Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde emeklilik seçenekleri ve maaşlar?

nedimylmz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 26 yıllık sigortalılık sürem ve 5300 gün primin var
Yüzde 40 engelli raporu alırsam emeklilik maaşı ne kadar bağlanır.
Brüt ücret 4100 lira
Ayrıca malulen dışında başka emeklilik başvurusu yapılabilirmi
Erken yaşlanma gibi yaşım 44
Cevap yazarsanız sevinirim

alacağın sağlık kurulu raporunun %40 üzeri olması gerekli öncelikli olarak alınan raporu iş yerin aracılığı ile Ankara ya vergi indirimi için göndereceksin vergi indirimini hakketmen için En az %40 olarak onaylanması gerekli ondan sonra emeklilik için başvurabilirsin zaten gerekli yıl ve primlerin oluşmuş

@nedimylmz

Merhabalar, %40 rapor almanız yetmez. Aldığınız rapor Ankara maliye bakanlığından vergi indirimi için onaylanması gerekir. Onaylandıktan sonra evet emekli ola bilirsiniz. Gün ve yıl şartını yerine getirmişsiniz.

Bürütünüzün 4100 TL olmasını bilmek maaşınızı hesaplamaya yetmez. Maaş hesabında bir çok ana etken ve yan etkenler vardır. Engelli maaşı hesaplama sitelerinden kendiniz bilgilerinizi girerek hesaplama yapa bilir, bir fikir sahibi ola bilirsiniz.

Malülen emeklilik farklı bir şeydir. Onun şartları daha zordur. Vergi indirimi ilen erken emeklilik ilen yaşlılık emekliliği aynı şeydir. Vergi indirimi sadece emekliliğinizi öne çeker.

Hem malülen hem vergi inidirimi ilen erken emeklilik için aynı anda baş vuramazsınız.

Ümit Kurtuluş
RAPORU şimdi alırsa hemen gecerli oluyormu yani rapor tarihinden sonra 18 yıl sigartalılık istemiyormu ? [FONT=sans-serif]Yüzde 40 engelli raporu alırsam demiş nedim bey yani 20 yıl çalış sonra kaza gecir yada hastalan rapor al emekli olunuyormu ?[/FONT]

Teşekkürler yaşlılık seçeneğini tercih etmek için rapor alırken yada vergi dairesine başvururken hangi yolları izlemeli

Vergi indirimi ve emeklilik başvuru süresi

Arkadaşlar merhaba
ben %55 sürekli engelli raporu aldım
Tip 1 diyabet hba1c%13.19 akş 404 mg/dl tkş 652mg/dl %30
kronik böbrek yetmezliği (GRF (MDRD)58ml/dk) % 20
Hiper tansiyon (klas II) %20
sorum şu:
Vergi indirimi onaylandıktan nekadar süre sonra
yaştan Emeklilik başvurusu yapmalıyız
ve rapor oranı yukardaki detaylara göre düşürme
İhtimali varmı
Emeklilik maaşım aşağıdaki verilere göre ne kadar olur.
Ssk giriş 01.03.1991
5150 gün primin var
E devlette gözüken 225000
Son 4 yıldır ssk yatan maaş 4000 tl brüt
Ve dikkat edeceğimiz konular neler
Şimdiden teşekkür ederim

[FONT=Verdana]
EMEKLİ MAAŞINIZ
Emekli Maaşınız0,00 ₺Ek Ödeme0,00 ₺
Toplam 0,00 ₺
[/FONT]

[FONT=Verdana]ben hesaplattım böyle çıktı sebep nedir

Sosyal Güvenlik Danışmanlığı kapsamında değildir. Kullanıcı girişi esas alınmıştır. Başka kurumlarda geçen hizmetler ve özel durumlar dahil değildir. Bilgilendirme amaçlıdır. Kurum kayıtları esastır.
[/FONT]

ozzy33

1 haftaya içinde orda rakamlar belli olur. İlk Ek ödeme belli olur. biraz daha sabır.

@avgan

Merhabalar,

Benden alıntıyı düzgün yapamadığınız için mesajınızı ancak yeni göre bildim. Rapor aldıktan sonra yıl hizmeti istememekte. SGK girişiniz nezaman sa ozamandan baz almakta. 18 yıl dolmadıysa 18 yıl dolasıya kadar beklemek gerekiyor.

Bu arada 18 yılı yukardaki konu için yazdım süre 18-20-21 gibi değişir Nezaman SGK olduğunuzla alakalı 1999 SGK olanlar 18 içinde şuan

Merhaba,

e-devlette maaşım görünmüyor. Aşağıdaki verilere göre ne kadar maaş bağlanır hesaplayabilirmisiniz.

2000 yılı öncesi 299 gün ABO:60
2000-2008 yılları 2030 ABO:60
2008 sonrası 2484 ABO:30

2 çocuk ve 1 eş var bakmakla yükümlü olduğum.

teşekküler.

Bu verilere göre hesaplanamaz. Sgk sitesinde şuan emekli olsan ne kadar maaş alırsın lingi var.aşağı yukarı alacağın maaşı hesaplıyor.o yazan rakamın üstüne %4 ek ödeme koy.

Emeklilik sürecim ve aldığım sonuç: Aylıklar her geçen gün düşüyor!

Arkadaşlar merhaba
Bugün itibarı ile emekli olduğuma dair sgk evrakları posta adresime gönderdi.
Süreci kısaca aktarayım belki faydası olur.
Emeklilik süreci toplam 2 ay içinde sonuçlanıyor ve emekli maaşları
Birikmiş toplam miktarla birlikte peşin ödeniyor.
Ek ödeme maaşınızın % 4 'ne tekabül ediyor. Yani maaş artı ek ödeme.
Maaş hesabı için fazla kafa yormayın sgk maaş hesaplama sitesi ne yazık ki doğru hesaplıyor.
Ne yazık ki diyorum çünkü
26 yıllık sigortalılık süresi
5168 gün prim
Matrah 240.000
Son 4 yıl brüt yatan 4220 tl
Öncesi 3 yıl yatan asgari ücretin 1,5 katı
Diğer yatan asgari ücret
Yani geldiğimiz noktada 1058 tl +42 tl ek ödeme hepsi bu
Maaşlar her geçen gün kuş oluyor
Allah yinede tüm emektarlara nasip etsin.

Üst Alt