Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik başvurusunda bulundum. Süreç nasıl ilerleyecek?

MUSTAFAY78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
24/11/1999 tarihinde sigorta girişim 6371 gün primim var. Kalp kapağı ameliyatımdan %50 engel raporum, vergi indirim raporumla birlikte 10.11.2017 itibariyle emeklilik başvurusunda bulundum. Aşağıdaki tabloda SGK dan mı kurum dışına gönderilmiş onu anlayamadım, ayrıca nekadar zamanda cevap geliyor. Bilgi verebilir misiniz?
Saygılar.

1 10.11.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-3 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 10.11.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-3
3 14.11.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 14.11.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2
5 20.11.2017 KURUM DIŞINA TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
6 20.11.2017 KURUM DIŞINA

MUSTAFAY78

Kurum dışındaki kasıt vergi dairesine yazıyla soruyorlar vergi indirimnin olup olmadığını vergidairesinden gelen cevaba göre emeklilik işlemine devam ediyorlar.

Bilgi için teşekkürler. Yaklaşık ne kadar zaman alıyor bilginiz var mı? Haklarımı almak için İş yerinden çıkış alacağım fakat yazı gelmeden alamıyorum.

bendede aynı bilgiler yazmakta. şimdi e devlete baktığımda bütün kayıtlar girilmiş.görüyorum.
e devleti kontrol edin.SGK SİTESİNDEN ÖNCE E DEVLETTE GÖRÜNECEKTİR.BEN 9 EKİMDE BAŞVURDUM 28/11/2017 AN İTİBARİYLE E DEVLETTE GÖRÜNDÜ.

Bende 30.10.2017 de basvurdum,Daha cok sürecege benziyor.Bir hafta sgk da dolasti sonra kurum disina diye not düstüler. 15.11. Vergi indirimi onaya gönderildi yazdi,22.11 kurum disina yazdi.Rezillik sadece rezillik....Bir hafta masa masa dolasmis dansöz gibi :))

Valla benim icin hava hos,ama cogu insanin sadece gecim kaynagi o maas,yazik insanlara,kimden alacak bu devirde borc para!!!!

Sgk sitesinin evrak takibine kanma. Bendede hala kurum dışına yazıyor. Ama e devlette herşey göründü. Hergün e devleti kontrol et bence.

E devlet nasil bakiyorum. Ben bulamadim e devlet girdiyim zaman hangi bolumden bakmam lazim

Vergi indirimi sonucunu 21.11.2017. Maliye %86 onaulanmis isyerime ne zaman. Gelir vergi indirimi belgesi eviss baktigimda rapor gonderildi cvp bekleniyor diyor bugun aradim. 21 de sonuc onaylanmis %86 surekli. Nasil alabilir vergi indirimi belgesini

Selamın aleyküm kardeşim hangi numarayı arayıp öğrendin sonucu bende evise bakiyom bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor diyo bizahmet yazarsan sevinirim

e devlettte vergi indirimi sonucunu göremezsiniz. sadece emekli olduysanız emeklilik kaydını görürsünüz.istanbulda yaşıyorsanız evisste görünmesi ve e tebligat ile işyerinize gelmesi 1,5 ay sürer.aynı anda hem evisste görürsünüz hemde e tebigat ile gelir.vergi indirimini almanız yıl sonunu bulur.

0312 415 3205////0312 415 3206//// 0312 415 3218 sabah 9 ile 11 arası şansın varsa açarlar

hopeless73
işlemlerin süresi yoğunluğa bağlı değişir. istanbuldan başvuru yaptıysanız e devlette görünmesi başvuru tarihinden itibaren 45-60 gün arasını bulur.sizin emeklilik kaydınızın e devlette görünmesi aralık 15-30 arası olacaktır.

benim maaş 23 günde bağlanmıştı yoğunluğa göre değişir

Yoğunluğa gore değişiyor birde e-devletten başvuru yapanlar daha hızlı ilerliyor diyorlar

Dogru E devlette hizli ilerliyor,Ama vergi indirim belgesi olanlarinki edevlette ayni hizla yürür diye düsünmüyorum.

Senden illaki vergi indirim belgesi isteyecek,getir götür ayni süreyi bulur??!!

Bekleyelim,apacak birsey yok

Siz vergi indirim belgenizi götürseniz dahi onlar vergi dairesinden yinede resmi yazışma ile teyit alıyorlar.

Selamın aleyküm abim ben geçen aradım dediki memur sen istanbul dan başvuru yaptın ordan öğren acaba buyazdığınız numaralar bilgi verimmi bunlardamı ist yi arader

herkes bu numaralardan öğreniyor. Bende arayıp öğrenmiştim.şansına telefona bakacak memurun ruh durumu önemli tabii. Genelde bakıp söylüyorlar. TEKRAR ARA BENCE

batufa
[FONT=Georgia]15.03.2017 tarihinde e devlet üzerinden emeklilik başvurusu yaptım ,28.03.2017 tarihinde sonuçlandı emekliliğim kabul oldu.

Bir kullanıcımızın yorumu
[/FONT]

Evrak Takip sisteminde baktığımda Varide no kısmında 2 adet numara var 10.11.2017 başvurduğum tarih 20.11.2017 Evrak kurum dışına bir haftada anca gönderiliyor, Devamında Vergi dairesine 1.12.2017 giriş yapıyor. Teknolojinin olduğu bir dönemde halen evrak posta ile veya elden gönderiliyor.Ne ala memleket:) 1 hafta da Vergi dairesinde bekler sonra SGK da bekler artık dolaşır durur evrak.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, desenize bizim emeklilik uzayacak yıl sonuna...bu arada e devletten nasıl başvuruyoruz bilen var mı?

MUSTAFAY78

siz sgk nın sitesine aldırış etmeyin.
benimde halen kurum dışına diye yazıyor. halbuki e devlette tüm bilgilerim girili. kaydı yapılmış.ödeme günü bile belli.
şu saaten sonra e devlette takip edin.

Ne kadar komik değilmi

Engelli raporunu alırsınız,eksik evrak var diye geri gelir geri gider, verği dairesi derki yok ben kendi doktorlarıma göstereceğim...sonuç gelir sgk ya emekli olmak için götürürsünüz verği indirim kağıdını yok indirim varmı ben verği dairesine sorayım der...aglanacak halimize gülüyoruz..
ha şimdi benim durumum nedersiniz 2 yıl süreli rapor tarih doldu 30 gündür yeni raporu çıkarmak için ugraşıyorum...

saglık kurulu insafa gelecekte imzaya çıkaracaklar yine insafa gelecekler başhekime imzaltacaklar bize engel çıkaran kim varsa ALLAH'A havele ediyorum. inşallah bizden daha kötü duruma düşerler....

engelliye engel çıkaranlar enğelli adayları
Bugün git yarın gel bu yazılarımızı okuyan biraz vicdan sahibi sgk bu hastaneleri kim denetliyorsa müdürleri var ise hastane saglık kurullarında çalışan insanların görevlerini yapıp yapmama konusunda biraz incelerlerse engelli arkadaşlarımız daha az eziyet çeker....Bir soru soranlara, soruya cevap vermeleri bile onlara işkence haline gelmiş..yazık....

Nihayetinde Taahhütsüz gönderilmek üzere diye sisteme düşmüş.Hadi bakalım hayırlısı.Sonuçları paylaşırım, herkes faydalansın ve gününden en az 1 ay öncesinde başvurularını yapsın, çünkü daha iş yerinden çıkış alacak kıdem tazminatı şu bu vs derken süre geçmesin.

Saygılar.

1 01.12.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-3 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 01.12.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-3
3 06.12.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 06.12.2017 ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ( GİDEN EVRAK) SERVİSİ-2
5 11.12.2017 ŞAHIS TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ

Merhaba,
BERKKK25 Ek ödeme derken neyi kastettiniz. Bu arada emekli olabilir yazısını SGK dan aldım.
ozgurmeric74

SGK dan emekli olabilir yazısını aldım. Fakat işyerinden henüz çıkış alamadım.Normal şartlarda çıkışımı vermeleri gerekmiyor mu?

Yazıyı işyerinize vermeniz gerekiyor.
O yazıya istinaden sizin çıkışınız yapılacaktır.

emeklilik başvurusu yapmadan ve onaylanmadan ek ödemeniz belli olmaz. ek ödeme emekli maaşınıza ilaveten verilen %4-5 oranındaki bedeldir. yani bildiğimiz tabiriyle fiş parası.emeklilik onayından sonra ay başı gibi e devlette önce ek ödeme çıkar.ay ortalarına doğru maaşınızı görürsünüz. ek ödeme belli olunca ben maaşınızı ve birikmişinizi hesaplarım.

emekli olur yazısı aldıysanız işyerinize bir dilekçe yazıp o yazıyı verin ve çıkış isteyin. çıkış yapmak zorundalar. çıkış yapılmadan emeklilik başvurusu yapamazsınız.yıl bitmeden başvuru yapınki 1 ocak'ta maaşınız işlemeye başlasın.

ocak ayında başvuru yapmanız halinde maaşınız 1 şubatta işlemeye başlayacaktır. 1 aylık kayıp yaşarsınız.emekli maaşları başvuru tarihini takip eden ay başı itibariyle işlemeye başlar.

SGK Emekli olabilir yazısı

Merhaba,
SGK dan emekli olabilir yazımı 3 gün önce nihayet aldım. Fakat henüz işyeri çıkış işlemlerimi gerçekleştirmedi. O yüzden SGK ya gidip işlemlerimi yapamıyorum.

bu ne demek arkadaşlar

merhaba arkadaşlar ben emeklilik için başvurdum şuan bu aşamada acaba durum nedir
1 11.12.2017 KURUM DIŞINA ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ & İADE KABUL EDİLDİ
2 13.12.2017 İSTANBUL SGİM BAĞCILAR SGM DESTEK HİZMETLERİ (GİDEN EVRAK) SERVİSİ-3 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
3 13.12.2017 İSTANBUL SGİM BAĞCILAR SGM DESTEK HİZMETLERİ (GİDEN EVRAK) SERVİSİ-3
4 14.12.2017 KURUM DIŞINA TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
5 14.12.2017 KURUM DIŞINA
6 EVRAK KAPANDI..

Üst Alt