Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli değilim diye sıkıntı çıkmasından tedirginim..?

Ömnur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ben 28 yaşında engelli olmayan bir bayanım ve gözleri görmeyen birine aşık oldum. Öyle ki 3 aydır karasevdalılar gibi bir yanım eksik yaşıyorum. Daha doğrusu hiç yaşayamıyorum. Onun bana karşı duygularından yeni emin oldum. O da beni seviyor bunu bana söyleyemesede biliyorum.Sizden istediğim sorduğum sorulara cevap verip bana Allah rızası için yardımcı olmanız.
1. Muhtemelen ben engelli olmadığım için onu reddetmemden korkuyor bu yüzden bana açılamıyor. Ona ilk ben açılırsam gururu incinir mi? Sabır deyip bekliyorum ama onu , ne olacağını düşünmekten yaşayamıyorum.
2. En büyük problem ailem. Benim statüm yüzünden bunu asla kabul etmeyeceklerdir. Onlarıda kaybetmek istemiyorum ki gerekirse bunu göze alırım çünkü biliyorumki birkaç yıl sonra mutluluğumu görüp barışacaklardır ama ben onları tatlılıkla ikna etmek istiyorum. Düğünümüzde yanımızda olsunlar istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

bence burda yazdıklarını ilk önce ailenle konuş ben sizi kaybetmek istemiyorum sizide çok seviyorum de ama onu da çok seviyorum de sonra da aşık olduğun kişiye sen söyle çünkü engelliler biraz hassastır ben mesela hiç sevdiğim kıza açılamadım bizi beklerseniz evde kalırsınız :) toplum baskısındanmı bende bilmiyorum hatta incinmez mutlu bile olur

Merhabalar. Ben 28 yaşında engelli olmayan bir bayanım ve gözleri görmeyen birine aşık oldum. Öyle ki 3 aydır karasevdalılar gibi bir yanım eksik yaşıyorum. Daha doğrusu hiç yaşayamıyorum. Onun bana karşı duygularından yeni emin oldum. O da beni seviyor bunu bana söyleyemesede biliyorum.Sizden istediğim sorduğum sorulara cevap verip bana Allah rızası için yardımcı olmanız.
1. Muhtemelen ben engelli olmadığım için onu reddetmemden korkuyor bu yüzden bana açılamıyor. Ona ilk ben açılırsam gururu incinir mi? Sabır deyip bekliyorum ama onu , ne olacağını düşünmekten yaşayamıyorum.
2. En büyük problem ailem. Benim statüm yüzünden bunu asla kabul etmeyeceklerdir. Onlarıda kaybetmek istemiyorum ki gerekirse bunu göze alırım çünkü biliyorumki birkaç yıl sonra mutluluğumu görüp barışacaklardır ama ben onları tatlılıkla ikna etmek istiyorum. Düğünümüzde yanımızda olsunlar istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

Vay arkadaş ya bize böyle aşık olan olmadı hiç :)))

Hayırlısı olsun senin için. :)

Manevi duygular maddi duyuların engeline takılmayacak kadar ihtişamlı yaratmıştır Allah-u Teala,,, Gerçekten başarabileceğine inanıyorsan, onunla yaşayabileceğini inanıyorsan açıl ama onu yarı yolda bırakma asla. Engellilerin duyguları çok naziktir... Zaten bu hayatta hep dışlanmışın kurşunuyla yaralıdırlar. Şimdi kalkıp bu yarana bir devayım ilacım, dersen sonra tedavisini yarı yolda bırakırsan işte o zmn ona en büyük mikrobu bulaştırmış olursun...

O değil de kafamın düşüncelerinde yer edinemeyen bir durum var: İnsan manevi duygularıyla hayvanlardan ayrılan mahlukattır. Kimsenin bunu reddetmesi düşünülemez. İnsan bu hayatta her ne kadar çalışıp çabalasa o duygularını tatmin etmek doyurmak adına yol almakta... Kimi düşünürsek düşünelim bu böyle.. En sefahatte gidenden en haddini bilmiş olana kadar durum böyle. Kaldı ki duygularımın eşi olacak kişi bu dediğimizde ne hadleriyse artık bazı şahsiyetlerin buna sen karar veremezsin duygularının öncüleriyiz diyebiliyorlar... Kör zihniyetler...

Ayyy bence hic takmayin. Seviyosaniz gidin konusun . Hem sevdiginede eminmissiniz . Mutluluklar şimdiden :)

Son düzenleme:
Siz duygularınızı açın karşıdakine.Görme engelli yahut engelli biri zaten kendini eksik hisseder,duygularını kolay kolay açamaz.Herkes adına konuşmuyorum tabi.Keşke benim karşıma çıkan kızlarda sizin kadar cesaretli olup bana duygularını açsaydı.Bende kısmen görme engelliyim.Bir kız beni çaktırmadan kestiğinde ben hiçbirşey göremiyorum,benim kızı utandırmadan bakmam mümkün değil yüzümü dönmem gerekiyor bakıp görmem için.Anlayacağınız görme engelli biri için bazı şeyleri görmek çok zor oluyor.

Konuyla ilgilenip cevap gönderen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Yüreğinize sağlık. 1 haftadır gece gündüz bunun mücadelesini veriyorum. Kardeşlerimle ve yakın arkadaşlarımla görüştüm onlar destek veriyorlar. Annem ilk duyduğunda evlatlıktan reddederim bile dedi ama şimdi ikna oldu gibi. Babamıda ikna edicem artık bir şekilde. Ona açılmaya karar verdim ama Hala duygularımı bilmiyor. Söylemeden önce yeterince kişinin desteğini almak istiyorumki o bu konularla üzülmesin. Dua edin olurmu?

Son düzenleme:
umarım burada bukadar kişiyi trollemiyorsundur. hemen açıl bence, seni red etme gibi bi lüksü var mıdır? red ederse ısrar edecek halin yok ya.

Merhaba sevgili dostlar. Dediğiniz gibi yaptım. Bütün duygularımı şeffaf bir şekilde ona açtım. Keşke size mutlu son diyebilseydim. Ama olmadı. Şimdi bu mesajı gözyaşlarıyla yazıyorum.
Ben Usulünce anlattım duygularımı aldığım tek cevap ise BENİ YANLIŞ ANLAMIŞSIN oldu. Beni sadece arkadaş olarak seviyormuş. Bu saatten sonra aşk evliliği yapamazmış falan filan. Engelinden mi böyle düşündüğünü sordum ve benim için, ailem için sorun olmadığını söyledim. Ama O benimle evliliği hiç düşünmediğini, bana karşı hiçbir şey hissetmediğini, sadece iyi bir insan, iyi bir arkadaş olarak gördüğünü söyledi. Kısacası Bitti işte. Bende bitmesede bitti.
Yinede pişman değilim içimden geçenleri söylediğim için. Aşk cesaret ister. Bende bunu yaptım. Bundan sonra ne olur bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum. Tek istediğim şey kalbimi söküp atmak. Bir daha hiç kimseyi sevmemek...
Hepiniz hakkınızı helal edin ve Allah a emanet olun...

Ömnur

Ömnur Hanım ,
Yapmış olduğunuz açıklama ve konuşmalar bana çok saçma geldi. Bir defa görme engelli birisi sağlıklı bir bayana asla hayır demez çünkü kendisi zaten ağır engelli bakıma muhtaç sana ihtiyacı var nasıl size hayır diyebilir .

Zamanında bende bir kızı sevmiştim hala seviyorum aslında neyse kıza engel durumumu soylememisdim korkuyordum açıkçası beni bırakıp gitmesinden birgün cesaretimi toplayip açıkça söyledim
Değişik tepkiler bekliyordum aslında ama herşeyi normal olarak karşıladı. Ciddi düşünüyordum oysa mutlu bir aile tablo şu için çaba liyordum haliyle askerlikde muaf oldu.aradan 3 ay sonra o gitti gitmesinede saçma sebebler bagliyirak gitmişti.Ben öyle bağlanmıştim ki bu güzel insana aşkla yanmanin daha farklı bir duygunun oldugunuda hissetirmisdi bana ayrilali 6 ay oldu hala dogrulamadim seviyorum ama o sevmiyorum demeside çabası.
Öyle arkadaşlarım varki ben 6 aydır unutamadığım birini
Adamlar 6 ayda 10 tane sevgili yapdi arkadaş .
Nasıl unutabiliyorsunda elbise degisdiririm gibi yapıyorlar anlamam.
Ben bile bu saatten sonra birdaha aşka yanasmam çünki ciddi bakdigimizdan kaybediyoruz baglanmakdan
Bende anlatayim dedim.

Üstad Necip Fazıl 'a sormuşlar - Kırılan kalp yine sever mi? ...
Üstad -evet. demiş.
Adam peki demiş, -Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi? ...
Üstad da cevap vermiş; -Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
Ben işte böyle diyerek sevdim onu. O ilk değildi belki son da olmayacak. Pişman değilim, ne onu sevdiğim ne de duygularımı açtığım için. Benim tek keşkem kalbimi söküp atamamam. Bir daha asla sevmem demiyorum sadece bir daha sevmek istemiyorum o kadar. Tekrar canım acısın istemiyorum.
Burada bana inanan insanlarda var inanmayanlarda. 2-3 satır yazıyla kendimi kanıtlayamam. Hepinizin düşüncesine saygı duyuyorum. Hayırlı günleriniz olsun...

Ömnur

Ömnur Hanım ,
Yapmış olduğunuz açıklama ve konuşmalar bana çok saçma geldi. Bir defa görme engelli birisi sağlıklı bir bayana asla hayır demez çünkü kendisi zaten ağır engelli bakıma muhtaç sana ihtiyacı var nasıl size hayır diyebilir .

Engelli her insan muhtaç mıdır? Asıl böyle düşünmeniz saçma. Yardıma ihtiyacı olduğu kesin ama kesinlikle muhtaç değil. O bu durumunu o kadar güzel kabullenmişki kendini hiç kimseye muhtaç görmüyor.O çok Güçlü biri. Beni en çok etkileyen yanıda bu olmuştu zaten.

herşeyin hayırlısı takmayın hayırlı olsaydı sızın için eminim araya sebepler girmezdi

Ailene izah edemicek yada kabul ettiremiceksen bu işe hiç bulaşma yani dahada ileri götürme.
Sonunda pişmanlık ve üzüntü duyabilme ihtimalin yüksek.
Bu yüzdenbir çizgi varsa onu aşmamak lazım. Ummadığın sorunlar çıkabilir ama belkide dahada iyiye gidebilir.
Ailenin tavrı çok önemli

Allah bahtiyar etsin. Ailenizle güzelce konuşun. gözleri görmesede yüreği görüyor çok iyi birisi ben onu sevdimo da beni seviyor. sizde razı olun evlenelim de. bunun gibi güzel cümleler kur.

Eng

Ömnur

Engelliyi beklersen evde kalırsın o reddedileceğim korkusuyla açılamaz...Bu arada seni tebrik ediyorum

Üst Alt