Selamün aleyküm arkadaşlar ben CMT (charcot marie tooth) hastasıyım %64 engelli raporum var ehliyet almak için önce aile hekimliği ne oradanda hastaneye müracaat ettim hastane deki DR ehliyet alabilecegimi ve elden kontrollü gaz fren tertibatı olan otomatik vites li araç kullanabileceğim yönünde raporu verdi bu raporla gerekli aracın bulunduğu bir sürücü kursu na kayıt yaptırdım yazılı sınavı ve direksiyon sınavı ni geçtim devlete ödenmesi gereken 800 TL yide ödeyip nüfus müdürlüğü ne randevu alarak ehleyetimi çıkartmak amacıyla gittim buraya kadar herşey yolunda iken nüfus müdürlüğü işlemler sırasında raporunda gerekli kodların yazılı olmadığını söyledi ve tekrar hastane ye gidip komusyona sevkimi almamı söyledi bende gerekli başvuruları yaptım İzmir Gaziemir ilçe sağlık müdürlüğü ne başvuru yaptım günü gelince haber verip çağırdılar gittim komisyon a girdim sonucu aldığımda tam bir hayal kırıklığı oldu komisyon açıklamasında sinir hastalıkları muayenesi ne ilişkin esaslar madde 9 un 2.bendinin b fıkra Sina göre sürücü belgesi alması uygun değildir diyip gönderdiler hemen il sağlık müdürlüğü ne iteraz ettim orası ilk olarak Manisa'ya burada karar bozulması durumunda İstanbul a gideceğim i söyledi Manisa'ya gittim komisyon a girdim ama sonuç değişmedi ve iki yıl sonra tekrar başvuru yapabileceğim söylendi ben ehliyeti hak ettim sınavları geçtim 2.600 TL den faz para harcadım ama elimde birşey yok şimdi ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim