Merhaba, %98 engelli oğlum için 3 sene önce eşim Gelir vergisi muafiyetine başvurmuştu. ve faydalanmaya başladı.Eşim devlet memuru ve ben özel sektör çalışanıyım.Benim maaşım eşiminkinden çok yüksek.Bu sebeple bizim muhasebeci çocuğu annesi olarak üzerine al(sgk dan) ve vergi indirimin sen faydalan dedi.Çünkü eşimin vergi kesintisi 300 tl benimki 900 tl oluyormuş.Ancak aklıma takılan bazı sorular var ve bu cevapları nerden alabilirim bilmiyorum ;
1- Vergi indiriminden anne yada baba faydalanabilir mi?
2- Baba memur olduğu için bu noktada bir kural varmı?
3- Gelir vergisi kesintisi aylara göre değişiyor mu ve nasıl hesaplanıyor? Bordrom üzerinden görebilir miyim?
Açıkçası başvurularımı yapmadan önce tüm bilgiyi almak istiyorum. Uğraştığımıza deysin. Oğlumun raporunu ekim2015 tarihinde Haydarpaşa eğitim araştırma hastanesinden aldık.Zaten bu hastane sgk nın hakem hastanesi. Erken emekliliğe başvurmuştum o zamanda ordan almıştık raporu.
Bu soruların cevaplarını bilen var ise lütfen paylaşsın yada nerden bilgi alabilirim?
Çok teşekkürler
özlem
1- Vergi indiriminden anne yada baba faydalanabilir mi?
2- Baba memur olduğu için bu noktada bir kural varmı?
3- Gelir vergisi kesintisi aylara göre değişiyor mu ve nasıl hesaplanıyor? Bordrom üzerinden görebilir miyim?
Açıkçası başvurularımı yapmadan önce tüm bilgiyi almak istiyorum. Uğraştığımıza deysin. Oğlumun raporunu ekim2015 tarihinde Haydarpaşa eğitim araştırma hastanesinden aldık.Zaten bu hastane sgk nın hakem hastanesi. Erken emekliliğe başvurmuştum o zamanda ordan almıştık raporu.
Bu soruların cevaplarını bilen var ise lütfen paylaşsın yada nerden bilgi alabilirim?
Çok teşekkürler
özlem