Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliği için başvurum Malulen diye işleme alınıyor!?

İstanblue34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

%78 engelli vergi indirimi iş gücü kaybım ve %78 süresiz engelli raporum var bu iki raporu yeni aldım 1.5 ay oldu alalı. Bugün Engelli emekliliği için bağlı bulunduğum sgk merkezine gittim vergi indirimi ile emeklilik kalktı iş gücü kaybı tespiti için sgk kurumlarıma sevk edilip iş gücü kaybı oranı tespit edilip o şekilde emeklilik hakkı kazanır ya da kazanamazsın dediler. Sizlerden öğrenmek istediğim asıl sorum şu; sgk kat şefi başvuru formunda "Gelir Aylık Talep Türü" ne ısrarla malullük aylığı olarak işaretlenmesi gerektiğini söyleyerek seçeneğini işatetledi. Ben ısrarla malüllük değil yaşlılık aylığı olmalı benim engelim iş kazası veya sonradan olma değil mallülüyetim yok engelli emeklisi olarak yaşlılık aylığı seçilmeli dediysemde şef arkadaş malüliyet aylığı olarak iişaretleyerek işlemi tamamladı. Doğrusu Malülüyet aylığı mı yaşlılık aylığı mı olmalı acaba ? Sizlerden bilgi tecrübe ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler.

@İstanblue34,
Sgk ara sor. Yada git farklı birine sor. Ben tanıdık bir arkadaş vardı. Bana da maluliyet işaretlettiler. Biraz araştırdım normal engelli emeklilik girişi yapmışlar.

@Modality,
Dönüş için teşekkürler dostum. Nereden araştırdın bende bi bakayım, edevlet ise baktım henüz bi giriş yapılmamış.

@samedo99,
Engelli emekliliği kalktı engelli ve malülen emeklilik tek bir çatı altında toplandı yaşlılık aylığı için 60 65 yaş gerekli dediler.

@İstanblue34 Kalmadı kim dediyse yanlış bilgi vermiş Engelli emeklilik devam ediyor net

@İstanblue34,

Yaşlılık emekliliği olacak. Malulen emeklilik başka bir şey. Ama şu anda her şey o kadar karışık ki, sgk çalışanları da ne yapacaklarını bimiyor. 2 hafta beklemenizi öneririm.

Standardize etmek dedikleri bu. Herkesi maluliyet tespiti için hastaneye gönderiyorlar. Malullük için de yaşlılık aylığı için de başvursan aynı artık. Aylık konusunu bilmiyorum da ben 4b için başvurduğum yerde memura sürekli "maluliyet olmayacak" demiştim. O da "sizin engelli emekliliği zaten" demişti. Standard prosedür var...

e devletten emeklilik başvurusunda malül ya da yaşlılık seçeneğini kişi kendisi seçebiliyordu.
Fakat arkadaşın anlattığı şekilde kuruma başvurulursa olay tamamen orada ki arkadaşa kalmış gibi oluyor çok garip

yalnız yeni sistem de e devletten başvuru ne zaman aktif olacak onu da merak ediyorum.
zira eski sistem de ssk belgeleri ve gün, yaş kontrolünü tamamlayıp emekli olabilir yazısını kişiye verdikten sonra kişi işten çıkışını yaptırıyordu ve sonrasında e devletten isterse yaşlılık isterse malülen emeklilik seçeneğini seçerek süreci başlatıyordu.

şimdi ise işten çıkış yapılabilmesi için ssk müraacatı ve iş gücü kaybı oranı tespiti sonucu bekleniyor.
sürecin buraya kadar ilerlemesi içinde ilk başvuru da malüllük mü yaşlılık mı olacağını kurumda ki görevli işaretliyormuş.

@İstanblue34, Maluliyet ve Çalışma Gücü Kayıp Yönetmeliği aynı şeylerdir.

Malulen emeklilik sürecinde de aynı işlemler yapılır.

Çalışma gücü kayıp oranı ile emeklilikte de aynı işlemler yapılır.

Yapılan başvuru sonucunda sevk edilince durum bildirir raporu alınacak. Bu rapor SGK'ya gönderilecek SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenecek ve çalışma gücü kayıp tespiti yapılacak.

Hastalığınız ile ilgili Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp tespiti yapılırsa malulen emekli olursunuz.

Hastalığınız ile ilgili Orta veya Hafif Düzey Çalışma Gücü Kayıp tespiti yapılırsa çalışma yılı ve prim günü sayısı kriteri tutuyorsa çalışma gücü kaybı ile emekli olursunuz.

Yönetmeliği okumak isterseniz 👇

@strazyevsk,

Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Bu arada ben bugün ssk müraacatı yaptım ve başvurusu yaptım ve

Ssk müraacatı yaptım ve sonrasında aynı gün işten çıkışımı yaptım
@BnymnYldz,
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler fakat ben malülen değil engelli emekliliği olma hakkına sahibim. Malüliyet ile ilgili bir durumum yok engelim sonradan değil doğuştan .. dolayısı ile malülen emekli olursam yanılıyor muyum bilmiyorum ama hak kayıplarım olacak emeklilik sonrası çalışma hakkı ortadan kalkar ve engelli emeklisine göre daha az maaş alırım.

Ben de o işi anlamadım. Yani ben ağır engelliyim mesela ama 5500 günüm var. Sigortalılık sürem de tutuyor. Sen beni nasıl malulen emekli yapabilirsin? Çak acayip bir durum. Çoktandır cevabını beklediğim bir sorudur. Engelli emekli olmak için Hafif ya da orta engelli olmak mı lazım? Böyle komik şey mi olur diyeceğim ama adamlarının her şeyi saçma olduğu için söyleyemiyorum da...

Merhaba 2 ayak felçli polo sekeli 2 alt ektremite için kafo kullanmak zorunda emekli olur mu? Yeni sistemde birde kalp yetmezliği var yeni sistemde emekli olurmuyum 2004 giriş 7500 dolu gün. Raporum sürekli %42, kalp yetmezliği sayılmadan

Üst Alt