Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyet yenileme prosedürleri ve uygulanan kod hatası..?

aydokar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar;

eylül ayında 10.yıl önce aldığım H sınıfı ehliyetimi yeniledim böylece ehliyet sınıfı değişikliği, kodlar vs yeni güncellemeleri rapor sonrası keşfettim maalesef.
gördüğüm kadarıyla yeni rapor alelacele sunulmakta, bu birazda benim gibi konuya hakim olmayanlardan da kaynaklanmaktadır.
ne olursa olsun sorumluluk heyetten kaynaklanmaktadır sonuçta sorgulama yapmalılar sürekli yaptıkları iş sonuçta şahsi fikrim.

eski raporum ve ehliyetim; tertibat kullanmak üzere verilmişti ve sağ tarafta elle kontrol edilen fren ve gaz verme tertibatı kullanmaktayım...

yeni verilen ehliyet yenileme raporunda ise
102 ticari araç kullanamaz
78 sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
25.08 soldaki hız pedalı
20.03 sol ayağa uyarlanmış fren pedalı

kodlamaları mevcut... kodlamayla ilgili bilgim olmadığı için itiraz değiştirme vs yapmadım

kullandığım aracı kontrol ettiğimde ise 32.01 kod olarak tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi bana uygun

bu şartlar altında sevk edildiğim İl Sağlık Kuruluna gidip raporu değiştirmem mümkünmüdür yada neler yapabilirim ? bilgisi olanlardan yardım rica ederim.
syg.

kurula durumu izah edin düzeltme yaparlar.bana da 32.01.kodu yerine 32.02 kodu yazmışlar. ben de sol el gaz ve fren eldenden ayarlı tertibat kullanıyorum.H ehliyetimi 2016 yılında değiştirmiştim.Kurul başkanı bana bir sorun olursa biz burdayız demişti.Bence raporu nüfus md vermeden önce kurul Bşk görüş belki düzeltirler. Ehliyeti aldıktan sonra aracındaki tertibat ile ehliyetindeki tertibat kodu uyumsuz diyebilir vergi dairesi ... ya da vergi dairesini arayıp soruver.

+ bu soruya ek olarak 10 yıl önce h sınıfı olarak aldığım rapor süresiz idi. bu rapora istinaden ötv mua yeni araç alabilirmiyim yoksa yeni bir rapor daha çıkarılmalımıdır ?
syg

bilgi için teşekkür ederim

aydokar

Sorun ne? İl sağlık'a itiraz edip yeniden değerlendirme isteyebilirsiniz.

benim de 35.04 kodu yazmışlardı. gidip görüştüm tekrar kurula girdim. sildiler o kodu.

sorun aktif araç kullanıyorum 32.01 koda uygun şekilde ancak ehlğiyet yenilemede sol ayağa uygun gaz fren olarak farklı kod verdiler böylece ehliyet ve araç uyumsuz oldu!

bu süreçte tekrar gittim düzeltilsin diye ancak itiraz edip başka başka ilere gitmelisin dediler sorunu çözmediler kısaca aslı astarından pahalı bir duruma dönüştü ben de şimdilik aynı şekilde devam ediyorum çözüm çok saçma mantıksız...

karışık durum bileğimi oynatıyorum ancak sol ayağa yüklendiğim için biraz şekil bozukluğu mevcut yapcak birşey yok alışacak ve zorlayacağım.

Üst Alt