Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti ile babamın kendi arabasını kullanabilir miyim?

SpookySpace

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
18 yaşındayım sol hemiparazi hastaligim var sol kol ve bacakta daha verimsiz kullanım diyebiliriz ehliyet için sağlık raporu aldım kısıtlama verdiler sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ticari resmi ve ambulans kullanamaz direksiyonda topuz, direksiyon çatalı vb. Alet olucak birde direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları ben sol elimle sinyal kolunu kullanabiliyorum raporda da başka degisicek tertibat yok sanırım ehliyeti aldıktan sonra babamın otomatik vitesli aracını kullanabiliyormuyum? Şimdiden teşekkür ederim

SpookySpace

Araba kullanmanız için gerekli donanım aracın içinde olmak zorundadır. Aksi halde kullanmamalısınız. Tespit edilirse canınızı sıkar.

SpookySpace

Değil. Ehliyetinizin izin verdiği her şeyi kullanabilirsiniz. Özel tertibat yazmışlar. Başka arabada o tertibat varsa onu da kullanabilirsiniz. Düşük ihtimal tabi.

Bu dediklerim "kesinlikle yasal kalmak" için. Yakalanana ve derdinizi anlatamayana kadar uzay gemisi de kullanabilirsiniz. Sıkıntı ama öylesi. [emoji39]

cakirlarc

Tamam teşekkür ederim bır tertibat yok zaten sadece topuz var bide sağ eli direksiyondan çekmeden kullanılan kontrol cihazları yazmışlar onunda ne olduğunu belirtmemişler durama göre direksiyona topuzu taktiktan sonra istediğim otomatik vitesli aracı kullanabilicem. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

SpookySpace

Ayni kodlar bende de var hocam direksiyondan sağ eli çekmeden vs. vs.Topuz disinda bir şey taktirmayi düşünmüyorum ama sinyal kolunu rahatlikla kullanabiliyorum

@SpookySpace

Yasal olarak şöyle aciklayabilirim bu konuyu sürücü kursunda da bayağı sordum arastirdim çevremdeki arkadaslardan da inceledim.Bizim gibi ayaklarini kullanabilen sadece tek kol icin bir de sag kolu kullanabiliuo olmamiz çevirmelerde topuzu taktirmak disinda eger o sekil kullanabiliyorsak pek sıkınti cikarmiyo.

Ama cevirmelerde problem olmasa da eger ölumlu veya yaralamali kazaya karisirsan karsi tarafin avukayi bu durumu ihmal olarak gosterip kasit var diyebiliyomus.

Yani yine bize kaliyo yaptirip yaptirmamak.

Üst Alt