Merhabalar 43 yaşındayım sgk ya bağlı 1988 yılından beri fillen hiç ara vermeden çalışıyorum. % 70 mental retarde %80 otizm tanılı Ağır özürlü ve süreklidir diye belirtilen tüm vucut kaybı oranı %94 olan bir oğlum var 5510 sayılı kanunun 28.maddesine göre( normalde 2014 olan 45 yaşındakı)i emekliliğime yaklaşık 1 yıl 2 ay gibi bir süre prim günüme eklenip yaş sınırımdanda düşmesi gerekiyor. Ama red cevabı geldi Gerekçe oğlumun % 70 zihinsel engellli + %80 otizmli olmasına rağmen benim bakımıma muhtaç derecede malul olmadığına karar vermişler.YüksekSağlık Kurulun a itiraz dilekçesi yazdım . Aylar geçmesine rağmen yazıma cevap gelmeyınce tekrar gidip sorduğumda bana tekrar daha ayrıntılı rapor istediklerini söylediler hatta bu bilgiye zor ulaştım. SGK dan raporu aldığımız hastaneye istediklerini belirten bir yazı çıkarttrdık (hastanede öyle istiyor. ) oğlum 19 yaşında önce ergen psikiatri den dediler Sonra çocuk psikiatriden diye tekrar yazı istediler netice de engelli oğlumla ortada hiçbirşey yapamadan sinir küpü halında dolanıyoruz .Niçin raporu olan Ağır Özürlü diiye belitilen bir insandan tekrar rapor istenir Nedir bu yapmak istedikleri yada istemedikleri Zaten 19 yıldır yaşadıklarımız yetiyor . Bir bilen bu işin çözümü konusunda yol gösterirse çok seviniriz