Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti için gittik ama epilepsi olarak işlem yapıldı!?

kutluel

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..oğlum için önce sağlık ocağına gittik.göz nöroloji ve ortopedi ye görünmeniz gerektiğini söyledi..hastaneye gitti ilce sağlık komisyonuna yönlendirdi.ilce saglikda oğluma kullandığın ilaç varmı diye sordular oda hayır dedi ama önceden nöbet ilacı kullanmışım dedi.olayda şu şekilde 2 yaşında bir kaza geçirdi beyin hasarindan dolayı elileptik ilaç kullandirdilar 15 günlük hastane sürecinde 16 yıl önce yani.ama sistemde görünmüyor. Bunu zaten kendi nerden bilcek biz demiştik aklında kalmış. Bu güne kadar ne ilaç ne biber olmadı çok şükür.ama komisyon norolojiden 3 doktorlu sürücü olur istedi.noroloji ye gittim devlet Hastanesi'ne durumu anlattım epilepsi hastası olarak görür ve 3 yıl veremeyiz dedi.6 ayda 1 de geleceksiniz dedi.biz epilepsi hastası değiliz ki yönetmelik epilepsi hastası ve nöbet geçiren diye belirtmekte halbuki.bizim e nabizda norolojiyle ilgili hiç bir datamiz yok.nibetimizde çok delirecegim. Özel hastaneye mi gitsem bilgisi olan varsa akıl verebilirm8

Ben de aynı dertten muzdaribim. Hiçbir nörolojik şikayetim olmamasına rağmen sırf psikolojik rahatsızlığım nedeniyle kullanmış olduğum bir ilaç yüzünden ehliyetimi yeniletemedim. Hastanede polisomnografi yani uyku testi cihazına bağlanarak bir gece hastanede yatmam gerekiyormuş. Benim hiçbir nörolojik şikayetim yok desem de kar etmedi. Verdikleri raporun iki yıl geçerlilik süresi var, özel hastaneye de gitseniz sistemden görüyorlar arkadaşın dediği gibi. O süre dolunca tekrar deneyeceğim.

Rapor verilmedi bize henüz olumlu yada olumsuz...ben il sağlığa başvurunun iptal edilmesi için dilekçe yazsam 1 yıl sonra tekrar başvursam ilaç listesiyle tekrar gitsem yine de gorurlermi nöroloji taleplerini

Sistem neyi görüyor kurul kararı yokki sadece istem var

İlk olarak gitmiş olduğunuz aile hekimi sisteme gerekli raporu giriyor, ondan sonra o raporun iki yıl geçerlilik süresi var, isterseniz orada yazılan hiçbir bölüme gidip de muayene olmasanız bile. Eğer ilk önce özel hastaneye başvurmuş olsaydınız raporunuzu alabilirdiniz ama şimdi maalesef iki yıl bekledikten sonra tekrar başvuru yapmanız lazım. Bu sefer özel hastaneden başvuru yaparsanız aynı sıkıntıyı yaşamazsınız büyük ihtimalle.

Yani il sağlık iptal etsede 2 yıl beklemeliyim

Ayrıca özel hastanede olsa aile hekimi onayı istiyor direkt özel hasteneye basvuramiyorsun ki

Şimdi şartlar değiştiyse bilemiyorum, geçen yıl direkt olarak özel hastaneye başvurup ehliyet için sağlık raporu alabiliyordunuz. Ben aile hekiminden ücretsiz alayım dedim, başıma gelmeyen kalmadı.

Hayır ben başkent hastanesini aradım aile hekimi onayı istedi...değişmiştir belki geçen yıl Aralık'ta ben bu şekilde yaptim

Başkent Üniversitesi hastanesi mi yoksa aynı adlı özel başka bir hastane mi bahsettiğiniz?

Üniversite hastaneleri o şekilde işlem yapıyordur, benim bahsetmiş olduğum tamamen özel hastaneler. Geçen sene gittiğimde hiç aile hekimi onayı falan istememişlerdi. Yalnız sistemden raporu gördüler ve bu yüzden işlem yapmadılar.

Engelli raporu varsa özel hastaneler aile hekimliğinden sevk istiyorlar ama

Orasını bilemiyorum, olabilir. Ben ekstra para vermemek için direkt aile hekimine gitmiştim sonra da başıma gelmeyen kalmadı. Keşke özel hastaneye gitseymişim demiştim ama orada engelli raporunu görebiliyorlar sıkıntı.

Üst Alt