Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli emekliler engelli statüsünde tekrar çalışabilir mi?
Yakın zaman önce kamu bu konuda bir kısıtlama getirdi ve emekliler kamu kuruluşunda çalıştıkları takdirde ya emekli maaşını ya da çalışacakları kamu kurumdan alacakları maaşı tercih edecekler. Sakatları bundan muaf tutmadılar bildiğim kadarı ile.
Ancak özel sektörde durum en azından şimdilik farklı. Arkadaşların da dediği gibi emekli bir sakat özel sektörde destek primi yatırmak şartı ile ve emekli maaşı kesilmeden çalışabiliyor yani hem emekli maaşını alıyor hem de çalıştığı iş yerinden maaşını, lakin bu destek kesintisi çalışanların kesintisinden çok cüzi de olsa az olduğu için çalıştığı kurumun sağlık hizmetinden faydalanamıyor. Mesela ben özel statülü bir kamu bankasının kendi özel sandığından emekli oldum ve bu sandığın kendi prosedürü çerçevesinde antlaşmalı olduğu özel hastane, devlet ve üniversite hastanelerinden faydalandım. Akabinde emekli olduktan sonra bir özel bankaya engelli eleman statüsünden girdim ve burada çalışanlar da SSK’lı idi.Ve ben SSK imkanlarından yararlanamadım ama destek pirimi ödediğim için hem emekli maaşımı aldım hem de bu bankadan maaşımı aldım.