Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti için rapor aldım, komisyon sürücü olamaz dedi!?

eeefsane

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm arkadaşlar ben CMT (charcot marie tooth) hastasıyım %64 engelli raporum var ehliyet almak için önce aile hekimliği ne oradanda hastaneye müracaat ettim hastane deki DR ehliyet alabilecegimi ve elden kontrollü gaz fren tertibatı olan otomatik vites li araç kullanabileceğim yönünde raporu verdi bu raporla gerekli aracın bulunduğu bir sürücü kursu na kayıt yaptırdım yazılı sınavı ve direksiyon sınavı ni geçtim devlete ödenmesi gereken 800 TL yide ödeyip nüfus müdürlüğü ne randevu alarak ehleyetimi çıkartmak amacıyla gittim buraya kadar herşey yolunda iken nüfus müdürlüğü işlemler sırasında raporunda gerekli kodların yazılı olmadığını söyledi ve tekrar hastane ye gidip komusyona sevkimi almamı söyledi bende gerekli başvuruları yaptım İzmir Gaziemir ilçe sağlık müdürlüğü ne başvuru yaptım günü gelince haber verip çağırdılar gittim komisyon a girdim sonucu aldığımda tam bir hayal kırıklığı oldu komisyon açıklamasında sinir hastalıkları muayenesi ne ilişkin esaslar madde 9 un 2.bendinin b fıkra Sina göre sürücü belgesi alması uygun değildir diyip gönderdiler hemen il sağlık müdürlüğü ne iteraz ettim orası ilk olarak Manisa'ya burada karar bozulması durumunda İstanbul a gideceğim i söyledi Manisa'ya gittim komisyon a girdim ama sonuç değişmedi ve iki yıl sonra tekrar başvuru yapabileceğim söylendi ben ehliyeti hak ettim sınavları geçtim 2.600 TL den faz para harcadım ama elimde birşey yok şimdi ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim

eeefsane

Yaptığınız işlem yanlış. Hastane doktoru, şöyle araç kullanır, otomatik vites kullanır vb. şeyleri söyleyemez ve yazamaz. Yetkisi yok.

Sadece sürücü olur der ya da sağlık kuruluna sevki uygundur der. Ve sağlık kurulu sizin araç kullanımınıza ve özel tertibat kodlarına karar verir.

Ve eğer onlar sürücü olamaz derlerse belirttiğiniz şekilde itiraz hakkınız vardır. Hastane doktorunun yetkisini aşması sonucu mağdur olmuşsunuz. Şikayet edebilirsiniz elbette ama sonuç alabileceğiniz sanmam. Keşke işlemlere başlamadan önce buraları okuyup araştırsaydınız.

Sağlık Kurulu kararına itiraz etmekten başka şansınız yok.

gökyüzü12

Ortalama 2 ay sürer ama 3 aya da çıkabilir.

İlk rapor tarihi 04.07.2018
Nüfus müdürlüğü ne girişim 01.04 2019
İtiraz edip Manisa'ya gitmem ise 1 ay sonrasiydi
StratoS

İtiraz ettim zaten ama sonuç değişmedi raporu veren DR kendisininde komisyon üyesi olduğunu ve bu şekilde ehliyet Almanca herhangi bir sıkıntı olmayacağı söyledi

başka bi hastaneden teklar sürücü olur raporu alip komisyona girebilirsin die biliyorum 1 ay sonra falan fakat orda da komisyona girceniz icin komisyona güzel bi sunum yapcan dinlettirceksin kendini nasil araç kullandı sağlik sorunun ile ilgili herşeyi kafalarina soka soka anlatcan yoksa rapora bakip he tmm deyip gecip kodu verip salliyollar

Az önce İl Sağlık Müdürlüğünden komisyon kararının olduğu dosyamı aldım. Sonuç: Hüsran ve moral bozukluğu.

İlgili yönetmeliğin 8. maddesi a bendine göre sürücü olamaz.

Peki 1 yıl önce neden gerekleri kodları yazıp sürücü olur dediniz? Ve ben de buna istinaden ehliyetimi aldım.
Baş-boyun kanseri nedeniyle 2010 şubat-mart döneminde radyoterapi tedavisi gördüm. Tedavinin yan etkisi olarak boynumda sertlik ve buna olarak hareket kısıtlılığı oluştu. Boynumu sağa-sola tam çeviremiyorum. O zamandan beri herhangi bir tedavi görmedim. Aksine fizik tedavi bile gördüm.

Neyse çok uzatmayayım; geçen yıl fizik tedavi doktoru muayene edip, komisyona sevk etti.

Komisyonda; 47. İki tekerlekli araç kullanamaz, 102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz, 103.03 Yılda bir sağlık kontrolü, 42.01. Arka görüş için uyarlanmış cihaz, 42.03. Yan görüş sağlayan ek iç cihaz, 42.05. Kör nokta görüntüleme cihazı, 42.06. Elektrikle çalışan dış dikiz aynaları kodları yazıldı. Ve sonra sürücü kursuna başvurup ehliyetimi aldım. Bu yıl sağlık kontrolü için tekrar komisyona girdim. Ve sonuç; yukarıda yazdığım gibi.

Madem sürücü olamıyorum, geçen yılki fizik tedavi doktoru ve komisyon neden o kodları yazıp sürücü olur dedi??

2 ay içinde itiraz hakkım varmış. İtiraz edersem: önce Bolu’ya sevk edeceklermiş. Bolu itirazımı kabul ederse Samsun’a sevk edecekmiş.
Eğer itiraz etmezsem sürücü olamaz durumumu emniyete bildireceklermiş. Kafam çok karışık. İtiraz etsem değer mi, sonuç değişir mi ve çabama değer mi bilemiyorum... Bir süre düşüneceğim, sonra karar veririm artık.

Son düzenleme:
arac kullaniyorsanız meşbur kumar oynayacaksınız şansınızı deneyin bence

@Syusuf

Henüz araç almadım. O yüzden hiç itiraz etmeyeyim, 2 yıl bekleyeyim diyorum. Çünkü ortalama 2 yıl falan ameliyat ve tedavi durumlarım var, o yüzden sanırım bekleyeceğim. Hem bu süreçte fizik tedavi de görmeyi düşünüyorum. En azından şimdiki durumuma göre iyileşme kaydederim. Bir de asıl kızdığım nokta şu; heyete girdim otur dediler; 25-30 sn kadar bekledim, tamam çıkabilirsin dediler. Bu nedir arkadaş. Bir şey sormak yok. Derdin nedir diyen yok. Bunlardan önemlisi, herhangi bir bilgilendirme de yok. Heyet başkanı veya fizik doktoru 1-2 dk güzelce durumumu açıklasa mesela. Giriyorsun 1 dk bile durmadan çıkıyorsun. Neyse bakalım vardır bunda da bir hayır.

malesef heyette sadece götürdünüz raporlara bakarak mevzuat da ne varsa onu uyguluyollar buda böle sacma sorunlari oluşturuyor :(

Sistem olması gerektiği gibi. Ama doktorlar yetkilerini aşıyorlar. Sizde buna müsaade ediyorsunuz.

Beni sevk eden ortopedi doktoru, hem sürücü olur işaretlemiş, hem de sağlık kuruluna sevk işaretlemişti. Sağlık kurulu süreçlerini tamamladım. Nüfus Müdürlüğüne gittiğimde, 2 işaretleme yanlış, doktorun sadece sevki işaretlemesi gerekiyordu, yeniden alın ya da düzelttirin dediler. Hızlı bir şekilde hastaneye girdim. Doktorun hastası çıktıktan sonra odaya hemen daldım. Ve nasıl iş yaptığını yetkisini nasıl aşıp bu rapora sürücü olur işaretlediğini sordum. Özür diledi, farkında değilmiş. Elbette bu onu şikayet etmeme engel olmadı. Başhekimlik ile görüştüm ve Başhekim imzası ile raporum düzeltildi. Doktorun bu kararı ile ilgili inceleme yapacaklarını da söylediler.

Saat 16.00 gibi nüfus müdürlüğüne yetiştim ve evrakları vererek işlemi tamamladım. Aile hekiminde başlayan sürecim, nüfus müdürlüğünde tam 2 ayda sonuçlandı. Aile hekimnden sevk aldığım tarihte İlçe Sağlık Kurulu toplanmıştı, o aya yetişemedim. Eğer ay başı işlemlere başlarsanız ve çokta yoğunluk yoksa, mevcut ay Ehliyet Sağlık Kuruluna yetişirsiniz. Böylece işlemleri 1 ay da da tamamlayabilirsiniz.

Bu gün tekrar rapor için başvuru yaptım komisyona sevk edildi Eylül ün 10 da toplanacak inşallah bu sefer olur

Üst Alt