Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik beklerken malulen emekli edildim. Şok oldum!?

@bASKha,
Peki yürüme ambulasyon sınıflamasına göre kendi başınıza hareket edebiliyor musunuz ? Belki bu açıdan itiraz edebilir misiniz ? Sakin kafayla bir mühlet inceleme yapıp en azından itiraz için argüman bulmayı deneyin. Sizinle benzer durumda olup orta derecede tanı alan var mı bir bakın isterseniz.

Bir de şu var

Emekli memur, özel sektörde çalışmaya başlarsa; emekli aylığı kesilmez. Bu kişilerden, Kanunda belirlenen oranda yeni iş yerindeki maaşından, sosyal destek primi (SGDP) kesilir. Böylece hem emekli aylıklarını hem de yeni iş yerindeki aylıklarını alabilirler.

Emekli memur ve işçi, kendi adına iş yeri açarsa emekli maaşı kesilmez.

Emekli memur, tekrar memur olarak çalışmaya başlarsa emekli aylığı kesilir.

Bağ-Kur ve SSK emeklileri, memur olarak çalışmaya başlarsa, emeklilik maaşları kesilir.

Teşekkür ederim. Gerekli araştırmayı yaptım. Belgenin tarafıma resmi olarak ulaşmasının ardından itirazda bulunacağım.

@samedo99,
Merhaba

Ben bir kaç kaynaktan bilgi paylaştım.

yine SGK sitesinde

1- Malul sayılma hali?x Sosyal güvenlik sistemimiz içerisinde, çalışmahayatına girdikten sonra herhangi bir hastalık veya kazasonucu çalışma gücünün en az %60’ını kaybettiği tespitedilen,

Yazıyor. Ama ne olursa olsun uzman birisinden destek alması daha isabetli olacaktır.

@dmndmn Benim ilk sigorta girişim 2006 ve o tarihte 1 tane engelli raporum bile yok ilk raporu 2012,2. Raporu 2024 yılında aldım ilki yüzde 40 , 2. Aldığım yüzde 60 süresiz OKB siz düşünün

@bASKha Onların da yasal dayanağı yok vergi indiriminden emekli olan yüzde 90 raporu olan var çalışıyor, bu adam da ağır o zaman ama çalışıyor sigortalı, bence iyice öğrenin SGK memur birşey bilmiyor bence

@dmndmn Hayır ilk heyete sevk aldım aralık ayında o zaman çıkışım verildi ama malulen emekli etmediler ara karar çıktı tekrar tedaviyle düzelmeyen çalışma olanağı vermeyen rapor verildi ama SGK bunuda kabul etmedi kendi gönderdiği fakültenin verdiği raporu kabul etmedi.

Ayrıca 18 yıl sigorta sürem ve 4068 gün primim var şuan

Üst Alt