Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti kontrol muayenesi sonucu ehliyet normale dönerse ilk alınan araca ait ÖTV geri istenir mi?

servet77

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar 2 yıl önce ötv muafiyetli araç aldım. Engelli sağlık raporum süresiz fakat ehliyet sürücü sağlık raporum yıılda 1 kontrol muayenesi şeklinde. Ortapedik engelliyim. Aldığım araç otomatik vites. Aracı 2 yıl önce alırken vergi dairesi hastaneye soru soruyor ve doktor sağlık durum bildirir raporu ile hastalığımın detayını anlatıyor. aslında kontrol muayenesi yapılmış oluyor. bu arada sürücü sağlık raporumun 1 yılı geçmiş. şimdi deniyor ki kontrol muayenelerini de sürücü sağlık raporu şeklinde her yıl komisyona çıkarak almalısın. yani aracı alırken sağlık durum bildirir raporu şeklinde değil sürücü sağlık raporu şeklinde güncellemeliydin. Şimdi bu sene kontrol muayene zamanı geldi. Aile hekimi, ortapedi doktoru ile sürücü sağlık raporu şeklinde komisyona sevk oldum. en az 3 ay sonraya randevu çıkar dendi. bekliyorum. komisyonda kurul benim ehliyetimi normale çevirirse geçmişe yönelik ötv-mtv-kdv leri geri ister mi?

Geri istemez.
ama komisyona çıkmamanız gerekiyordu bana dr den muayene olup ruhsat arasında taşıyacaksın demişlerdi. Sistemi yine mi değiştirdiler ?

Merhaba biz ilk yıl ve geçen sene öyle yapmıştık. ortopedi doktorundan engelimizin değişmediğine dair rapor alıp ehliyetin içinde saklıyorduk. ama sonrasında araştırmalarımız sonucunda bu kontrol raporunun ehliyet ekranına işlenmesi gerektiği. dolayısıyla da bir şekilde sisteme işlenmesi gerekiyormuş. bunun içinde kurula girmek gerekiyor dediler. ama şu an bir çok kişi bizim gibi doktordan rapor alıp ehliyet içine koyuyor. sıkıntı yaşayan oldu mu bilmiyoruz. bu konu başlığını onun için açtım. bu konuda sıkıntı yaşayan oldu mu. son zamanlarda kontrol muayenesi yaptıran oldu mu. veya ehliyeti sonradan değişen oldu mu. vergi dairesi ile davalık olan oldu mu. bir sürü sorular.

@servet77,

Sisteme işletmek falan yok hocam sadece polis sorarsa gösteriyorsunuz. Bana böyle söylemişlerdi.
Komisyonda ne çıkacağı belli olmaz sürücü olamaz bile derler hiç girmeyin, DR muayenesi olun ruhsat arasına koyun

Engelli raporunuz var ise ve engeliniz devam ediyor ise komisyonada ciksaniz sorun yok diye düşünüyorum cunku sistemde sizin engelli raporunuz olduğu sürece normal ehliyet alamazsınız vermezler yani, kanun bunu söylüyor ne kosulda olursa olsun kişi engelli ise ehliyetinin engelli ehliyeti olmak zorunda, komisyona girme nedeniniz engelli ehliyetini komisyon belirliyo karar veriyo bence sorun yok

Üst Alt