Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli derneklerinin ÖMSS kadroları hakkında neden bu kadar sessiz kalıyorlar?!

akgas

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Engelli derneklerinin ÖMSS kadroları hakkında neden bu kadar sessiz kalıyorlar arkadaşlar inanın düşünüyorum hiç bir hareket yok bir açıklama yok bunlar süs olsun diyemi kuruldu isimleri sadece tabelada görünsün diyemi kuruldu birlik olup kadroları artıracaklarına diyanetin talebine uygun engelli olmadıgını anlatacaklarına neden bu kadar sessiz kalıyorlar haksızmıyım

böyle bir dernek yokki ya sarı sendikalar yada yöneticilerinin reklamını yapan dernekler var

Tabela derneklerinden baska bir halta yaradiklari yok.Dun boyleydi,bugunde boyle,yarinda boyle olacaklar.

Derneklerin kendıne hayrı yok ömss ye mı hayrı olacak

engelli dernekleri para kazanmaya odaklı çalışıyorlar, hak hukuk.. bunlarla hiç ilgilenmezler bilmezmisiniz..

Merhaba arkadaşlar, konu çok eski. yine de yazayım dedim. hangileriniz, hangi dernekte çalıştı acaba? bazı derneklerde hiç para olmadığını, tamamen şartlar ve imkanlar ölçüsünde "gönüllü" olarak faaliyet yapıldığını biliyor musunuz? gönüllülerin hepsinin işçi, anne, öğrenci gibi çalışan kesimlerden olduğunu biliyor musunuz?

bazı arkadaşlar neden derneklerin içine girip görev-sorumluluk almaz? istemez? ben daha iyi yöneticilik yaparım. plan-programım vardır demez? yardım etmez? neden sadece başkalarından bekler?

Türkiye'de yüzlerce dernek var. çalışanı var. çalışmayanı var. genelleme yapmak yanlış. kendi engeliniz neyse kafa yapınıza uygun derneklere girip çalışacaksınız. derneklerde çalışanlar vatandaş. uzaylı değil...

her engel grubunun kendine özgü sorunları var. o sorunlara göre çalışıyorlar. kalkıp bir zihinsel engelliler derneğinin, ortopedik engelliyseniz sizi anlamasını beklemeyin. ortopedik engelli derneklerine bakın. en çok çalışan kimse ona girin. çalışan yoksa kendiniz kurun. "armut piş ağzıma düş" zihniyetini terkedin.

Bu arada sessiz kalan dernekler olduğu kadar ÖMSS sorunlarını gündeme getirmeye çalışan dernekler de var: Teday Tüm Engelliler Dayanışma Derneği
ve İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği. Aşağıdaki başlıkta hepsi toplanmış:

http://www.engelliler.biz/forum/ozu...elli-personel-kadrolari-yine-bos-kalacak.html

Engelliler derneği çoğul olarak söylüyorum bunca yazılan ve tepki gösterdiğimiz ÖMSS için hangisi çıkıpta engelli kardeşlerimiz haklı,haklarını savunalım dedi. Yok var mı? Gören duyan bizler bilgisayar başında kendi kendimizi strese sokuyoruz bizle ilgilenen Engelli Derneklerini Vakıfları ve bir takım kuruluşları bize destek olmalarını bekliyoruz ama nerde bu bir sitemimdir arkadaşlar ne olduğu belirsiz bir süreçteyiz kimin ne yaptığı belirsiz sınav yapıldı hangi katagoride eleman alınacağı belirsiz bizler sınav önceside nasıl bir form doldurduk engel sınıfımız belirtmedikmi belirttik ee şimdi ne yapılıyor belirsiz kim kime dum duma hayırlısı Sayın Bakanlarımız inşallah iyi bir süreç gösterirler diye umut ediyorum....

engelli dernek başkanları kendi yakınlarını işe aldırmak tayin atamasını yapmak gibi makam gücünü kullanmak kendi çıkarve menfeati düsünen adamlardır,onlarda bizim gibi engelli olup engelliye en büyük kazıgı atanlardır. engelli milletvekileri kadın erkek olsun hep bana ya rabbena derler.

size katılmıyorum. sadece engellinin sorunlarını düşünen, hiç bir maaş almadan sadece gönüllü olarak çalışan fedekar dernek başkanları, yöneticileri de var. genelleme yapmak kul hakkına girmektir. bu arada biri demiş ki hangisi çıkıpta engelli arkadaşlarımız savunalım demiş. mesajları okumadan yorum yapıyoruz anlaşılan. aşağıdaki linkteki dernekler ortaya çıkmış, ses çıkarmış sayılmıyor mu?

http://www.engelliler.biz/forum/ozu...elli-personel-kadrolari-yine-bos-kalacak.html

Avrupa'da dernek çalışanları "maaşlı" yani profesyonel çalışıyorlar, Türkiye'de bazı dernekler "gönüllülük" esasıyla çalışıyor.
Profesyonel ne demek? Gönüllülük ne demek? bunları bilen var mı?
Hiç bir şey bilmeden, içlerini tanımadan genelleme-yorum yapanları Allah'a havale ediyorum.

DEĞERLİ PRONET arkadaşım "bu arada biri demiş ki hangisi çıkıpta engelli arkadaşlarımız savunalım" demiş.
diyorsun sen hangi mesajı okudunda bu kanıya vardın bi anlatabilirmisin hangi dernek çıkıpta medyada bizleri savundu hiç TV'lerde hiç gördünmü?

Bu arada sen çalışıyormusun?

değerli köselim arkadaşım. verdiğim linke bakar mısın? linkteki haberleri bir arat. gazetelerde çıkmışlar. tv'ye çıkmak kolay mı? tv'de tanıdıkların varsa ayarla gönderelim arkadaşları. ne dersin? bu arada evet çeşitli derneklerde "gönüllü" olarak çalışıyorum. siz de hiç bir yerde çalışmıyorsunuz sanırım değil mi?

pronet arkadaşım belki sende kendine göre haklısın ama sizin basın açıklamanız yetersiz kalıyo bimere pdb ,aile ve sosyal politikalar bakanlına cumhurbaşkanına ben ve ben gibi binlerce arkadaşımız mail atıyoruz bizim sizlerdeb beklentimiz tüm engellilerin sesi olarak bu durumu üstlenmiş dernek ve vakıflar olarak gerekli mercilerce konuşmanız aile ve sosyal politikalar bakanlıgıyla görüşmeniz anlatmanız durumlarımızı sonuçta Türkiye genelinde tüm dernek ve vakıfları bir çatı altında toplandıgı bir federasyon vardır sizin görüşme siteginizi geri çevirecek kadar olamazlar herhalde ikincisi televizyonlarda bunları anlatmazı olay tavşan daga küsmüş dagın haberi olmamış olayı olmasın

değerli köselim arkadaşım. verdiğim linke bakar mısın? linkteki haberleri bir arat. gazetelerde çıkmışlar. tv'ye çıkmak kolay mı? tv'de tanıdıkların varsa ayarla gönderelim arkadaşları. ne dersin? bu arada evet çeşitli derneklerde "gönüllü" olarak çalışıyorum. siz de hiç bir yerde çalışmıyorsunuz sanırım değil mi?

arkadaşım siz TBMM önünde eglem ayarlayın engelliler olarak bizler gelebildigimiz kadar imkanımızca Türkiyenin her yerinden geliriz zaten tv ler kendiliginden gelirler

Basına verdiğiniz yazıda engellileri adını kullanmışsınız ama içerikte lise mezunu işitme engellilerin ömss sorunları dışında başka bir şeye değinmemişsiniz. Tekerlekli sandalyede örgün eğitimle lisans mezunu olanları düşündünüz mü hiç???? Önlisans??? Diğerleri??? Böylesine kısıtlı bir yazıyla sadece sırtınızı sıvazlayanların sorununu dile getirebiliyorsanız.... Anlamışsınızdır. Yazınız çok gür ses olmuş!

sevgili arkadaşım, ilgili kurumlara elbette yazı yazıldı. elbette mail atıldı. çalışan dernekler yapıyor bunu. yapmayan da yapmıyor. ama genelleme yapmak çok yanlış. ben çalışmasını-vizyonunu beğenmediğim derneğe üye olmam. çıkar giderim. zorla tutan yok. ama dernek üyesiyim diye oturup bekleyecek değilim. çünkü bu işler gönüllülükle gidiyor. herke elini taşına altına sokuyor. elini taşın altına sokmayanın eleştiri yapmaya hakkı yok. hem hiç bir şey yapmayacak hem de "gönüllü" olarak çalışan başkalarından bekleyecek yok ya gitsin kendini camdan atsın. protestoya gelince bu iş derneklerin altından kalkabileceği bir şey değil. çünkü bir ilde dernek üyesi bir arkadaşımız röpartaj verdi. imkanlar dahilinde intrenette sağa sola duyuruldu. telefonla arayıp "gelcem" deyip gelmemişler. sonuç 5 kişi. ama adam gibi röpartajını yaptı. federasyonda ankarada ömss eylemi yaptı değişen bir şey olmadı. sizin şöyle - böyle yapılsın dediğiniz şeyleri yapıyorlar ancak medya da yeteri kadar yer vermediği için (çıkan haberleri bile beğenmiyorsunuz zaten ya) haberiniz de olmuyor. eğer büyük bir yürüyüş gerekiyorsa bu ancak muhalefet partileri ve engelli konfederasyonları ile olabilir. şahsi fikirim budur.

TTedTT nickli arkadaş, siz sanırım ortopedik engellisiniz. sizin asıl odak noktanız ortopedik engelli derneklerini dürtmek olmalı. tedayı bilmiyorum. sanırım ortopedikler var. ied adı üstünde zaten işitme engelliler için çalışan kurumdur. her engelli derneği kendi içinde mücadelesini verir...

eğer siz ortopedik engellilerle ilgili derneklerde yer alırsanız "bu soruna da değinilmeli" derseniz (işte bu çalışmaktır) o zaman sizin bahsettiğiniz gibi haberler-duyurular çıkar. içerde olmazsanız zaten istediğiniz olmaz. bu iş niye öyle oldu demekle olmuyor arkadaşlar. mesela burası bir engelliler.biz. hiç bir derneği beğenmiyorsanız hadi dernekleşin bakalım. dernekleşin. kaç kişi muhasebe tutacak? kaç kişi yazı yazacak? kaç telefon açacak? kaç kişi kargo paketi teslim alacak? hadi bakalım.

pronet;
Ben bireysel çabalarımla gereken yerlere, tüm engel grupları için, gerektiğinden fazla tepki yolladım, sağolun.

Engelliler için faydalı her ne yaptıysanız Allah razı olsun. Elinize sağlık. Diyecek bir söz yok. Ancak bir kurumun içinde yer almayıp niye öyle oldu, niye şundan bahsedilmedi vb. demeye de hakkınız yok. Siz içerde olmadıkça, çalışmadıkça bilmem ne kurumdaki adamlar sizi - derdinizi nereden bilsin? Hem çalışırlarken hem de bir yanda dünya kadar sorunu çözmeye çalışırlarken internetteki milyonlarca mesajı tek tek nasıl okuyacaklar?

Bak arkadaşlarımızın tepkisini görüyorsun sanırım gönüllü olmak farklı bir şey Allah razi olsun.
bu konoların arkasını bırakırsanız bu kadar çalışmanın bir anlıamı olmaz önemli olan sürecin sonucunu görmek
varmı öyle birşey bizim sizlerden isteğimiz birlik olun bir araya gelin ve engelli haklarını Bakanlıklar düzeyinde çözüme ulaştırmanızı bekleriz.
Bu arada ben çalışmıyorum. Yapacağımız bir şey varsa üzerimize düşen görevi yaparız.

Kurumların içinde yer almayanların "şu niye böyle, bu niye böyle oldu" vb. demeye kesinlikle hiç bir hakları yok. hiç bir yeri beğenmeyen bireysel uğraşsın. ama "genelleme" yaparak bazı kurumları, fedekâr çalışanlarını, gönüllülerini töhmet altında bırakmaya HİÇ BİR HAKLARI YOK.

ttedtt atkadaşın dedigi gibi biz engellileri bütün olarak degilde açıklamada işiyme engelliler olarak açıklama yapmıssınız unutmayınki hepimiz biriz birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için olmalıyız

merhaba köselim, arkadaşım. bu iş derneklere tepki duymakla olmuyor. ben de tepki duyarım ne var. çok kolay iş bak: "haa bu akasya mahallesi derneği ne işe yarıyor? park pislik içinde... " derneklerin içinde yer alıp çalışmakla oluyor. bu konuda ben üye olduğum bir dernekte bir yazı yazacağım. beni anlamaya çalıştığın için teşekkürler.

akgas sanırım anlamıyorsunuz. yanlış yoldasınız. o kurumun üyeleri sadece işitme engelliler ve işitme engelli aileleri. çok normal. Türkiye'de yüzlerce dernek var. siz niye işitme engelliler açısından baktı diyeceğinize gidin kendi derneklerinize kızın. zihinsel, ortopedik, görme vb. bir sürü dernek var. örnek gösterin haberi. siz de böyle gündeme getirsenize deyin...doğru olan budur.

arkadaşlar herkes elinden geleni yapsın ne diyelim Allah hepimizin sonunu hayır etsin

Arkadaslar allah yardımcınız olsun,bizler atandık ama gerçekten ne hissettiğinizi en azından kendi adıma anlıyorum.Bol Şans.

Üst Alt