Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti olan birine araç kredisi çıkar mı?

agbatuu

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelli b sınıfı eğliyetim var kendi üzerime araç almak istiyorum kredi net olarak çıkıyor mu bilgisi olan var mı ?

agbatuu

Bazı bankalar ÖTV'siz tutar üzerinden kredi hesaplayarak verir. Bazı bankalar Engelliye kredi vermiyor.

Kredi almanın engellilikle doğrudan bir ilgisi olmaması gerekir. Buradaki kıstas kişinin gelir durumudur.

hozgul

gelirde sıkıntı yok şükür de bankalar yanaşmıyor kredi ye arabaya devlet satılamaz ibaresi koyuyor banka da ipotek koyacak ikisi bir arada olur mu ?

hozgul

Oto kredisinde engelli kişi ÖTV'siz tutar üzerinden kredi alır ve olası pert ve satış durumunda ÖTV'siz tutar üzerinden işlem yapıldığı için bu şekilde uygular Banka.
agbatuu

Devlet satılamaz diye bir ibare koymuyor. 5 yıldan önce satarsan ödemediğin ÖTV'yi alırım diyor.

0,69 kredi kampanyasından ötv muafiyetli yararlanamıyor

0,69 kredi kampanyasından ötv muafiyetli yararlanamıyor banka kredi vermedi bilgisi olan veya böyle kredi kullanan var mı

agbatuu

Banka niye vermedi ve hangi banka?

ÖTV'siz tutar üzerinden vermesini istemediniz mi?

Gerçi Devlet bankaları ile bu konuyu hiç görüşmedim ama özel bankalar belirttiğim gibi ÖTV'siz tutar üzerinden veriyorlar.

Ötv siz fiyat üzerinden kredi değerlendirilemez çünkü taşıt kredisinde proforma fatura üzerinden işlem yapılıyor. bu nedenle zaten araç 5 sene satılamaz bankada aracı ipotek alma taraftarı olmaz. Çünkü kredi gecikmeye girdiğinde ödenmediğinde aracın satılması için ÖTV si ödenmesi gerekiyor. Bankada bu tutarı ödemeyeceğinden malesef kredi olayı gerçekleşmiyor.

Ama şöyle bir olay var aracın ÖTV tutarı bankaya mevduat rehni olarak yatırılırsa bir ihtimal ÖTV siz bedel üzerinden banka insiyatifinde oda sistemi açarlarsa yanlış anlaşılmasın olma ihtimali var. yine proforma faturası lazım banka kendini riske karşılık güvenceye alıp ÖTV siz tutar üzerinden değerlendirebilir.

rizaocak

Yani süreçleri yaşamasam hatta çalışmasam inanacağım. ÖTV'siz tutar üzerinden kredi hesaplanarak kredi onaylandı. Ancak faiz artışı sebebiyle iptal edip çekmedim Garanti Bankası.

Bu arada ben eski Garanti Bankası Hayat branşı sigortacısıyım.

Aracın değeri 240.000 TL. ÖTV'siz tutarı 150.000 TL olsun. 150.00 TL için yasa dahilinde kısıtlamalar ile kredi girilebiliyor. İlerde kredi ödememe durumunda banka aracı satıyor. ÖTV'yi ödüyor, kendisi zaten 150.000 TL nin altında kredi verdiği için kaybı olmuyor.

Lütfen bilgi verirken kesin konuşmayalım, engelli arkadaşları yanıltmayalım...

kredi notunuz ve gelirinize bağlı olarak kredi çekebilir veya çekemezsiniz .. bireyin engelli olması kredi kullanmasına engel değildir.

StratoS

Yanlış bilgi verdiğimi düşünmüyorum bende bankacıyım dün bir müşterim bana aynı olay için başvuru yaptı alacağı araç "seat leon" ve buraya paylaştığım durumu ona bilgi olarak aktardım.
krediyi hangi tarihte aldığınızı bilmiyorum eskiden yasa neydi nasıl işliyordu onuda bilmiyorum ama şu anki süreç bu şekilde. yine belirtiyorum banka insiyatifinde her şeyin önüne geçilebilir.

rizaocak

Yasa ile ilgili birşey yok. İlk yazımda banka uygulamaları değişir diye yazdım. Ben bankadan bankaya değişebilir derken, siz önceki yazınızda "değerlendirilemez, gerçekleşmiyor" demeniz enterasan geliyor.

Ama şimdi bankadan bankaya değişebilir demişsiniz...

StratoS

Bankadan bankaya değişir demedim bunu demek bir banka veriyor diğer banka vermiyor anlamına gelir. Yanlış anlaşılmak istemem.
Ben ilk belirttiğim yazımda kurallar çerçevesinde olan işlemden bahsettim. Daha sonrasında ise bankanın kendini güvence altına aldıktan sonra insiyatif kullanarak yapabileceği işlemden bahsettim. Tabiki bu insiyatif sürekli kullanılan bir işlem değil. zaten aslına bakılırsa mantıklıda değil araca ödenmeyen ÖTV yi bankaya blokeli bırakıyorsun geri almak şartıyla tabiki. sadece maksak araca kredi çıkması konusunda izlenecek bir yol olarak her dakka yapılmayan bir işlem.

rizaocak

Ben insiyatiften bahsetmiyorum. Bir banka kredi çıkarıyorken, diğeri çıkarmayabilir diyorum. Ama siz sanki tüm bankaları biliyormuş gibi çıkmaz dediniz...

Neyse, ben kendimi açıkça anlattığımı düşünüyorum. Başlığı açan ve okuyan arkadaşlar kendileri değerlendirir.

agbatuu

Katılım bankalarındaki süreç ayrı olabilir. Hiç görüşmedim. Devlet Bankaları ile de görüşmemiştim. Ben kredi görüştüğüm bankanın ismini yazdım. Tek tek gidip sorabilirsiniz.

Üst Alt