Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyetimi alamazsam ehliyetim iptal mi edilecek?

Tercanli41

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Sağ uyluğumu kaplayan kısımda yanıktan dolayı kanser oluştu. Ocak 2020 de lokal ameliyat patoloji sonucu kanser olduğu anlaşıldı. Martta kanser nüks etti kasıklara. Mayıs 2020 de tekrar ameliyat oldum. Lenflerim ve yoğun doku kaybim oldu. Ameliyattan sonra kasıklarım taş gibi oldu. Yürüyüş yaparken çekme ve ağrı gibi sıkıntılarım oluyor ve ek olarak lenfodem var. 3 ay önce ehliyetimi yenilememi istedi trafik polisi eski olduğu için bende aile hekiminden sağlık raporu alarak ehliyetimi yeniledim. Burada hata ettim. BURDAN SONRASINI İYİ OKUYUN. Ehliyetimi yeniledikten sonra. Bacağımda ki rahatsizlar azınca bende b engelli ehliyeti almak istedim. Ameliyat olduğum hastaneden engelli raporu almak için gittim ÖTV için bana ilk önce ehliyetimi b sınıfı engelliye almamı belirttiler. Önceden sağlık raporu aldığım için aile hekimi sevk edemedi 2 yıl geçerliymiş çünkü. İl sağlık müdürlüğünde seher diye bir doktor ilk önce durum bildirir raporu istedi ve ehliyetimi iptal edeceğini söyledi. Anlamadığım husus ehliyetim iptal oldu diyelim b sınıfı engelliye geçmezse ehliyetsiz mi kalacağım psikolojik bir rahatsızlığım yok. B engelli çıkmaz ise normal ehliyetimi alabilirmiyim ya da bu konuda sorun yasarmiyim kafam çok karıştı. Yardım edin lütfen

Arkadaşlar b ehliyetimi engelli b ehliyetine çevirmek istedim. Daha önceden ehliyeti yenilemek için aile hekimliği tarafından sağlık raporu verildi o rapor 2 sene geçerli olduğu için tekrar sevk edemedi ve il sağlığa gitmemi istendi bende gittim ve il sağlıkta ki doktor hastaneden durum bildirir raporu istedi ve cuma günü kurula girdim doktorları dolaştım dünde sağlık raporum e nabıza gelmiş. Kurul kararında şöyle yazıyor.

KARAR : Hastanın yapılan muayenelerinde yukarıda patoloji saptanmış olup, sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir. Son durum bildirir raporudur yazıyor..

Rapor geçerlilik süresi 2.yıl

Ben şimdi ehliyeti almak için ne yapmam lazım tekrar il sağlığamı gitmem gerek ve bununla araba alabiliyormuyum.. Hiç bir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim..

Tercanli41

Evet il sağlık müdürlüğünde de tekrar heyete gireceksiniz size kısıtlama kodları verilecek o kodları aldıktan sonra ehliyetinizi değiştirin ve araç için bayilere gidebilirsiniz

Mümin hocam çok teşekkür ederim. ALLAH razı olsun..

Unutmadan bu rapor engelli raporu değil. Durum bildirir raporu bundada geçerli dimi hocam. Ehliyet için kodlar yazılacak ondan sonra elimde ki durum bildirir raporu ile ilk önce vergi dairesi sonra bayi sanırım ?

Tercanli41
ehliyet için il sağlığa gideceksiniz. onlar size kurul gününe randevu verecekler o günü dr.ve makine mühendisleri size uygun kodlamarla yeni tip engelli b sınıfı kısıtlama kodlarının olduğu ehliyet için bir belge verecekler.o belge ile nufus müdürlüğüne gidip ehliyetinizi değiştireceksiniz.bu ehliyetiniz size ötv siz araç aldırmaya yetmiyor.
+
erişkinler için aldığın engelli raporun da (Sadece hareket ettirici aksam da özel tertibatlı araç kullanması gerekir .) yazması lazım ve ehliyetinizdeki kısıtlama kodları ile bu rapordaki rahatsızlığınız uyumlu olması lazım .maliye ancak bu şekilde ötv siz araç alımına izin veriyor

aspan

Bu raporda ( sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir. Son durum bildirir raporudur ) yazıyor.. Yeterli olmuyor mu aspan ama oran yok tabiki parantez içine aldığım yazı yazıyor.

Engelli sağlık kurulu raporu almak istiyorum dedim ne için diye sordular kimlik ve ötv dedim. ehliyete başvurucaksınız dediler.. Şimdi diyelim ki b engelliye çevirdik sonra engelli sağlık raporu için kurula girdim kurulda onay çıkmadı. Engelliye çevirdiğim kimliğim ne işe yaracakki. Mantıklı gelmedi..

Ehliyet raporunda oran yazmiyo ehliyet için sorun yok yani engelli ehliyeti verecekler size büyük ihtimalle..

Erişkinler için engelli raporun da o yazı olmazsa ÖTV den yararlanamassin .normal bı aracı tertibatsiz sürebilir mantığıyla bakmış olur dr.lar ( bence yazarlar ) yazmadiklari durum örnek ortapedik rahatsızlığı olmayip normal bı aracı ek bı aparat olmadan surebilenler...v.s
ÖTV siz araç alımı icin
Engelli raporu(sadece hareket ettirici donanıma yönelik özel tertibatlı araç kullanması gerekir )+engelli ehliyeti bu ikisi de mutlaka olması lazım (kısıtlama kodu ve sizin için araç kullanımına yönelik hareket ettirici donanımlar. )

Engelli kimliği araç dışında erken emeklilik ,ücretsiz ulaşım ,indirimli faturalar vs.....

aspan

Bu sadece ehliyet için geçerli olucak anladım.. Aslında planlı bir davranış gelmedi çünkü ötv müsadesi çıkması durumunda engelli ehliyeti alınması gerekirdi. Araba alamayan insan engelli ehliyeti kullanması onun zararına. Benim ehliyetim bir çok arabayı kullanmada geçerli engelli ehliyetinden sonra bu konuda bir mahrumiyet olabilir. Hayırlısı olsun diyelim.. Cevabın için çok teşekkür ederim.

H sinifi ehliyeti değiştirirken otv indirimini de aynı anda çıkartabilirmiyiz .

35efe35
Efe gardaşim bir sorum olacak. Ortapedik sorunum var sağ bacağımda kanserin alınmasından kaynaklı hem organ hem doku kaybim var. Sağ bacak araba kullanırken zorlanıyorum.

ÖTV için başvurdum bana ilk önce ehliyet alicaksiniz dediler. Aile hekimliğine gittim sevk edemedi önceden alınmış bir rapor olduğu için sonra il sağlığa gittim il sağlık durum bildirir raporu istedi onuda hastaneden aldım ve durum bildirir raporu da hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazıyor ama oran göremedim.

Şimdi ben ehliyeti aldıktan sonra bu durum bildirir raporu ile araba alabiliyormuyum. Durum bildirir raporunu il sağlık istedi. Hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazıyor. Bununla alabilirmiyim araba acaba bilgin varmı. ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tercanli41

Merhaba;

Yazdığından anlaşıldığı üzere, sen ehliyet değişimi için işlemler yapmışsın ve ehliyete daire işlemleri tamamlamışsın.
Ötv raporu içinse yetkili bir hastaneye başvuru yapıp ortopedik sorununun da yer aldığı engelli sağlık raporu çıkartacaksın. İşte bu engelli sağlık raporunda özellikle yeni talimat gereği;"Hareket ettirici aksamda Özel tertibatlı araç kullanması gereklidir " yazması gerekiyor.

Bilgine

35efe35

Aynen ehliyet için işlem yapıyorum son durumum ile ilgili durum bildirir raporu istendi ve açıklamaya da hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazıyor. Aldığım rapor da bu yazıyor tekrar engelli sağlık kurulu raporumu alacağım

Verdiğin cevaplar için teşekkür ederim

Bugün 3 doktora göründüm ehliyet için göz ve psikiyatri 2.grup sürücü olur dedi. Ortapedi doktoru hareket etirici akşam kullanması uygundur gibi birşey yazmış ve komisyona sevk etti. İl sağlık müdürlüğü mesaj atacakmiş onu bekliyorum. Asıl sorum.

İl sağlık müdürlüğü sürücü olur veya olmaz mı diyecek yoksa ben sadece kod almak için mi oraya gideceğim acaba yani ortapedinin görüşünümü baz alacak yoksa ortapedi doktorunun kararını iptal edip sürücü olamaz diyebilir mi. Biraz tedirginim inşallah hayırlı bir sonuç çıkar. Bilgisi olan paylaşabilir mi. Ortapediden olumlu sonuç alıp il sağlık müdürlüğünden olumsuz cevap alan arkadaşlar var mı. Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

il sağlık müdürlüğü komisyonu sana sürücü olabilir der engeline uygun tertibat verebilir.sürücü olamaz derse ehliyetini iptal edebilir. yani tüm yetki komisyonda veya normal sürücü olur ,hiçbir tertibat yazmaz.bu seferde ötv den yararlanamassın.

aspan

Artık ne cevap çıkar bilmiyorum. Oranın kararını beklicem. Hakkımız da hayırlısı olur inşallah. Cevap için teşekkür ederim 🙏

Engelli raporunda yanlışlık ( ötv red karari )

Arkadaşlar Ekim ayinda malulen emekli oldum %40 onkoloji %20 plastik cerrahi.

1 ay önce ehliyete başvurdum. İl sağlık müdürlüğü ehliyet için durum bildirir raporu istedi. Durum bildirir raporunda hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazısını verdiler ameliyat olduğum hastaneden. Sonra ehliyet için 3 doktor dolaştım göz, ortopedi ve iç hastalıkları. Ortopedi komisyona sevk etti il sağlığa oradan çıkan sonuç hareket ENGELLİ B ve 3 tane kod verildi sağ bacağımda sorun olduğu için. Sola gaz sola fren ve otomatik vites.

Hastalıkların şunlar.

Sağ bacağımın uyluk kısmının tamamında yanık. 2020 Ocak ayında yanık zeminde çıkan kanser. Mayıs ayında kasiklara metastaz lenflerim alındı ve yanık zeminde yoğun doku kaybım var. Şuan ödem var uyluklarim da. Kasıklarım radyoterapiye bağlı ölü hücrelerden kaynaklı çok sertleşti hareket kabileyetim zayıfladı usg raporum var bununla alakalı.

Yanik, kanser, yoğun doku kaybı, ödem, radyoterapiye bağlı kasiklar da sertlik, lenflerim alındı. Bunlardan sadece onkoloji oranı var

Engelli raporum bugün çikti plastik cerrahi de ki beni ameliyat eden doktor hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir dedi stajyer doktora yazmasını istedi yazdı ama oran belirtmemis sadece onkoloji belirtmiş.

Plastik cerrahi açıklamasında şöyle yazıyor.

Sarkom nedeniyle opere olan hastanın alt ekstremite de hareket kısıtlılığı mevcuttur. Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekmektedir yazıyor ama oranı unutmuş sanırım. Bir de ödem ve radyoterapiye bağlı kasıklarım da hareket kabiliyetinin zayıf olduğunu belirtmemis.

Burada bir hata var gibi geldi. Kuruldan kadar red gelmiş neden diye sorduğum da durum ortopedik değil sadece kanser demiş ama bacağımda kısıtlılık var.

Bu konuda bilgisi olan varmı. Hata nerede sizce. Ortopedik bende ki sorun. Nereden başlıcam bilmiyorum ilçe sağlığa mı gitsem acaba. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Teşekkür ederim

Üst Alt