Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliligi dusurulmesini istiyoruz!

husepa

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Eylül 2016 Güncel:

Arkadaşlar merhabalar Milletvekillerine geriye dönük 15 yıllık prim borçlanması hakkı olduğu gibi
bu hakkın Engellilere de tanınması talebini gücüm yettiğince ilgili yerlere ilettim.

Aşağıda ki dilekçeyi yazdım sizlerin de yardımına ihtiyacım var. Her türlü fikir, görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...ligi-dusurulmesini-istiyoruz.html#post1692762

Benden 59 raporla 20 yil sigortalik 4400 prim isteniyo yazik degilmi ozel sektorde zor sartlarla calistiriliyoruz bide devletimiz emekliligimizi yukseltiyo benim gorusum 3600 yeter herkesden destek istiyorum arkadaslar hep birlikte dusurelim emekliliyimizi herkes rahat etsin SAYGILARIMLA CEVAP YAZIN ......

husepa

2 yılda kıyak emeklilik kazanan milletvekilleri aklıma geldikçe...isteğiniz hiç te abartı veya haksız bir istek değil..

Merhaba özellikle %80 - %85 üstü Ağır Engelliler de kesinlikle prim şartı aranmadan direk emekli olmaları gerekmekte
düşünün bu insanları çalışmak şöyle dursun afedersiniz çişini dahi kendisi yapamayan insanlar kendi şahsiyetlerine gelince
protokol de bile en ince detayı düşünen şahıslar bu tür şeylere geldiği zaman neden akıl tutulması yaşıyor akıl edemiyorlar
hala çözebilmiş değilim bu komediyi.

Öncelikle Engelli emekliliği kesin olarak 3600 prim günü ile sınırlandırılmalı.

1. Engelli oranı %40 ila %60 kadar olanlar için kademeli olarak birer yıl düşürülmeli
örneğin %40 raporu olan maksimum 10 yıl 3600 gün olmalı

2. Engelli oranı %50 olanlar için kademeli olarak birer yıl düşürülmeli
örnek: %50 raporu olanlar için maksimum 9 yıl 3240 gün olmalı

3. Engelli oranı %60 olanlar için kademeli olarak birer yıl düşürülemeli
örnek: %60 raporu olanlar için maksimum 8 yıl 2880 gün olmalı

4. Engelli oranı %70 olanlar için kademeli olarak birer yıl düşürülemeli
örnek: %70 raporu olanlar için maksimum 7 yıl 2520 gün olmalı

5. Engelli oranı %80 ve daha üstü Ağır Engelli olanlar için ise kesinlikle direk emeklilik olmalı
ve buna Malulen Emeklilik denmeli ki kişi zaten bu Engelli oranı ile çalışamaz.
Ha zamanla iyileşme ihtimali olur da çalışabilecek duruma duruma gelirse
emekliliği iptal edilir durumu yukarıdakilerden hangisine uyuyorsa ona şartlar
yeniden belirlenir ama nerde yöneticilerimiz de böyle düşünce anca kendi menfaatlerini
düşünürler kendi menfaatleri her zaman her şeyin en önün de gelir ve her şeyden üstündür.

merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konuyu açan arkadaşıma gerçekten teşekkür ediyorum

bu konuyu kendi çabamla ve vedat beyin(vedat ilki) yazılarıyla sağa sola yani partilere kişisel mail atarak bimere yazarak hakkımızı aramaya çalısıyordum ki birileri daha benim gibi isyan etmeye başladı gerçekten burda çok ciddi bir haksızlık var buna bir son verilmeli
bence bu konu çok ciddiye alınmalı çünkü %59 raporu olan biri 2003-2008 arası sigortalığı başlıyorsa 20 yıl fiili iş hayatı beklemek ölüm gibi ama 2008 den sonra sigortalıya bu hak 19 yıl 4400 güne tabi oluyor tabi burda bir çok aksaklık var

Bu konu ile en iyi araştırma yapan yazan vedat bey sağolsun gerek ali tezel köşesinde gerekse engellilersitesinde ara ara haber yerine getiriliyor biz engelliler olarak milletvekillerine bimere bu konuyu düzelttirmemiz

özellikle engelli milletvekillerine Bennur Karaburun Şafak Paveye kişisel mail ve sosyal medya özerinden bu aşağıdaki linki paylaşıp hakkımız olan emeklilik düzenlemesini yaptırabilmemiz

Lütfen bu konuya duyarlı olalım sonuçta hepmizin hakkı olan hepimizin yararına faydasına dokunucak bir durum

Engelli Emekliliğinde Bu İkilem Ne Zaman Sona Erecek?

Vedat İLKİ (AliTezel.com.tr) - ENGELLİ EMEKLİLİĞİNDE İKİLEM NE ZAMAN SONA ERECEK

Engelli Emekliliğinde Bu İkilem Ne Zaman Sona Erecek? - Engelliler Sitesi

2 yılda kıyak emeklilik kazanan milletvekilleri aklıma geldikçe...isteğiniz hiç te abartı veya haksız bir istek değil..

Aynen, size katılıyorum. Konu başlığını açan arkadaşta önerisinde haklı. Kamuda çalışan arkadaşlar belki rahat fakat özel sektörde çalışan arkadaşlar zor şartlarda çalışıyor ve hiç bir denetleme yok.Kesinlikle emeklillik kısatılmalı eski haline dönmeli..

Zamanında bende çok uğraşmıştım fakat bal tutan parmağını yalıyor. Engelli millet vekilleri TBMM girince yağlı ballı kovaya parmakları bulaşınca gerçekten nerden ve zorluklar la geldiğini unutuyorlar.

Birde Yıl ve pirim gününe karşıyım. Biri olsun oda pirim günü olsun yıl ne? Nedir ne işe yarar engelliye faydası nedir? Gün olarak nekadar belirliyorsan bellirle. Mesela benim 4080 günüm yeterliydi ama birde yıl soktun işin içine yıl şartımı yerine getire bilmek için çalışma hayatıma devam etmek zorundayım. 2500 gün daha koydum üstüne. Bütün şartları yerine getirdim ama bağlıcağın maaş 800 TL. Anca ev kirası.

Mecbur emekli olduktan sonra orda burda gene çalışmak zorundayız. Normal bir çalışan bile özel sektörde zorlanırken engelli çalışan için şartlar çok daha zor.

Pozitif ayrımcılıksa evet pozitif ayrımcılık yapılmalı. Mevcut yapılanın engellilere kattığı çok bir değer yok.

fala bu işin en mantıklı ve olur yanı herkese 15 yıl 3600 yevmiye...

Bimere dilekçe yazın lütfen bennur karaburunu facebooktan soru yagmuruna tutalım yapalım

Milletvekilleri 2 yılda kıyak emekli olmuyorlar sadece 2 yıl Milletvekilliği yapan 60 yaşına gelince Milletvekilliği Emekli maaşı almaya hak kazanıyor.

Engellilerin emeklilik şartlarına gelince hiç çalışmadan emekli olalım diyorsunuz biraz insaflı olun insanlar 40 yıl çalışacak siz şurada 12 yıl pirim yatırmaya çok 18 - 19 yıl sigorta başlangıcına itiraz ediyorsunuz

Çalışmayacak engelliye bakım aylığı bağlanıyor.

Biraz emekli maaşını hak etmenin gururunu yaşamak gerek

Saygılarımla.

musti

iyide bizde çalışmadan emekli olalım demiyoruzki..pozitif ayrımcılık olsun istiyoruz..bırak ta o kadarı olsun..ayrıca 2 yıl milletvekiliği yap sonra otur 60 yaşını bekle,sonra hop; milletvekillerinin emekli aylığı yüzde 9.5, maaşları yüzde 7 oranında artacak. Emekli aylığı alarak çalışmaya devam eden vekilin maaşı 23 bin 200 liraya çıkıyor. gerçekten çok adil..bırak ta biraz bu vekiller gururlu davransın..

musti

kardeşim muhabbetinin diğer kısmı beni ilgilendirmiyor ama şu cümlende konuya gerçekten fransız kalmıssın
"Engellilerin emeklilik şartlarına gelince hiç çalışmadan emekli olalım diyorsunuz biraz insaflı olun insanlar 40 yıl çalışacak siz şurada 12 yıl pirim yatırmaya çok 18 - 19 yıl sigorta başlangıcına itiraz ediyorsunuz "

tabi ki itiraz edicez burda aksaklıklar var konuyu arastır sonra gel burda yorum yap elbette çalışmadan emekli olunmaz ama 2008 sonrası sigortalılar için 1-2 yıl erken emekli oluyor ama ben olamıyorum çok saçma tabi kide hakkımı arayıp dillendircem 40 yıl çalısan sağlam adam çalışır tabi ama bizim bacağımız kolumuz bir çok uzuv ya da hastalık olan insanla var bizi normal insanlar ile nasıl aynı kefeye koyabilirsinde böyle yorum yazabilirsin bu yazdıkların çok VİCDANSIZCA

yukarda link paylaştım az oku aç olayı anla kavra olayı valla kızıyorum boyle yorum atanlara farklı kafalar var elbet herkes birşey ister ama burda bariz hatalı yanlışlar biz onların düzeltilmesini istiyoruz saygılar

Milletvekilleri 2 yılda kıyak emekli olmuyorlar sadece 2 yıl Milletvekilliği yapan 60 yaşına gelince Milletvekilliği Emekli maaşı almaya hak kazanıyor.

Engellilerin emeklilik şartlarına gelince hiç çalışmadan emekli olalım diyorsunuz biraz insaflı olun insanlar 40 yıl çalışacak siz şurada 12 yıl pirim yatırmaya çok 18 - 19 yıl sigorta başlangıcına itiraz ediyorsunuz

Çalışmayacak engelliye bakım aylığı bağlanıyor.

Biraz emekli maaşını hak etmenin gururunu yaşamak gerek

Saygılarımla.

Alıntı yapmadan yazdığın için genel bir cevap oluyor ve benim yazımıda kapsıyor. Benden 4080 gün istiyor. Yıl olarak stajımı ve 18 yaş öncemi saymıyor. Sonra üstüne 18 yıl istiyor. 4080 gün düzenli bir işte 12 yılda tamamlanıyor. Bu zaman beni emekli etse 1350 TL maaş alıcam. ama hayır sen 18 yıl bekliceksin ama stajını ve 18 yaş önceni saymam diyor. Üstüne 6 yıl 2160 gün daha pirim ödüyorum. Normal şartlarda maaşım daha yüksek olması gerekirken benim maaşım 850 TL düşüyor.

Şimdi Bu Vicdan oluyorda, şahsen benim isteğim olan yıl kalksın belli bir prim günü tanımlansın o dolunca emekli olunsun isteğim vidansızlık oluyor.

Bravo vallaha Bravo....

sonra neden bir arpa yol ilerliyemiyoruz, neden engelliler eziliyor oluyor.

Neden belli. Kendi içimizde bile birlik olamıyoruz.

Ya da siz engelli falan değilsiniz tuzunuzda kuru. Çünki 4080 günlen alıcağım 1350 TL maaş ilen 6400 günlen alıcağım 850 TL maaş için yapılanın haksızlık olduğunu söylediğim zaman beni vicdansızlıkla suçlucaksınız.

2 yıl milletvekili ol ömür boyu emekli ohh birde maaş süper ohhhh :D

Milletvekillerinin emeklilik için 2 yıl beklemesine gerek kalmadı [FONT=Trebuchet MS]07.05.2012

[/FONT]

Vekillerin eskiden emekli aylığı 5434 sayılı Kanun’a göre hesaplanıyordu ve en az 2 yıl vekillik yapmış olmaları gerekiyordu. Artık 5510 sayılı Kanun’a göre emekli aylıkları hesaplanıyor ve 2 yıl beklemelerine gerek yok. Vekil oldukları anda milletvekili emekli aylığı alabiliyorlar…

Sayın Tezel, milletvekillerimiz, 2 yıl çalışma sürelerini doldurduktan sonra geriye dönük borçlanıp, emekli olabilirler mi? Bununla ilgili bir yasa var mıdır? Milletvekillerinin emeklilikleri hakkında bilgi verebilirseniz memnun olurum. Bu yazıyı babamın (Bahattin Uludoğan) ricası üzerine yazıyorum, ilginize şimdiden teşekkür ederiz. Işılay Yalaz

Milletvekillerinin emekliliği konusunda bazı yerlerde yanılgı ve eksik bilgilendirmeler var. Milletvekillerinin emeklilik zamanının tespiti 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu (Öncesinde hiç memuriyeti olmadan 01.10.2008 gününden sonra ilk defa vekil seçilenler için 5510 sayılı Kanun) ile hesaplanmaktadır. Bu sebeple memurlar, SSK’lılar veya Bağ-Kur’lular kaç yıl prim ödemek zorunda ise kaç yaşında emekli olacak ise vekiller de aynı şart ve yaşlarda emekli olurlar. Mesela, 1966 doğumlu olup da 1985 yılında memur olmuş ve en son seçimde vekil seçilmiş birisi 49 yaşını (2015 yılı) tamamlamadan emekli olamaz.

***MİLLETVEKİLLERİNE 15 YILLIK BORÇLANMA HAKKI
Kimseye yok ama sadece milletvekili olanlara 15 yıl borçlanma hakkı vardır. Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumu herkesin anlayamayacağı bir dil ile yazmış ve Tebliğe geçirmiştir. Bakın Tebliğin ilgili bölümünü aynen veriyorum. Metinden bu borçlanmayı milletvekillerinin yapacağını, milletin asillerinin yapamayacağını anlayabilecek misiniz?“..5434 sayılı Kanunun yürürlükte bulunan ek 31 inci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince aylıklarını 22 Ocak 1962 tarihli ve 1 sayılı Kanun ile ek ve tadillerine göre alan ve almış olan 5510 sayılı Kanun gereğince 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) kapsamındaki sigortalıların 506, 1479, 2925 ve 2926 sayılı kanunlar ile 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesinde sözü edilen sandıkların kanunlarının kapsamındaki serbest meslekte geçmiş ve değerlendirilmemiş hizmet sürelerinin 15 yılı, bu hizmetlerin adı geçen kanun hükümleri uyarınca belgelenmeleri halinde, öğrenim durumları itibariyle memuriyete giriş derecesi esas alınarak yapılacak borçlanmalara önceki mevzuat gereğince devam edilecektir.” Milletvekili olunca hemen geriye doğru 15 yıl borçlanma hakkınız oluyor ve ben geçmişte 15 yıl serbest çalıştım primini ödeyeceğim diyorsunuz hemen kabul ediyorlar. Yaşınız uygunsa 15 yıllık borçlanma ile aynı gün milletvekili emeklisi olabiliyorsunuz.

***SİYASİLERİN EMEKLİ AYLIKLARI GÜZELLEŞTİRİLDİ
Geçen aylarda basından takip etmişsinizdir milletvekillerinin emekli aylığı hesaplama sistemi değiştirildi. Eskiden 5434 sayılı Kanun’a göre en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık müsteşarının maaşına (ve kurallarına) endeksli olan vekil emekli aylıkları artık. Cumhurbaşkanının emekli aylığına endekslendi ve kural olarak da 2 yıl bekleme veya 2 yıl vekillik yapma kuralı da kaldırıldı.
Bu arada vekiller, bakanlar, başbakanlar kendi belirledikleri Cumhurbaşkanı aylığına göre kendi emekli aylıklarını da her yıl belirleyecekler. Yani kendileri çalıp kendileri oynayacaklar…

***CUMHURBAŞKANI AYLIĞI VE EMEKLİ AYLIĞI
Cumhurbaşkanının alacağı aylık her yıl Bütçe Kanunu ile TBMM tarafından belirleniyor ve 2012 Bütçe Kanunu gereğince bu yıl Cumhurbaşkanı maaşı, 33500- liradır. Yeni (5510 sayılı) yasa gereğince Cumhurbaşkanının emekli aylığı da normal maaşının yüzde 40’ı yani 13400 lira olacak.

***Meclis başkanlarının aylığı ve emekli aylığı harika oldu
TBMM eski ve yeni başkanları normal milletvekili maaşı olarak 11800 lira maaş alırlar. Yeni yasa ile emekli aylıkları ise epey arttırılmış ve Cumhurbaşkanı emekli maaşına endekslenmiştir. Unutmayalım Cumhurbaşkanı aylığını kendileri (VEKİLLER) belirliyorlar, kendi belirledikleri aylığa göre de alacakları emekli aylığını belli ediyorlar. Yeni yasa ile TBMM eski ve yeni başkanlarının emekli aylığı cumhurbaşkanı emekli aylığının (13400) yüzde 80’i (11500 lira) olacak. Halen vekilliği devam eden eski-yeni meclis başkanları 11800 lira vekil aylığı, 11500 lira emekli aylığı ile birlikte toplam 23300 lira alacaklar.

***Başbakanların da durumu güzelleşti
Eski yeni fark etmez tüm başbakanların emekli aylığı da Cumhurbaşkanı emekli aylığına endekslendi. Artık başbakanlar da Cumhurbaşkanı emekli aylığının yüzde 80’ini (11500 lira) alacaklar. Halen vekilliği de devam eden başbakanlar da ayda 23300 lira maaş alacaklar.

***Vekillerin durumu da harika oldu
Önce eski vekil yeni vekil ayrımı kaldırıldı ve eski yeni fark etmez tüm emekli vekillerin emekli aylığı Cumhurbaşkanının emekli aylığının yüzde 45’i kadar (6030 lira) emekli aylığı alacaklar. Vekillikleri de devam ediyorsa 11800 lira vekil aylığı 6030 lira emekli aylığı ile birlikte her ay 17830 lira alacaklar.

Ali TEZEL (AliTezel.com.tr) - HABERTÜRK--Milletvekillerinin emeklilik için 2 yıl beklemesine gerek kalmadı

Vekillerin emeklilik için 2 yıl beklemesine gerek kalmadı

Engelli emekliligi dusurulmesini istiyoruz

Bu emeklilik sartlarini kimse yerine getiremez ozel sektorde calisan bilir arkadaslar engelliyim 20 yil 4400 hic birimiz tamlayamayiz sadece isteyim prim sarti getirilsin primi bi sekilde doldururuz arkadaslar engellileri fazla yipratmasinlar devletimiz destek istiyoruz biz saglam olsak hic emeklilik olmasin hep calisalim.........SAYGILARIMLA ARKADASLAR DUYURUN SESIMIZI

gençler milletvekili maaşlarını sıkıştırarak kendi sorunumuzu perdelemiş oluyoruz bunlar boş iş biz onların ne aylığını değiştirebilirz ne de kendilerini yapılan zam oranlarını değiştirebiliriz istediğiniz kadar eleştirin vurun kırın değişmeyecek!!!
Biz kendi işimize bakalım birbirimizi yemek yerine birlik olup bu aksaklığı düzeltirelim yapabiliriz
Bimere bu konu ile ilgili dilekçe yazan oldumu ya da bir girişimi olan var mı ?
artık bir yerden başlayalım

marto1

[FONT=sans-serif]Merhaba

onların bu bal kaymak hayatlarının çok küçük de olsa bir bölümünü dile getiren
sayın Ali TEZEL beyin yazısını burada paylaşarak bilinçlenmeyi daha bilinçli Engelliler
topluluğu olmayı hedefledim sadece yazıyı dikkatlice okuyanlar için.
Sorunu perdelemeye çalışmak gibi bir amacım yok yani aksine gerçekleri tüm
çıplaklığıyla gözler önüne sermek ve onlardan hak isterken bu tür şeyleri bilerek
olaylara ve onlara daha bilinçli yaklaşıp istekler konusun da daha gerçekçi
daha somut ve daha bilinçli olmaktır burada amaç.

Kesinlikle katılmıyorum bunlar boş iş değil bunlar gerçekler.
Değiştirebiliriz aslında ama değiştiremeyiz.
Birlik olma konusu bizlerin en büyük zaafı maalesef bu konu da
yaşadığımız trajedi akıl tutulması.

Ben sigortalılıkla ilgili Bimer'e yazdım bi kaç yıldır da cevap bekliyorum.

Kesinlikle bu konu çok önemli geç bile kalındı birlik olup tavizsiz ciddi
sert bir tutuma ve mücadeleye ihtiyaç var.

Ne kadar komik değil mi? mücadele çok affedersiniz çişini dahi kendisi
yapamayan insanlardan mücadele bekleyen bir yönetim sistemiz,
politikacılarımız bürokratlarımız var ne zaman değişecek bu kokuşmuş,
bayatlamış, rutubetlenmiş, cahil, ağzından burnundan cehalet fışkıran
lanet olası ZİHNİYET illa kendilerinin de başına gelince mi anlayacaklar
bizlerin yaşadığı bu zülmü zalimler...

[/FONT]

Ağır engelli statüsündeki çalışanlar %80 ve üzeri 10 yıl çalışmayla emekli olmalılar. hem yerlerine yeni engelliler çalışabilir, hemde emekli olup hayatına rahat devam eder. Bunu dile getiren hiç bir vekil yok. ben milletsem onlar benim vekilimse bunu dile getirmeleri gerek.

Arkadaşlar görüşlerinize katılıyorum. Bimere de yazdım umarım sizde yazarsınız.
Kim ne derse desin biz bu hayata 1-0 geriden başlayan insanlarız. Emeklilik için senelerce beklemek çok zor.
Kendi adıma konuşmam gerekirse ben %93 engelliyim. Devlet benden 15 yıl 3600 gün süre prim ödememi istiyor. Ben diyalizle uğraşıyorum ne kadar yaşayabileceğim belli bile değil. Benim emekliliğim anca mezarda olur.

engelli_biri

hocam yazıyı yazan vedat ilki dir kendisini çok teşekkür ettim bu konuyu gerek ali tezel gerekse farklı sitelerde yayınlatıyor ve bende duyarlılığı için çok teşekkür ettim kendiside aynen bana şöyle dedi ve çok kızdı malesef;

[FONT=arial]Çok yazdım.[/FONT][FONT=arial]Sizin engelli derneğiniz ve konfedarasyonlarınız pasif...........[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Hatta bizle irtibata bile geçmeden Edirne sempozyum yeni geçen pazar yaptılar.[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Bizi çağırmadılar.[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Kısaca beni SGMD etkinliklerini yayın.[/FONT]
[FONT=arial]Siz dernekleriniz uyuyor.[/FONT]
[FONT=arial]Gerçek bu işi bilenlerden yardım almıyor.....[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
kendisi bu konuda yanımızda ama bizim derneklerimiz iş bilmiyor sosyal güvenlik müşavirliğinin etkinliklerine bile davet edilmemiş vedat bey hep engellilerin yanında ve haklarını savunan biri yazılarından bunu okuyup anlayabilirsiniz bende elimden geldiği kadar yazılarını alıntı yaparak yayıyorum

evet çok geç kaldık bu konu ile ilgili engelliler.biz olarakta hiçbir şey yapmıyoruz bu konuyla ilgili eskiden bülent bey engelliler.biz adına ilgi kişilere mail atardı şuan atıyormu bilmiyorum

emeklilik haklarımızda çok kayda değer ciddi tutarsızlıklar var ve bunlar bizim hayatımızı önemli derece etkileyen durumlar olduğunu düşünüyorum bu konuda hiçbir şey yapmazsak böyle yaşamaya devam ederiz

şuan en önemli şey zaman ve bu sgk yönetmeliği adı herneyse bizim zamanımızı çalıyor
engellilerbiz sitesinde emekli olmuş çok insan var onlardan destek rica ediyorum sizinde hakkınız yenildi şimdi bundan sonraki mücadele diğer kardeşlerinizin hakkı yenilmemesi
bennur karaburun ve süleyman soylu mail ve sosyal medyadan sürekli sıkıştırmaya çalısıyorum elbet mesaj gidecek:)

saygılarımla

Benim anlamadığım şu an emekli adam 1300 TL alıyor,aynı primle yeni emekli olan adam 650 tl maaş bağlanıyor neymiş 2008 yılı sonrasıymış ne saçma birşey.Ayrıca süreki vergi indirimi ile emekli olanlardan yeniden rapor isteniyor,psikotik hastalara zaten hasta gözüyle bakmıyorlar o işi unutun.Eee geriye ne kaldı?Mazlumun ahı kaldı...
Almanya da yaşayan akrabamın çalışamayacak düzeyde psikotik raporu var Almanya dan aldığı,adama kalacak evin kirasını,evin su ve elektiriğini,yardımları ve maaşı veriliyor 650 euro.Hatta bazen buraya geldiğinde memleketine o parayı burdan da cekiyor gözümle gördüm.Şimdi insanın aklına şu soru geliyor..
Benimde kronik psikoz rahatsızlığım var ve 90 raporum var.Ben ne mi hakediyorum yazayım.
-Aile içi gelirim 392 üstünde oldugu için 2022 maaşını haketmiyorum!(Sanki babamın maaşı komple eline geçiyormuş da yada bana para veriyormuş gibi)
-eve çıksam gelirin tutması için devlet kiramı elektrik suyumu vermez alcam 2022 de yetmez.Üstüne de kaçak elektirik kullananların parasınıda ben öderim!
-Yine bu sefer bakıcı parasında gelirin tutması için kiraya çıksam bana bakacak olan annem gelmez gelsede sonuçta evli kadın annem babamımı ayırayım yani yaşamını mı etkileyim,gelsede kira,su,elektrik,kömür gitti 900 TL!
-Malulen emekliliğe başvurdum Sgnın sevk ettiği %85 felen aldım yeni,SGK beğenmedi raporu çünkü emekliliği hakeden rapor,beni bu işin yakasını bırakmam için İzmir dışı bir hastaneye ara karar ile sevk etti bu işte yattı çünkü oraya gidecek param yok.
-1. dereceden sürekli vergi indiririm var ama 3600 günüm yok.Hadi askerliği zırt zurtu ödeyim dışardan prim yatırıp 15-20 bin tl harcayıp 3600 tamamlasam 3 yıl sonra(Piyangodan para çıkarsa) emekli etseler,görüyoz sürekli raporla bile edilenleri tekrar kontrol o şu bu hadi 30 bin Tl n de gitti.
Ailemi terketsem gitsem uzaklara diyarlara gidemiyom çünkü ailemin baktığı bnmse bu durumlardan sadece başında koruyuculukla yetindiğim bir evladım var gidemiyom.
Biri bana söyleye bilir mi kendimi köşeye sıkışmış tıslayan kedi olarak görüyorum ne yapmam gerekiyor %90 raporu olan psikoz ilaç tedavisi devam eden biri olarak bu ülkede,kendimimi öldüreyim ölüm maaşım geridekilere kalsında bişiyi başarayım diye???

YILMAZ35

Gerçektende öyle şu hesaplama işleri çok saçma 2008 den sonra vs.felan bizim suçumuzda ne kardesim düpedüz çifte standart .. birde aksine millet vekillerini en iyi şartları tanıdılar 2 yıl nedir ? 2 yılda emekli olmak nedir ? milletimiz hiç sesini çıkarmıyolar bu konularda çıkmadıkcada daha çok öperler bizi..

Bimere nasıl bir yazalımki etkileyebilelim örnek bi yazı verebilirmisin bencede engelli emekliligi çok fazla yıl ve prim olarak

Bimere yazsak ne olacak ki?Bimer gönderdiğiniz maili valiliğe,valilik çalışma bakanlığına,çalışma bakanlığı Sgk ya oda size kanunda yazan neyse kopyalar yapıştırır.

Ben bunu anlamis degilim 2008 oncesi 20yil isteniyo 2008 sonrasi 15 yil isteniya sgkda engelliler icin adalet bumudur herkese10yil 3600 yeter sgk yeter bunu dile getirsinler milletvekine ulastirin arkadaslar saygilar

bu konu böyle kalır yeni yasada normal emeklilikte yaşı bekleyenleri erken emekli etceklermiş acaba engellide yaş olmadıgı için engelli emekliligi sürelerine vururmu bu kanun

Yılmazın dediği gibi bimere 50 kere yazdım ama sonuç =0

en iyisi engelli milletvekiline mail atmak bennur karaburun facebook çok yoğun kullanan biri ordan takip ederek özel mesaj ya da yorum olarak paylaşımlar yapmamız şart başka türlü bimer gerçekten tırt

bu linki bile kopyalayıp yapıştırıp göndersen yardımcı olursunuz

yada facebooktan grup kurabiliriz ordan bize destek olan arkadaşlarla topluca hareket edip sesimizi duyurabiliriz

Engelli Emekliliğinde Bu İkilem Ne Zaman Sona Erecek? - Engelliler Sitesi

bu konu böyle kalır yeni yasada normal emeklilikte yaşı bekleyenleri erken emekli etceklermiş acaba engellide yaş olmadıgı için engelli emekliligi sürelerine vururmu bu kanun

Burda baya detaylı bir şekilde anlatılmış konu ile ilgili ister link paylaş istersen de "[SIZE=3]EKİM 2008 ÖNCESİ ENGELLİ SİGORTALI" [/SIZE]başlığından sonrasını paylaş sana kalmış

http://www.engellilersitesi.com/haber/94767/

Son düzenleme:
Bu sabah itibari ile bimere soru yağmurundan aldığım cevap

5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olanların yaşlılık aylığına hak kazanma koşulları mülga 506 ve 2925 sayılı Kanun hükümlerine göre belirlenmekte olup, 506 sayılı Kanuna tabi malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödeyenlerin, bu sigorta kollarından aylığa hak kazanıp kazanmadıklarının tespitinde; belli bir yaşa ulaşma, belli bir süre prim ödeme, belli bir süre sigortalı olma, sigortalı işten ayrılma ve Kurumdan yazılı istekte bulunma koşullarının yerine getirilmesi aranmakta, bu koşullardan herhangi birinin eksik olması halinde, sigortalıya aylık bağlanmasına imkan bulunmamaktadır. Diğer taraftan; dilekçenizde belirtilen talebinize ilişkin olarak, yasal düzenleme gerekmekte, yasal düzenleme yapma yetkisi de T.C. Anayasası gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmakta olup, Kurumumuz kanunların uygulayıcısıdır. Bilgi edinilmesini rica ederim.

artık bimere yazmayın bir şey isteyecekseniz kanun yapıcılar yani milletvekillerinden istememiz gerekiyor

Engelli emekliligini dusurulmesini istiyoruz 3600 yeter yil istenmesin ozel sektorde calismak zor

Milyonlarca engelli nasil calisipta emekliligini dolduracak yil istenmesin prim sistemi gelsin yeter herkes rahat etsin engelli calismasa bile isteye bagli yatirir primlerini saygilar insaallah sesimizi duyururuz engelliler olarak

Üst Alt