Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli devlet memuru kendi maaşından hariç yetim aylığı alabilir mi?

nurdane

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Engelli devlet memuru kendı maasından harıc vefat eden babasının emeklı maasını alabılır mı

kadrosuz memur nasıl oluyor :) alıyorsun merak etme. sor muhasebecinize için rahat etsin

Ben o maası memur olunca dolekce yazıp kestırdım suçtur dıye ve kestıler de ama

[SIZE=2]Nurdane doğru olanı yapmışsınız memur olduğunuzda kesilmesi gerekli.

5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre
- Kız çocuklar;
a) Vefat eden babası veya annesinin hizmet süresi 10 yıldan fazla olması durumunda evli olmaması halinde, ayrıca devlet memuru olmadığı süre içerisinde yetim aylığını alabilecekleri anlaşılmaktadır. Ancak evli olan veya devlet memuru olan kız çocuklara yetim aylığı bağlanmamakta, bağlanan aylık var ise kesilmektedir.
b) Vefat eden babası veya annesinin hizmet süresi 5 ila 10 yıl arası ise, yine evli olmama ve devlet memuru olarak çalışmaması durumunda yetim aylığı alabilmektedirler. Ancak bu aylıklar, 18 yaşına kadar şartsız, ortaöğrenim görenlerde 20, yükseköğrenim görenlerde 25 yaşına kadar muhtaç olmaları kaydıyla ödenmekte, bu yaşların dolum tarihi itibariyle kesilmektedir[/SIZE]

kanun hükmünde ne yazılıysa tabiiki o doğrudur. ben memurum ve işçi konumunda çalışanlarla da bi aradayız. kamu kurumunda. bekar bayan arkadaş kendisi işçi ve halen çalışıyor. yaşı da 50 civarı emekliliği geldi yani.babası memur emeklisi iken vefat etmiş. babasının maaşını bu arkadaş alabiliyor. az önce detaylı konuştum kendisi ile. söylediği şu ben de memur olsa idim babamın emekli memur maaşını alamayacaktım dedi. yani bi tarafın muhakkak farklı olması gerekiyor dedi. ben de böylece öğrenmiş oldum. yanılttım galiba sizi nurdane üzgünüm.

1 ekim 2008 den önce yetim aylığı bağlanmışsa ve özür oranı 60 ve üzeri ise bağlanır diye biliyorum.Ayrıca vefat edenin SSK lı olması gerekir.Kız çocuklarının evli veya bekar olması durumunda ne olur herhangi bir şey söyleyemem.

Memur olanlar vefaat eden emekli sandığı mensubu anne-babalarından yetim aylığı alamazlar. Benim bilgim de bu yönde

bu saçmalıklar bir sandarda bağlansın artık ya hani hepimiz SGK lı olmuştuk :)

arkadaşlar ben alıyorum.devlet memuru olmadan önce yetim aylığı alıyordum. devlet memuru olduktan sonra sgk ya bir dilekçe ile başvurdum ben işe girdim hakkımda gerekli işlemlerin yapılması diye. sgk dan bana bir yazı geldi. kesilmeyeceğine dair. o gün bu gündür saklıyorum yazıyı. ama yazıda şu ibare özellikle belirtilmişti. emekli olduğunuzda kurumumuza tekrar müracatınız diyordu hheralde emekli olursam kesecekler.

syıldırım hangi kurumdan yetim aylığı alıyosun engelin yüzde kaç

ekinos;

1998 yılında babam isteğe bağlı sigotadan malulen emekli olmuştu zaten enekli maaşını aldığından iki gün sonra vefat etti. önce anneme bağladılar maaşı 2000 yılında yanılmıyorsan bend müracat ettim va yetim ağlığı bağlandı.2002 yılındada devlet memuru oldum o gün bu gündür yetim aylığı da alıyorum aynı zamanda. görme özürlüyüm p

teşekkürler bn engel durumumu kuruma bildireyim ozaman belki kesilmez

çalıştığınız halde yetim maaşı alamazsınız, ödemeler sehven yapılıyordur.. farkedilirse faiziyle birlikte geri alınır..

25 yaşını dolduran veya çalışan yetimler yetim maaşı alamazlar..

çalışırken veriyorlarda emekli olunca neden kesiyorlar biz engelliler zenginmi oluyoruz yani emekli oluncada verseler ya

bana biri yardım etsin annem yetim aylığına başvuru yaptı SGK nın sıtesınde takıp için gırınce tc yazıyorum bu tc num aıt bır belge yoktur anlamına gelen bısey cıkıyor.ptt takıpten bakıyorum ankaraya ulastıgını gösterıyor.aradım bı numara acan yok malesef.agustos 15 te gonderdık nedır sızce durum oturanboğa

renal senın dedıgın numrayı aradım hıc ulasamadım ben

memur olanın yetim maaşı kesiliyo bağkur yetim maaşımı memur olduğumu bildirince kesti:(

kesilir aksi takdirde almaya devam ederseniz faiziyle geri alırlar bir arkadaştan baya yüklü bir meblağ olarak geri almışlardı çocuk bir yıl kendini toparlayamadı alan varsa kestirsin maaşı

2008 yılından önce yetim maaşı bağlanmış ise alınır.SSK ve emekli sandığı için geçerli.

Bağ-kur için geçerli değilmi?

Üst Alt