Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

'Engelli Çocuk Annesi Olmak'

münocan

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Selçuklu Merkez Kipa AVM’ de, 10 – 16 Mayıs Egeliler Haftası dolayısıyla “Engelli Çocuk Annesi Olmak“ temalı kermes Üçboyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon

Selçuklu Merkez Kipa AVM’ de, 10 – 16 Mayıs Egeliler Haftası dolayısıyla “Engelli Çocuk Annesi Olmak“ temalı kermes Üçboyut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Psikolog Sema KARA tarafından yapılan bir konuşma ile açıldı. Konuşmasında, böyle bir programı oluşturmakta ki temel amaçlarının hayatın tüm zorluklarına, umutsuzluklarına ve engellerine inat üretmeye, hayal etmeye ve istemeye devam etmenin gücünü ve önemini ortaya koymak olduğunu ifade eden Psk. Sema Kara, amaçlarına ulaşmanın haklı mutluluğunu yaşıyordu. “Merkezimize kayıtlı öğrencilerimizin yakınları öncelikle de anneleri için para kazanmalarını sağlayacak ya da kendilerini rahatlatacak hobiler edinmeleri için Uzman El Sanatları Öğretmenimiz Meltem Uyaroğlu eşliğinde 2009 – 2010 Eğitim Öğretim yılı içerisinde; ebru, takı tasarımı, ahşap boyama, kurdele işi, vb. el sanatlarının öğretimi ve teşviki ile hem çocuklarımızın hem de annelerimizin engellere rağmen hedeflere ulaşabildiklerini toplumla paylaşabilmekti ki öyle de oldu” dedi. Kermese başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Leyla Erdal’ın ilgisi, umutlara umut kattı. Engelli bir çocuk annesi olmasına rağmen Pastane açmayı düşünen bir anneye Kadın Teşvik Kredisi sağlanması konusunda ve yine başka bir engelli çocuk annesine de yapmış olduğu el sanatlarının satışını yapabileceği bir yer gösterilmesi hususunda göstermiş oldukları ilgi kermesin amacına ulaştığının en büyük göstergesiydi. Kurum müdürü Psk. Sema Kara, “merkezimiz uzman kadro, özel geliştirilmiş materyaller ve hijyenik modern fiziki bir yapıda hizmetlerine hem engelli çocuk hem de engelli çocuk ailesi için yapılabilecek ne varsa yapmaya, her zaman daha iyiye sizlerle beraber ilerleyerek hizmet etmeye devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı. Zeki Dursun

http://http://www.engellihaberleri.com/haber-engelli-cocuk-annesi-olmak-t6894.html

Üst Alt