Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli emekli olarak çalışanlar vergi indiriminden faydalanamıyor mu?
Engelli Emekli Olarak Çalışanlar, Vergi İndiriminden Faydalanamıyor mu?
Arkadaşlar, 2013 yılından beri engelli emekliyim ve bu halde resmi
olarak çalışıyorum. 2018 Mayıs ayında Vergi indiriminden faydalanmak için başvurdum, Engelli Vergi dairesi sitesinde "İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )" yazısı hesabıma gönderildi. Fakat çalıştığım iş yerinin muhasebecisi bana engelli
emekli olarak çalışanların , Engelli Teşviki indiriminden faydalanamayacağı hakkında yazı göstererek ödeme alamayacağımı söyledi.
Bu bilgi doğru mudur? Engelli emekli olarak çalışanlar vergi indiriminden faydalanamıyor mu?
İki durum var is veren ve işçi işveren emekli olmayan engelli çalıştırdığı zaman işveren payı teşvikten yararlanıyor engelli her şekilde faydalanıyor indirimden iş veren çalışanın hakkını kendisi verdiğini zannediyor o yüzden karistitiyor vergi indiriminin iş verenler alakası yok o kendiyle ilgili vergi indirimi sen indirimden faydalanıyor eğer emekli olmasaydın iş verende senin sayende teşvikten yararlanacaktır durum bu
Yâni ?
Bana faydası var mı yok mu, engelli emekli olarak çalıştığım iş yerinde vergi indiriminden faydalanabileceğime dair resmi bir yazı veya bilgi var mı?
Sana faydası var gib ten engelli vergi uygulamasını inceleyip görebilirsin sgdp ile çalışanlar vergi indirimi alamaz diye birşey yok o sana gösterdikleri yazı kendi teşvikleri ile ilgili seni bağlayan birşey yok sana faydası var sen emeklisinin ve çalışıyorsun ozaman emlak vergisi vereceksin denmediğimde göre sen emeklisinin normal emeklinin ödediği vergiyi ödeyeceksiniz demiyor devlet senden aldığı vergi belli buna rağmen eline geçende eksik varsa işverenin senin hakkını gasp ediyor öyle bir yazı olmaz ispat etmesi gereken iddia eden işveren o nun göstermesi lazım sende gibten indirdigin engelli vergi uygulamasını gösterirsin orda faydalanamaz yazmiyor
Evet kardeşim ; geçen gün Engelli Vergi dairesine gittim ve bu meseleyi sordum, Engelli Emekli olduğu halde çalışanların vergi indiriminden faydalanabileceğini söyledi ve üstteki yazıyı yollayan muhasebeciye telefon açtı ve vergi indiriminden faydalanma konusunda muhasebeci de kabul etti.
Müdürün bana dediğine göre iş yerimin vergi dairesine gidib her ay vergi indirimi ödemesini alabilir mişim. Yani bana maaşla birliklte AGİ gibi hesaba ödenmeyecek, her ay benim, vergi indirimini almak için iş yerinin vergi dairesine gitmem gerekiyormuş.
Senin adına sevindim aklın yolu bir bende muhasebeciyim ama kafalarına göre yasaları yorumlayan hak gaspı yapan muhasebecilehe gıcığım sen sormasaydin kabul edip devam etsen o arkadaş bu vebale girecekti bilmiyorsan aç sor vergi dairesine bu nasıl muhasebe kendi yorumluyor içtihat getiriyor yorulmamak iÇin yazık gunah vergi dairesinden almayı agi içi de yapsalar milletin agisini de gasp ediyor işverenler asgari ücretin içinde yalanıyla birde herkez bekar görünüyor devlet bu agiye de el atmali