Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti başvurunda gerekli kodlar engelli raporumda bulunmuyor!?

Tolga2834

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, engelli ehliyeti için başvuru yapacaktım fakat çok fazla bilgi kirliliği olduğu için tam anlayamadım.

Elimde engelli raporum var ve ortopedik olarak %41 puanım var, araştırmama göre raporumun açıklamasında ehliyet ile ilgili bilgi girilmesi gerekiyormuş fakat açıklamada hiç bir şey bulunmuyor araştırmama göre eğer raporumda açıklama yapılmamışsa tekrar heyete girerek (bu süreçte puanım düşebilir) açıklama yapılması isteniliyormuş diğer bir kaynakta ise bu kodların ehliyet sağlık raporunda bulunduğu söyleniliyor ne yapmam gerekiyor? Şimdiden yardımcı olan herkesten teşekkürler, Allah razı olsun.

Tolga2834

Evet hareket ettirici aksamda özel tertibat lı araç kullanmalıdır yazmalı yeni çıkan kanun böyle Ama ilk önce ehliyetini değiştirmen gerek artık ilk ehliyet değişiyor sonra engelli raporu

E devlette yine rapprumda aciklama bulunmuyor, yani tekrar kurula girmem gerekiyor değil mi? Bu süreçte puanım artabilirde düşebilirde değil mi?

Tolga2834
1 -)erişkinler için aldığın engelli raporun da (Sadece hareket ettirici aksam da özel tertibatlı araç kullanması gerekir .) yazmıyorsa ötvsiz araç alamassın. raporu çıkarırken kurula girmeden önce ötv muaflı araç almak için müracat ediyorum diyecektin ve 250 tl. gibi bi para yatıracaksın.raporunda bu yazıyı yazdırman için yine heyete girmen lazım ve para yatırman gerekir.
2 - ) raporun var (Sadece hareket ettirici aksam da özel tertibatlı araç kullanması gerekir .) bu yazıda yazıyor 2.aşama sana uygun kodlamalı ehliyetin olması lazım ona ayrı başvuru yapıyorsun .ehliyetin varsa Aile hekimi seni uzman dr. lara sevk ediyor muayne sonucu engelli sürücü olur derlerse il sağlık ehliyet kuruluna sevk ediyor kurul da sana gerekli kodlamaları yazıp yeni engelli ehliyetini değiştiriyorsun.
3. aşama raporun var+ ehliyetin tamam = maliye raporun ve ehliyetin uyumlu ise sana ötv siz araç almana izin veriyor..

aspan

çok teşekkür ederim puanım 41 düşme ihtimali olduğundan bir kaç yıl sonra tekrar heyete girmeyi denerim raporumu 6 ayda zor çıkartabildim. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

Özcan bey merhaba benim ehliyet H sınıfı otomatik vitesli araç kullanır.
07.04.2021 çarşamba günü istanbulda heyete gireceğim.
Sorum: 2010 tarihli raporumda sadece özel tertibatlı araç ve otomatik vitesli araç kullanır ibaresi var ve engel oranı yazılmamıştı başka bir rapor ile birleştirme yapmıştık vergi dairesi muafiyet vermişti. şimdi aynı raporumla ve oran yazan vergi indirimi raporumla vergi dairesi muafiyet verir mi acaba?
aspan

hastalığıniz raporda açıkça belli ise maliye eski rapor da olsa onay verebilir. bence maliye ÖTV birimine rapor ve ehliyetle danışın tamamen onların elinde olan bı şey mevzuata uygunsa onay verebilirler ...

aspan

Maliye sanirim bir sey demiyor artik 2009 raporum icin ozelge yazmistim bayi beyanname verir fatura keser bize ulasir oyle karar veririz dediler.

Bende 3 hafta önce araç aldım
1 )bayi takipçisi ile rapor ve ehliyetinizle maliye den ön onay aliyo bı eksiklik varmı diye(onay alamazsa zaten aracın faturasını kesmiyor )
2) rapor ve ehliyetiniz tamamsa bayi aracın faturasını kesiyor, aracda yapılacak tertibati yaptırıp bı dosya açıp bütün evrakları tekrar maliyeye yolluyor. evraklar, rapor ,ehliyet ve araçtaki tertibat dogrulandiktan sonra
3) tescil edebilirsin cevabı geliyor plakası ve tescil işleminden sonra aracınıza kavusuyorsunuz

Üst Alt