Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliği ve 18 yaş altı ssk sürelerinin hesaplanması..?

çidom

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlarım,aklıma takılan bir kaç sorum olacak yorumlarınız benim için önem taşımaktadır.İsmin( Kenan)
-16.02.1981 doğumluyum.
-01.07.1997 tarihinde (16 yaşında)ssk'lı olarak işe başladım.
-2005 yılında vergi indirim belgesi aldım.Yaklaşık 9 yıldır vergi indirim hakkımı kullanıyorum.3 derece %50 sürekli ibaresi olan raporum var.
-5440 gün ssk primim var.

SORUM İSE:
-18 yaş altındaki ssk'lı olarak başladığım için 17 yıl 3920 günden mi?yoksa 18 yıl 4080 günden mi emekli olacağım.SSK genel müdürlüğüne başvurdum.Unkapanı ve Bağcılar SGK müdürlüğüne gittim fakat birisi 18 yıldan diğeri 17 yıldan emekli olacağımı söylüyorlar.Bende BİMER'e mail attım.Bana e-mail yoluyla dönüş yapıldı onlarda 17 yıl 3920 günden sonra yani 16.02.2016 tarihinde emekli olabilirsin diyor.Aklım karıştı 18 yıl olursa 2017'de 17 olursa 2016'da emekli olacağım
-Emekli olurken beni tekrar hastaneye sevk ederler mi?Raporumda sürekli yazıyor .Rahatsızlığım tek böbrek alındı ,tansiyon vb rahatsızlığım var
-Ne zaman emekli olurum.
Hepinize şimdiden teşekkür eder Saygılarımı sunarım.

Eyüp bey ilginden dolayı çok teşekkür ederim.Yalnız aklıma takılan benim raporumda sürekli yazıyor .Ankara %55 oranını düşürdü %50 yaptı bu halde de yine kontrol le çağıra bilir mi?öyle olursa kontrole gittiğimizde oran %50 nin altına düşür eskiden aldığımız özürlü oranları bildiğiniz gibi çok düşürüldü bunu nasıl hesaplarlar bilmiyorum .Tekrar heyete sevk ederlerse o zaman kötü olur
çok teşekkür ederim.

emekliliğe başvurduğunda tekrar heyete girmiyorsun , ancak emekli olduktan sonra sgk'nın seni kontrole çağırma yetkisi vardır.

Siz % 50 ile emekli olduktan sonra,
SGK sizi kontrole gönderdi diyelim
Mevcut hastalığınız devam ediyorsa ve bunların oranları düşmüş olsa bile
İlk rapor aldığınız tarihteki oranlar kabul edilir.
Bununla ilgili mahkeme kararını internette bulabilirsiniz.

Eyüp bey,
Konuyu gayet güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ederim.

18 yaşından önceki ilk sigortalılığın staj mı olduğu yoksa TAM primle mi olduğu önemli..?

sayin arkadaslar lutfen banada yardim edin 05.06.1983 dogum tarihim tam prim sgk baslangic 03.07..2000 tablodan hangine bakicam ilk sgk 17 yasimda yabladan 18 yil 4080 mi yoksa 19 yil 4260 mi lutfen bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslar yoneticiler simdi kafam karsik eger 18 yasini doldurdugum tarihi baz alirsak 2001 sgk baslangici oluyor benim dusuncem su 2000 18 yil 4080 ama 18 yilinin tarihine yani 2001e 18 ekle 2019 da oluyorum dogrumu

SSK Başlangıcınız 03.07.2000
Bundan dolayı 3.Derece vergi indirimiyle 18 Yıl 4.080 güne tabi olursunuz.
18 yaşından önceki sigortalıklıklarda primler sayılır fakat geçen süre hesaba katılmaz
Bundan dolayı 05.06.2001+18 Yıl diye hesaplama yapacaksınız
05.06.2019 Yılında emekli olabilirsiniz

Bülent bey ,tam gün ssk yattı.18 yaş altı stajyer değil

O halde Eyüp arkadşaımızın verdiği bilgi doğrudur.

Üst Alt