Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emekliliği için geç başvuru yapsam ne gibi kazancım ve kaybım olur?

invictus

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2009 Ekim ayında KBY-diyaliz hastası olarak engelli duruma geldim ve 2010 Nisan ayında ÖTV indirim belgesi aldım araba almak için Ankara Numune Hastanesinden süresiz olarak.

Fakat ne iş yerime ne de vergi dairesine engelli indirimi için herhangi bir başvuru yapmadım. 7,5 yıldırr sigorta primim tavandan yatmakta. İlk işe giriş tarihim 1999 Ekim. Toplam prim gün sayım 4995
Bu durumda:

1- yarın vergi dairesine başvursam ÖTV indirim belgem bir işe yararmı?

2 - herhangi bir kaybım veya geçen yıllar için bir geriye dönük bir kazancım olabilir mi?

3 - Şu an 5000 gün sigortam var 500 gün daha çalışırsam bana bir faydası olur mu?

invictus

1) Hayır ÖTV indirim belgeniz ilen vergi indirimi raporu alamazsınız.

2) Geçen yıllar için geriye dönük bir maddi kazanç elde edemezsiniz. Eğer vergi indirimi raporu alırsanız aşağıdaki tablodan kendi durumunuza bakmanız gerek. İlk işe giriş(18 yaş doldurmuş olmak) Sgk olunan tarih ve alınan rapor oranı karşılığında sizden istenen hizmet şartlarını öğrene bilirsiniz. Vergi indirimi ilen emekli olursanız 2000/2008 Eylül arası pirim ve gün hesabınız %60 ABO oranından hesap edilir.Buda bir + kazançtır.

2008_oncesi.PNG

3) Vergi indirimi ilen emekli olursanız SGDP li olarak aynı iş yerinde yada başka bir yerde çalışma hayatına devam ede bilirsiniz. Şu anda çıkıcak maaş ilen 500 gn yattıktan sonra çıkıcak maaş hesabı çok ciddi bir artış olmıcaktır. Tavsiyem Raporu alın emekli olun. Sağlığınız el veriyorsa çalışmaya devam edin.

Ümit Kurtuluş

çok teşekkür ederim Ümit Bey. Bu durumda 1.dereceden 3600 güne tabiyim ve şu an 1400 gün fazla çalışmışım. Yaklaşık 8 yıl tavandan yatırıldığına göre primlerim yaklaşık ne kadar maaş alırım?

Son düzenleme:
invictus tavan ile kastedilen rakam kac tl acaba. Hangi deger emeklilik maas tavani olarak hesaplaniyor. Tesekkurler.

Üst Alt