Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli devlet memurları mesai saati kısaltıldı mı?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sosyal hizmetlerde çalışan bir arkadaşım, sabah 09:00 akşam 16:00 olmak üzere engelli memeur çalışanların mesai saatlerinin değiştiğine dair kurumuna yazı geldiği ve kandisine kurum tarafından tebliğ edildiğini söyledi. Ancak çok araştırdım ama bi sonuç alamadım bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Kurum amirinin insiyatifinde olan bir durumdur. Ulaşım sıkıntısi yaşayan engelliler idareye bu konudaki madururiyetini bildirir dilekçe yazıp verirse pozitif ayrımcılık yapabilir.

kurum amiri dediğiniz il müdürüyse vereceğini sanmam. sorumluluk almak istemez. ben dilekçe vermiştim 4 ay önce haftalık çalışma ssati 40 saattir diye olumsuz cevap verdi. ama olsa keşke çok iyi olur. her ildeki engelliler yazsa durumlarını buraya almışlar mı izin acaba?

Engelli Memurlar hangi kanun maddesine göre 08.00-16.00 çalışabilir ?

yanlış hatırlamıyorsam 657 sayılı kanunun 101. maddesinde engelli çalışanların giriş çıkış saatleri amirler tarafından belirlenir diyor.ben iskide çalışıyorum 20 dk geç kalsam iznimden kesiliyor.benim bu kadar geç kalma hakkım olmalı.kanun çıkmış uygulayan yok.hep beraber bu duruma el atmalıyız.verilen hakkı almalıyız.

Aşağıda kalın ve italik yaptım maddenin bizimle ilgili olan kısmını. merkezde üst yönetici ve taşrada mülki amir ne demek ? Ben ilçedeyim. Müdürüm mü oluyor mülki amir ?

GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATLERİNİN TESBİTİ:

Madde 100 - Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca, illerde valiler tarafından tesbit olunur.

(Ek fıkra: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/104 md.) Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

(Ek fıkra: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/104 md.) Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarınca tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkündür. Bu hususa ilişkin usûl ve esaslar, Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.

Üst Alt