Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuk, emekli sağ babanın maaşından faydalanabilir mi?

Kaan Bey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Oglum %80 otizm ve babasından ayrıyım Oğlum benle yaşıyor.sorum şu babası emekli sosyal sigortadan.bana sosyal sigortaya başvuru yaparsam oglumun babasından emekli maaşından hak aldığını söylediler engelli olduğu icin oğlum.bu doğru mu?

Kaan Bey Öncelikle geçmiş olsun. Kolaylıklar dilerim.
Evet, babanın maaşının 1/4 ünü bağlatabilirsiniz.
Ama hem 2022 hemde babadan maaş aynı anda bağlatamazsınız.
Ayrıca babadan maaş bağlatıtsanız, babanın sigortasından da yararlanabilirsiniz.

Garok Andal
Emin misiniz böyle bir şey olduğundan, henüz yaşayan babanın maaşının bir kısmı neden çocuğuna bağlansın ?
Çocuk malûl ise ve babadan ayrılmış anne ile yaşıyorsa nafaka talep edebilir, o ayrı bir konu.

Ufukalp Eğer engelli çocukları 18 yaşından büyükse ve çalışamıyacak derecede malül olduğu kurul raporuyla belgelenirse, dilekçe ile başvurdukları takdirde. engelli çocuklarını babasının sigortası altına aldırabilirler.
Babasının sigortasına giren çocuğa, otomatk olarak 1/4 maaş bağlanır. Ama güncel mevzuatı hiç takip etmiyorum.
Dilekçe ile başvurduklarında kesin cevap alırlar.

Garok Andal
Malul çocuk kaç yaşında olursa olsun babanın sosyal güvencesine dahil olur evet. Baba vefat ettiğinde yaşına bakılmaksızın yetim aylığı da bağlanır, ama baba hayattayken sosyal güvencesine dahil edildi diye otomatik olarak babanın maaşını 1/4 i çocuğa bağlanır ne demek ? Öyle bir şey yok kardeşim.

Baba hayattayken maaş bağlanmaz ancak ölümü halinde

-mka
Ben 2022 aylığı değerlendirmesi yapmadım burada. Söylemek istediğim; çocuk malûl ise ve babadan ayrı annesi ile birlikte kalıyorsa nafaka talep edilebilir, ancak baba hayattayken onun maaşından hak iddia edilemez. Ben konuyu cevapladım ve konumuz 2022 değil.

Ufukalp
konu2022 ile ilgili yerde oldugu için anne baba ayrı olan nafaka alanın 2022 alamayacagını yanlış anlaşılma olmasın dıye yazdım

pekı % kac engelli olması gerekıyor

Barda5
pekı %kac engelli olması gerekıyor benım rahmetli annem malulen emeklıydı onun maaşını ben alabılırmıyım acaba ?

En az %40 engelli raporu ile annenden dolayı alabilirsin diye biliyorum

Barda5 ben %60 ve üzeri çalışamaz iş göremez raporu olacak die biliodum

yaşı 18 küçük ise yada okuyorsa 25 yaşına kadar yaşını bilmiyorum o yüzden genel yazdım

-mka
[FONT=sans-serif]yaşı 18 küçük ise yada okuyorsa 25 yaşına kadar yaşını bilmiyorum o yüzden genel yazdım sizin dediğiniz yaşı 18 veya 25 den büyük olanlar için geçerli bayansa evlenene kadar geçerli[/FONT]

Üst Alt