Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde %40 rapor olması yeterli mi?

1alp

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben %40 engelli raporu aldım bununla bağkur a emeklilik için başvuru yaptım eksik günlerimi askerlik boçlanması ile ödeyip günlerimi tamamladım 3/ 4 ay sonra bana raporum sadece işitme engelimin %33 de kaldığını emeklilik onaylanmadığını söylediler emeklilikte sadece 1 hastalık mı geçerli bilgisi olan varmı dır ben rapor alırken %33 kulak %10 kalp den raporum verildi kalbi hiç saymamışlar
Teşekkürler

1alp

İşgücü kaybına neden olan her rahatsızlık sakatlık oranı cetverli'nde tek tek bulunur ve sonra bu oranlar balthazard formülü ile toplanıp toplam işgücü kaybı oranı bulunur. Bu oran %40 ve üzeri olmak zorunda. Sonra emeklilik kriterleri şu detaylara bağlı olur:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

1alp geçmiş olsun.kalp hastalığınız ne zaman başlamıştı. kalp teki sorununuz ne idi.açıklama yaparsanız. iyi olur.

Merhabalar arkadaşlar emeklilik işlemi de ki hastane sevkinde sadece işitme kaybına baktılar %33 de kalmış kalp için hiç bir işlem yapılmadı 1 sene önce anjiyo olmuştum ilaç raporun var sürekli ailede kalp rahatsızlığı var %10 kalp için %33 kulak için verildi karma sekilde %40 engelli raporu var ama bağ kur bunu red etti buna itiraz edilebilir mi ?

1alp

İtiraz edebilirsiniz tabii. Sizi hastaneye sevk ederler yeniden.

Üst Alt