Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekli olduğunda, ölümü halinde aylığı eşine kalır mı?

leventdkm

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
arkadaslar suan bekarım ve engellı emeklı olmaya az bır gunum var bana gore az tabı 500 gun :) oldukı emeklı oldum ve evlendım, ılerde allah,ın rahmetıne kavuşdum, bu benım emeklı maasımdan evlenecegm kışi yararlanabılıyormu,,, yoksa engellı emeklısıyız dıye yararlanamıyormu, eger yararlanamıyorsa hergun söver bize:) ıkıncı sorumda 3920 gun doldugunda halen calıssam bunu 5000 gun yapsam ve artı askerlıgı saydırsam, emeklı maasımda 200 tl yada 300 tl falan fazla olurmu,,şimdiden cvp yazanlara cok tesekkurler

bulent abı uyumusdur sanırım,artık yarın sabah alırız cvp,ı :)

Sabırla bekliyoruz kardeşim. bende merak ettiğimden dolayı konuya abone oldum.

Normal emeklilikle farkı yok, gerekli şartlara sahip olunduğunda eş ve çocuklarına belirli oranlarda kalır.

Peki Prim sayısı arttığı için maaşta artış olur mu?

asgari ücretten yatacak sonuçta yerleşemedik bir türlü devlet kadrosuna askerde vuruldum zaten 7 senedir mahkeme ile uğraşıyorum gazilik için. Gata askerliğe elverişsizdir raporu verdi. asgari ücretten yattığını varsayarsak 4000 iş gününde emekliyim. bunu 5000 yaptığımda 4000 gün sayısında verdikleri maaşımı alırım yoksa yükselir mi?

primin fazla olması her halükarda emekli maaşına artı olarak yansır yanı ne kadar çok prim o kadar çok emekli maaşı bahsettiğin prim farkından 200tl gibi bir fazlalık yansır;

Çok teşekkür ederim Hasan bey.

Hepsi kalmazmi.zaten verecekleri uc kurus para. Onuda keserekmi verirler. Esimize yada cpcugumuza.

Himm tmm tskler.hemen cvp yaMisiniz yeni gordum.tskkler...

Kelebek arkadasim ve hasan durmus arkadasim.. tskkler.

levent bey,siz emekli olur allah korusun vefat ederseniz eşinize maaşınızın yarısından fazlası baglanır,askerlik borçlanmasının size maaş olarak çok fazla yansımaz ama emekli olma yaşınızı geriye çeker,onun dışında asgrai ücretten yatan primin emekli maaşınıza öyle çok katkısı olmaz,20 yada 30 tl olur en fazla,bu konuda bazı arkadaşlar yanılgıya düşüyo,örnek verecek olursam asgari ücretten pirimi yatan 2 emekli varsayalım,birinin pirimi 5000 olsun digerinin pirimi 7000 olsun. bu durumda aralarındaki maaş farkı en fazla 20 tl olur.ancakk piriminiz yüksek orandan yatıyrsa o zaman maaşınızda çok yüksek olur,kısaca fazla maaş almak için piriminizin yüksek orandan yatması lazım,yoksa asgari ücretten yatan pirimin maaşı düşük olur.
saygılar...

Hakan bey tskkler.emeginiz icin.ama burda bi kac arkadas oyle demisdi o yuzden teyt etmk istedim.yani askerkuk 1999 ve 2000 yilindaydi ve gunun doldugunda askerligide yatir. 150 yada 200 tl yuksek alirsin demisdi

levent bey,maaşınızda o kadar fark mümkün degil,kesinlikle öyle bir hata yapmayın,ayrıca çalıştıkça emekli maaşı düşüyor zaten,ancak siz fazla maaş almak istiyorsunuz priminizi tavandan yatırmanız lazım,yoksa asgari ücrettte alacagınız maaş aşagı yukarı bellidir,arada 20 yada 30 tl farkeder.ssk ile ilgili sorununuz olursa sizi kurumda görevli arkadaşıma yönledirebilrim,sizde ankaradaysanız tabiki,arkadaşım size her konuda yardımcı olabilir..
saaygılar..

Üst Alt