Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti için hangi hastanelere başvurabilirim?

ENGELLEKTUEL

Aktif Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
113
Arkadaslar
Bilindi uzere eskiden h sinifi ehliyetler her hastahaneden alimazdi

Yeni ehliyet ile h sinifi artik yok
Peki ozel tertibatli engelli ehliyeti icin nerelere basvurabilirim ?

İlinizde heyet raporu veren hastanelere

H (Engelli) Ehliyetin değişimi için alınması gereken sağlık raporu işlemleri;

1- SAĞLIK OCAĞI İŞLEMLERİ

Aile Hekimine gideceksin ehliyet için rapor almam gerekir diyeceksiniz, o sizi ilgili bölümlere sevk edecek (biyometrik fotoğraf yanınızda olmalı orada verilen forma yapıştırılıp aile hekiminiz tarafından imzalanıp mühürleniyor)

2- HASTANE İŞLEMLERİ

Hastanede doktor kağıdı dolduruyor film tahlil ne yapılması gerekiyorsa yaptırıyor ona göre 1. Grup Ehliyet alır yazıyor. Burada Devlet hastanesinde her bölüm için 50 TL alıyor, Eğitim Araştırma Hastaneleri ise her branş için 75 TL alıyor mesela Aile Hekiminiz Göz ve Ortopedi iki bölüme sevk etti ise Devlet Hastanesinde 100 TL alınırken Eğitim Araştırma Hastanesinde ise 150 TL alınmaktadır bu yüzden Devlet Hastaneleri daha avantajlıdır.

3- İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ İŞLEMLER

İl Sağlık müdürlüğüne doktorların doldurduğu kağıdı veriyorsunuz oradaki görevli memur heyet günü haber vermek için numaranızı alıyor,

4- HEYET İŞLEMLERİ

Heyetin toplandığı gün giriyorsunuz orada ilgili doktor tüm heyetin önünde araç sürümü için uygun musunuz uygun değil misiniz kontrol ediyor ve engel durumuna göre gerekli kodları yazıyorlar.

H (Engelli) Ehliyetin değişimi için alınması gereken sağlık raporu için son olarak;

Bir iki gün sonra İl Sağlık Müdürlüğünden İl Trafik tecile vereceğiniz raporunuz hazır gelin alınız deniliyor.
Not. Alıntıdır bilgi amaçlı.

sağlık ocağı işlemleri Danıştay tarafından kaldırıldı,direk Devlet veya özel hastanelere gidebilirsin

KANUNU YAZİYORUM
Ayrıca Danıştay 15. Dairesinin 10/06/2016 tarihi ve E:2016/1895 sayılı sürücü adayları ve sürücülerde aranacak
saglık şartları ve muayenelerine dair yönetmeliğin 4. Uncu maddesinin üçüncü fıkrasının yürütmenin durdurulması
kararı ile sürücünün sürücü adayının ilk muayenesi genel muayene yapmaya yönelik tıbbi donanım ve araç gereçleri
bulunduran UZMAN TABİBLER tarafından da yapılabilecek olup raporların 2. Kısmı doldurularak düzenlenen raporlarda
pratisyen hekim aile hekimi aile hekimi uzmanıda dahil imzasının bulunması şartı ARANMAYACAKTİR .

Sayı : 97577848/476.01 Konu : Sürücü Sağlık Raporu Kod Tablosu- Beyan Formu
Bakanlığımızca ruhsatlandırılmış özel sağlık kuruluşlarında (özel hastane, özel tıp merkezi, özel poliklinik ve özel muayenehane) çalışan tabip/uzman tabiplerce düzenlenebilecektir.

İşitme engell olarak Ben özel Hastaneden aldığım sadece KBB doktorunun yazdığı sürücü olur İl sağlık müdürlüğüne sevki uygundur yazıp tasdik ederek İ sağlık müdürlüğü komisyonu da B sürücü olur yazarak raporumu onayladı İl Trafike verdiğim sürücü olur raporu ile ehliyetimi yeniledim.çarşamba gününü emniyete verdiğim raporum üzerine cuma günü ehliyetim bana ulaştırılmak üzere postaya verilmiş

Üst Alt