Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliği süreci, lazım olan evraklar ve prosedür nedir?

cucular

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım
yakın zamanda emekli olanlar varmı aramızda
engelli emekliliği süreci ve evraklar hakkında bilgi edinmek istiyorum bide maaş bağlanma süreci nasıl oluyor

kısa tanımla,yüzde 40 ve üzeri alınmış rapor ve o an çalışıyor olma şartı ile vergi dairesine müracat(işyerinden çalıştığınıza dair kağıt aldığınız rapor 2 resim ile)vergi dairesi ankara merkez sağlık kuruluna gönderiyor ordan da yüzde 40 ve üzeri gelirse(ki bu süre büyük şehirlerde en az 3.5 ayı buluyor) raporun aslı vergi indirim belgenizle sgk ya gidip müracat formu dolduruyorsunuz..sonrası da zaten çorap söküğü misali...kolay gelsin.

yani emeklilik için 3-4 ay bekliyormuyuz bu kadar uzunmu sürüyor. benim vergi indirimim var zaten

teşekkür ederim
peki bi soru daha sorsam net olarak anlayabilmek için
dilekçeyi verdikten sonra kaç gün içinde maaş çekerim 1ay mi

cucular..iyi de ben sizin vergi indiriminiz olduğunu bilmiyordum ki...rapor ve vergi indirim evrağı ile müracat edin yıl gün vs..tamamsa en az 1 ay sonra maaşınız bağlanır hayırlı olsun..

Selam arkadaşlar emeklilik başvurusu için hangi evraklar isteniyor

recko59

işten çıkış beyannamesi
emeklilik tahsis formu (doldurulacak)
engelli vergi indirim belgesi
engelli sağlık kurulu raporu ve fotokopisi
Kimlik fotokopisi

Üst Alt