Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik hakkı için vergi indirimi yazısı her koşulda şart mıdır?

GB06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABA,
Engelli emekliliği için istenen belgeler arasında Maliye'den Vergi İndirimi yazısı isteniyor.Ama kişi çalışmıyorsa ve sigortalılık süresi,prim, hastaneden alınmış özür oranını bildiren raporu engelli emekliliği için istenen şartları sağlıyorsa yine de vergi indirimi yazısı almak zorunda mıdır?
Benim sigorta girişim 1993, 26 yılı geçen bir sigortalılık sürem ve 8500 prim günüm var. Ancak şu anda çalışmıyorum. Eğer engellilik için %40 özür oranı alırsam direk SGK'ya emeklilik için başvurabiliyor muyum?Ayrıca vergi indirimi yazısını almak için bir iş yerinde çalışıyor olmak şart mıdır? Eğer bu yazı emeklilik hakkı için şart ise çalışmayanlar da bu yazıyı talep edebilirler mi? Sonuçta emekli olmak istiyorum ve halihazırda çalışmıyorum ve belki de uzun bir süre iş de bulamayacağım.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Vergi indirimi olmadan emekli edilmiyor malüllen emeklilik haric 10yada15günlük calışın yeterli vergi indirim talebinde bulunup caluşırken ardından hemen cıkabilirsiniz

GB06
Sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 öncesi olan 4A sigortalılarının erken emekliliğinde vergi indirimi şarttır, bu olmadan erken emekli olmak mümkün değil.
Vergi indirimi talep edebilmek için de aktif sigortalı olmak şarttır. Çünkü çalışmayan biri vergi mükellefi değildir. Dolayısıyla olmayan verginin indirimi de olmaz.
Çalışma hayatınızın herhangi bir aşamasında vergi indirimini almış olmanız yararınıza olacaktı.
Şu aşamada erken emekli olmak istiyorsanız önce bir işyerinde sigorta girişi yaptırmanız ve ondan sonra vergi indirimi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bu da nereden baksanız en az 4 ayı bulacaktır.

Anladım, teşekkür ederim herkese.aciklamalar ve ilginiz.icin.

Üst Alt