Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli durumum değişti. Raporumu nasıl yükseltebilirim?

elpresa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2011 yılında engelli raporu almıştım. Raporumun içeriği %40 ankilozan spondilit+%23 orta derece restriktif pattern(akciğer rahatsızlığı); hesaplanınca %54 oranında süresiz.
Geçtiğimiz günlerde tekrar hastaneye kaldırıldım. Süreyyapaşa göğüs hastalıklarında yattım. Akciğer rahatsızlığım çok ileri seviyeye yükselmiş. Akciğerimin biri artık iptal. Tanı olarak --solunum yetmezliği,tanımlanmamış; bronşiektazi ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı, tanımlanmamış-- şeklinde sağlık kurulu raporu verdiler. Bu raporla oksijen konsantratörü ve tüpü aldım. Şu an evdeyim ve sürekli oksijen cihazına bağlıyım. Ayağa da kalkamıyorum. Raporumu yükseltmek için hastaneye gitmem şart mı? Sonuçta elimde eski raporum ve Süreyyapaşa Hastanesinden yukarıdaki tanı bulunan sağlık raporum var. Bu raporlar ile başvursak yeterli olmaz mı? Olmazsa ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim?

Teşekkür ederim ama bende yeni çıkan bir şey yok. Eskiden hafif olan akciğer rahatsızlığım artık iyice ileri düzeye çıkmış bunun eşliğinde hastalığa eklentiler olmuş.
Ben şu sebeple öğrenmek istiyorum. Tekrar sıfırdan alır gibi tüm doktorlara muayene olmam da mı gerekiyor yoksa önceden birisi benim adıma mevcut engelli raporum ve hastanenin akciğerle ilgili verdiği yeni sağlık raporu ile başvursa ben sonradan sırf heyet için götürülsem (durumum gözönüne alınarak, çünkü cihaza bağlı yaşıyorum ve kalkamıyorum. Oksijen tüpü ile hastaneye götürülmem lazım ve orada kısa sürede işimin bitmesi lazım çünkü oksijen tüpleri öyle çok uzun saatler dayanmıyor.) Bu şekilde bir uygulama var mı?

Arkadaşlar rapor yükseltilmesi ile ilgili işlemleri yapmaya başladım. Sizlere de anlatayım bilmeyen varsa bilgilenir.

-Önce il sağlık müdürlüğüne gidip eski raporunuza itiraz ediyorsunuz. Raporunuz kaç yıllık olursa olsun prosedür böyle.
-Size orada bir dilekçe örneği veriyorlar. Onu imzalıyorsunuz. Ekine de eski raporunuzu koyuyorsunuz. Bende yalnızca fotokopisi vardı. O da oldu.
-Bu başvuru için hastanın bir yakınının gitmesi yeterli. Hastaya gerek yok. Orada size üzerinde tarih ve gideceğiniz hastanenin bilgileri olan bir kağıt veriyorlar. Verdikleri tarih yaklaşık 2 hafta sonrası. O arada evrak işleri oluyormuş. Tarih geldiğinde hastanenin sağlık kurulunu arayıp itiraz evrakınızın ulaşıp ulaşmadığını soruyorsunuz eğer ulaşmışsa istediğiniz bir gün hastaneye gidiyorsunuz ve aynen yeni rapor alıyormuşsunuz gibi doktorları gezip verdikleri tanı kağıdını doldurtuyorsunuz.
-Elinizde de bulunan tüm tanı, rapor test ne varsa hepsini sağlık kuruluna teslim ediyorsunuz.
-Onlar da size geleceğiniz heyet gününü söylüyorlar. Yani yalnızca yükselen hastalığınızla ilgili değil tekrar sil baştan. Ek olarak benden resim istemediler orada sağlık kurulunda resmimi çektiler.

Tüm hastanelerde aynı mıdır bilemiyorum. Ben şimdi heyet günü bekliyorum. Ondan sonra da 20 gün içinde sonucu bildiren yeni raporu alacağım.

Üst Alt