Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli dernekleri görevlerini yapmadıklarından suç duyurusunda bulunulabilir mi?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
Engelli Dernekleri Resmi Binalar Yerel Yönetim den Engellilerin ve 65 Yaş üzeri vatandaşların inip çıkabilmesi kaldırım ranpa hasansör lif gibi vs. işleri hiç talep etmiyorlar sadece TABALA DERNEKÇİLİĞİ yapıyorlar bu işleri yapmadıklarından dolayı T.C. CUMUHRİYET BAŞ SAVCILIĞINA SUÇ DUYRUSUNDA BULUNABİLİRMİYİZ.?

Onlar suçmu işliyorki savciligi ugrastiracan başkan.

Bende çok kızıyorum bu derneklere ama çözüm yok. Devletten koparabildikleri kaynaklarla keyiflerine bakıyorlar. Birde ego manyağı olmuşlar, dernek başkanı sanırsın devlet başkanı, havalar binbeşyüz.

Erişilebilirlik yönetmeliği gereğince zorluk yaşadığınız her bina, her yol, her aracı komisyonlara lütfen şikayet edin. Komisyonları artık uyandıralım. Yasal haklarımızı kullanalım. Konisyonlar görevini yapsın. Dernekler konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum. Bazı dernekleri tenzih ederek çoğunun sadece itibar ve maddi çıkar için varolduğunu üzülerek görüyorum. Bir avukat olarak şu an devam eden engelli hak ihlali ile ilgili hukuki sürecimde sadece kamuoyu gücü oluşturmak için destek istediğim derneklerden bir ikisi hariç maalesef en ufak bir manevi destek göremedim. Bazıları telefonlarıma dahi çıkmadı. Çok yazık ama gerçek bu.

Derneklerin işlevli hale getirilmesi, kendi ceplerini doldurup , politik ya da başkaca kartvizitsel çıkarlarla yönetilmesini engellemek için ne yapılır bilmiyorum. Oradaki kemikleşmiş !!! kadroların değiştirilebileceğine de inancım yok. Bazı derneklerin hak mücadelesindense dilenci kültürü ile yaklaşarak engellilere büyük zarar verdiğini düşünüyorum.

Arkadaşlar engelli derneği gibi isimler ile kurularak birkaç kendini bilmezin gazete dergi v.b şerler satmaya çalışarak tabiiki bunlarda fahiş fiyatlarda vatandaş bunlar dilenmeye çıkmış diyor, bunları bizler engelleyemiyoruz, devlet tespitler yaparak bunların faaliyetlerine son vermesi gerekir, derneklerin çalışmama konusunda gerçekten haklısınız çoğuna bakalım yönetim kurulu ve başkanları bile uzun sürelerden beri o görevdeler üzülerek söylüyorum ki mesela engelli atama sayıları konularında olsun çalışma hayatında sorun yaşayan engellilere yardım konusunda olsun aktif bir durumda değiller.

Engellilere hiçbir faydan yoksa, haklar için somut mücadelen yoksa sadece kendi ismini parlatıp kendine menfaat sağlama peşindeysen neden yıllardır o görevdesin ? Ve nasıl oluyor da tekrar seçiliyorsun? Bu soruları sormak lazım galiba.

EGER BU İŞLERİ ENGELLİLER YAPAÇAKSA DERNEKLERE NE İHTİYAÇ VAR?

[FONT=sans-serif][FONT=Helvetica]ngelli vatandaşlarımız toplumsal yaşamın içinde yer alması için öncelikle evlerinden çıkabilmeleri binalar ile kaldırımlar yaya geçitleri duraklar otoparklar gibi yaşam alanlarını ve toplu taşıma sistemleri gibi kentsel hizmetleri güvenli vebir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan kullanabilmeleri gerekmektedir . Bu nedenle söz konusu bu alanlar ve hizmetler Erişebilir olarak pilanlanmalı ve düzenlenmelidir.. 5378 sayılı Engelliler Hakında Kanun 7nci geçici 2 nci ve 3 ü[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Helvetica]ncü madelerinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar mevcut tüm yollar kaldırım yaya geçiti açık ve yeşil alanlar spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ile BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ve BELEDİYELER tarafından şehir içinde sunulan ya da denetlenen toplu taşıma hizmetlerinde erişebilirliğin sağlanmasına yönelik amir hükümler yer almaktadır. Kanunun geçici 3 üncü maddesi ile erişebilirliğin izlenmesi ve denetlenmesi görevi AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI,na verilmiştir bu kapsamda hazırlanan erişebilirlik izleme ve denetleme yönetmeliği 20/07/2013 tarihindde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir yünetmelik ile İLLERDE VALİLİK,ler bünyesinde erişebilirlik ve denetleme komusyonları kurulmuş ve denetimlerine devam etmektedir.[/FONT][/FONT]

[FONT=sans-serif]Sağlıklı ve Engelli vadandaşlarda Resmi ve umuma açık olan yerlerdeki erişebilirliği sağlanmadığında AİLE ve SOSYA POLİTİKALAR BAKANLIĞI Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü Eskişehir yolu Söğütözü Mah. 2177 Sok. No:10/A Kat.14.15.16.-06510 Çankaya ANKARA Tel(0312)705 70 00 Dahili 7001 Fax[/FONT]:([FONT=sans-serif]0312) 705 70 50 Bilği için Tuba SAYAN Şehir Pilanlayıçısı.[/FONT]

NETİÇE ALINMAYA BAŞLADI.

Sizce nedir?
Başka ülkelerde bu kadar çok engelli varmıdır mesela?
Dernekler,mernekler,başkanlar falan merak edip
araştırmışlar mıdır?

ben o kadar dernek gezdim, üye olmak için, bulamadım :) derneklerin amacı resimlerde boy gösterip sosyal medyada paylaşmak olmuş, bi sorun çözebildikleri yok..

En önemli amaçlarından biri de önce dernek başkanı, dernek başkan yardımcısı , bilmem ne işleri sorumlusu ol akabinde hemen milletvekili adayı �� Engelli vatandaşlara deki : " Bana destek olun. Meclise bir gireyim tüm sorunlarınızı çözeceğim.." Seçilirsen de salla başını al maaşını . Engelli sorunu mu varmış o da ne yahu. Vah vah .

buradan bütün engelli derneklerine sesleniyorum..engeliler için bişey yapmıyorsunuz ..en başta bu rapor sorununu çözmek için uğrasın..emeklisi gelmiş engelli kadrosunda calışanlar sacma bir vergi indirmi uygulaması yüzün den coooook perişanlar

bize güçlü bir dernek lazım, hepimizin sorununu çözemeyebilir ama en azından gayret edicek...Özellikle iş yaşamında engellilerin ayrımcılığa uğradığını görüyoruz, bu çözülmeli..Kurumlara resmi ziyaretlerde bulunup engelli haklarını anlatarak, engelli kardeşlerimizin yanındayız mesajını ileten bir dernek ...Akasya kardeşim, bana oy verin meclise gireyim çözeceğim sorunlarınızı diyen bir milletvekili adayının zihniyetinden şüphe ederim ben, dünya beşer insan şaşar kardeşim, bi insan ya umacak ya korkacak, Umduğu bir şey kalmamış, korktuğuda yok :) kimden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama o kişiler, şu anda maaşı ile nereye yatırım yapacagını düşünüyordur, senin benim sorunumu düşüncek vakti yok :)

Böyle çalışan bir dernek bulursanız bana da haber verin. Gönüllü hukuki danışmanlık yapacağım

Üst Alt