaktadır. Birçok arkadaş aynı şey olduğunu iddia edebilir ama kesinlikle krediyle aynı şey olmadığını düşünüyorum. İsteyene uzun uzadıya özelden anlatabilirim. Yinede ister kredi olsun ister finansman çok dikkatli olmak ve iyi hesab etmek gerek. Yıllarca gelirinin büyük bir bölümünü taksit olarak yatırmak zor iştir. İnsan başta bir hevesle yaparım diyebilir ama sonu üzücü olabiliyor...

erkan1525

Selamlar,

Bir eski banka sigortacısı olarak kredi/kredi finansmanı aynı şeydir. Saatlerce konuşuruz, kendinizi kandırırsınız sadece. Şadece şunu bilin, size FAİZsiz sağlanan kaynak için banka sukuk ihraç eder ve kar payı şeklinde yine faiz öder.

Neyse dediğim gibi bu konulara girmeyeceğim.

18 yaşından küçük birisine banka mevzuat gereği kredi verilmiyor. Aile imzası ve izni ile kumbara hesapları vb açılabiliyor ama onun parasını da 18 yaşından sonra alıyorlar Ailesi dışında...

Ancak banka kredi mevzuatına tabi olmayan katılım bankaları sizin belirttiğiniz gibi farklı isimlerde kredi verebilir. Ama bunların kurallarını banka belirler. Yasal korunağınız yoktur. Erken kapama vb yaptırmayabilir, ek ücretler alabilir sonradan kuralları değiştirebilirler.

Kar payı = Faiz ikisi arasındaki farkı anlamayan kendini kandırır. :)

Bir tek ben mi hala araç alamadım!?

Merhaba kardeşlerim,
Benim engelli bir oğlum var. Uzun zamandır araç almaya çalışıyorum ama malum fiyatları yakalamak mümkün değil. Oğlumun yaşı küçük ve imza da atamadığı için taksitli veya krediylede alamıyoruz. İnterneti aradım taradım bu konuda sıkıntı yaşayan birini göremedim.

Ben bu haktan yararlanmak istiyorum, çokta ihtiyacımız var. Dışarı adım atamıyoruz. Hastaneye gitmek için mecburen araç kiralıyorum. Bazen çat diye ihtiyaç oluyor araç bulamıyorum. v.s v.s Bu durum sinirimi bozuyor.

Benim gibi bu şekilde sıkıntı yaşayan var mı?
Bizede taksitle araç alma imkanı sunulsa çok iyi olurdu.
Acaba cimere bununla ilgili ortak bir metin yazsak. Göndersek sizlerde aynı metni bizi desteklemek için yollar mısınız? Veya bunun için nasıl bir kampanya başlatabilirim?

erkan1525

Merhaba,yapmak istediğiniz arzuladığınız durumu saygıyla karşılıyorum.Ancak StratoS arkadaşımızın , Alman arkadaşımızın ve umetinn arkadaşımızda yazılarında belirtiği gibi 18 yaşından küçük bir vatandaşımızın kredi çekmesi kanunen mümkün değildir.

Sizin ister kredi ,ister kredi finansmanı, ister kar payı adı altında sözleşmeler çerçevesinde taksitlendirilmiş ödeme işlemlerinden hangisi ile işlem yaparsanız yapın ilgili sözleşmenin 2 muhattabı olan banka veya finansman kuruluşu ile karşı tarafı olan işlem yapan vatandaşımız kanunlar önünde 18 yaşından büyük olmak yani reşit olmak zorundadır.

Reşit olma (18+ yaş) durumu medeni kanunlardan gelen bir zarurettir.Medeni kanunlar kişinin kendi başına karar verebilme ,akli ehliyetininin oluşması ve rüştünü kanıtlama(kendini ifade edebilme) yaşı olarak 18 yaş en alt sınır olarak kabul etmiştir.Ayrıca Türk ceza kanununda 18 yaş altı ve üstü olan vatandaşlarımızın yargılama süreci ve cezalarının belirlenmesinde ayrı ayrı işlemler yapılarak hüküm tesis edilmektedir.Çünkü 18 yaş altı kişilerin cezai yükümlükleri sınırlı iken 18 yaş üstü kişiler cezai yükümlülükleri için kanunlar dahilinde her şey mevcuttur.Tabii bu durum sadece cezai ehliyeti tam olan kişiler için geçerlidir.

Bir çok kanuna dayanan 18 yaşından büyük olma konusu sizin arzu ettiğiniz ve sadece taksitlendirilmiş sözleşme hakkı elde edebilmek için yapabilmesi başta medeni kanun olmak üzere ,Türk ceza kanunu (Banka ve finansman sözleşmeleri Türk Ceza kanunua tabidir.)bir çok kanunun değişmesi ve 18 yaş altında herkesin cezai yükümlülüklerinin sınırsız olmasını gerektirir ki bu şeklen mümkün değildir.

Tekrar belirtmek isterim ki durumunuzu ve ihtiyacını çok iyi anlıyorum.Yukarıda bahsettiğim gibi sadece taksitle ödeme yaparak araç almanız adına yapılabilecek bir kanun değişikliğinden bahsetmiyorsunuz ,sözleşmelerin hepsinin konusu içinde ve sözleşmelerde madde madde yazan Türk ceza kanunu,medeni kanun ve borçlar kanunu üzerinde de değişiklik yapılması durumunda oluşabilecek bir istekten ve olgudan söz ediyor,talep ediyor ve bahsediyorsunuz.

Ne yazık ki bu durum devletin tüm işleyişine ve şirketlerin iş yapış yöntemlerine kadar her kademede,ayrıca sektörlerde farklı sonuçlar doğuracağı için ve dünyada bir örneği olmadığı için kabul görmesi beklemek pek gerçekçi olmayacaktır.

Uzun yıllar finans sektöründe banka,yatırım şirketleri,sigorta ve özel şirket deneyimlerimle beraber çalışmış olduğum görevler bazında operasyon yönetimi, krediler izleme ve risk birimi ,pazarlama ve müşteri ilişkileri deneyimlerime istinaden yazdığım tüm bilgi ve yasal süreçleri sizinle paylaşıyorum.

Sizin açmış olduğunuz Konu ve Whatsapp Grup başlığına istinaden 18 yaşından büyük her engelli vatandaşımız araç alımı ile ilgili araç kredisi veya finansmanı kullanabilir.Yani aslında Konu ve Whatsapp Grup başlığınız olan Engelsiz Araç Kredisi zaten finans sektöründe var olan bir üründür.

Sizin gerçek talebiniz olan 18 yaş altı vatandaşlarımıza kredi tesis edilmesi veya taksitli ödeme sözleşmesi tesis edilmesi yukarıda da bahsettiğim bir çok kanun ve gerekçeler nedeni ile hayata geçirilebilir değildir.

İnşAllah daha sağlıklı ve olabilir farklı bir yol ile isteğinize kavuşabilirsiniz.

Saygılar.

Son düzenleme:
Üst Alt